Ако не, шо ќе ми пушташ пари да не се мачиш да пушташ, дојди до скопје купи си ја врати се и на крај само фала речи ми
Чувајте си, де. Ама, ако се нафаќате на дејт веројатно можете да си дозволите да платите кафе.Кафето не е материјализам. Веројатно другата страна и самата ќе рече да делите сметка. Стварта ѝ е прво да види дека ве бива за добар гест.
The ancients или така нешто, на пример многу повеќе филозофирале на таа тематика(среќата нели, не задоволствата) од денес ние. И денес ние во психологијата, ама тоа сега мање битно. И целокупното психо-физичко битие се зема/ло у предвид. И со што се бават вистински среќни и исполнети личности. И последователно па се поставува/ло прашањето, дали се тоа навистина среќни и исполнети личности? Епа укратко, демек мизеријата и неисполнетоста им била карма, или тоа што се мизерни личности, така нешто беше не ми текнува.
Па шознам, моето искуство и од тоа шо го гледам кај другите, вели друго. Односно карма нема, туку акција - реакција. Ако си упорен во нешто, тоа и ќе си го добиеш.
Па чим не се нудиш како џентламен да платиш прво кафе, и повеќе од доволно зборува за тебе каков човек си.
Какви џентлмени, умре тоа време Сега и нив ги учат од дома " најди си сине некоја богата за да не се мачиш"
Aj друга ситуација. Излегува другарка со еден дечко на кафе( пријатели, ама тој нешто плус сака) и доаѓа сметка и овој и рекол „дај јас ќе си ја земам фискалната, ќе платам, на работа ќе кажам дека е ова деловна средба, ќе ми рефундираат). Ужас. Одвратно. За 200 денари? Типот инаку има добра плата, плус издава недвижен имот, стан, дуќан, плус неговите се луѓе кои имале добро платени професии, значи фамилијално богат. Другаркава го блокирала после тоа. Значи девојчето топ, убава, средена секогаш, образована, овој ни пола не е од нејзе, па и за кафе се скржави. Абе како утре би живееле заедно, како ќе плаќа сметки, како ќе гледаат деца? Подалеку од скржавци. Ваквите инаку не штедат на себе. Носи облека марка, ама да му рефуднираат на работа 200 денари. Абе мизерија невидена.
Лелеееее па нека ќути бе што кажува. За фалење ли е рефундирањето. Е ова е друг левел веќе. Кога реков погоре што е битно кој плаќа не мислев вака. Mизерија
Па демек снаодлив Најголемиот квалитет на модерниов свет....големо чудо што крадуцкаш од фирмата која со леб те рани ...