1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Отворање на свадбата - класично со валцер или нешто друго?

Дискусија во 'Свадба' започната од Hopeful, 16 октомври 2010.

1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    http://www.youtube.com/watch?v=_ZyJm9qhNWI
    Немам ништо против тоа да биде и класично со валцер но повеќе би сакала нешто поразлично од останатите и би можело да започне отварањето со песнава од Владо Јаневки ,некако песнава ми е полна со чувства и е романтична ,убава балада :)

2. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    кога би правела свадба сакам отарањето да не биде со класичен валцер
    нешто брзо и интересно
    а сигурно тоа ќе го сака и дечко ми ;)
    не дека не сакам класична свадба ама сакам да има некој нови работи вметнато
    едно од нив е и ова :)

но најверојатно нема да правам свадба :(
    тоа се само сонови |(

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Драгана21, дечките на клипот играат мамбо и е copy-paste на целата кореографија од филмот "Dirty dancing" (барем колку што приметив). Инаку јас приметувам дека се прилично аматери, по малку дури бегаат од такт. Кореографијава не е ништо комплицирано, се учи со еден добар тренинг од месец дена.
    А инструктори имаш на секој чекор, посебно ако си од Скопје. Сите танцови школи држат и приватни часови за парови пред свадба, тарифата им е отприлика 500-600ден од час. Предноста е што имаат сала со огледала, а инаку можеш да најдеш и инструктор кој ќе ти дојде дома и наплаќа дупло поевтино.
    Имам и ја некое вакво искуство, до сега два пара подучував валцер пред свадба, но не им наплатив бидејќи ми беа блиски. Не сум инструктор но сепак си имам искуство позади мене :)
    Еве ја би ти препорачала уште некој друг тип на танц од социјалните танци, а да не е валцер. Може да биде бачата или салса, многу секси танци...Погледни ги убаво клипчињата, но сепак ова е само пример... :)
    http://www.youtube.com/watch?v=2cehkSxOLNA
    http://www.youtube.com/watch?v=V1Ay_JQh3cU
    http://www.youtube.com/watch?v=qLHP8hl7GfM

4. sinetta

sinetta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Лелее, како се занесов, се забораив...сите клипови ги изгледав и сега више ништо не знам...стварно се кој од кој поинтересни и забавни. Абе, ај бегајте таму, цели 2 саата ми отидоа у вединг дансинг. :lol:

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Валцерот ќе го има онака,класично, ама морааа да има и нешто како тоа пингуин денсот. :D

6. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dragana21

dragana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6

jaooo macalove i mene mi se doapaga epten mnoooguuu samo neznam kako ke izreagiraat gostive i dali nekoj ustvari ke stane da go igra ovoj vid na tanc ako moze da se kaze taka :lol:

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Јас кога бев на свадба минатиот месец, свадбата не почна со валцер туку во ресторанот (кое всушност не беше внатрешен ресторан туку надвор во двор) прво на платформа ги венчаваа како во матично а после на истата кружна платформа, невестата и зетот сами почнаа да играат на некоја песна од 50 cent, candy shop мислам дека. :D И многу беше интересно. :) А после тоа играа валцер.
    Нетипична македонска свадба, ама многу ми се допадна. :)

9. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Темава е баш како за мене :clap: Свадбата ми е во октомври, т.е. ќе бидат две свадби, една во Белград, а другата во Скопје (вереникот ми е од Белград), па некако добро ќе ми дојдат вашите предлози. Едно е сигурно, една од двете свадби ќе биде отворена со Celine Dion - The Power Of Love но сеуште сум во дилема за песна со која ќе ја отвориме другата свадба, несакам да биде исто :D Ајде би ве замолила некој ваш предлог, плссссс :)
    Позз :f:

http://www.youtube.com/watch?v=pc68vzzFeYw

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.366
    Допаѓања:
    120.327
    На JuLleE и Hopeful им се допаѓа ова.
  11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    На свадбата на тетка ми, таа и мажот и ја отворија со валцер на Од овој ден од Владо Јаневски, преубава балада, ежи секој збор, во секој стих има толку мн љубов и топлина... Аххх ја обожавам... :D

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    И јас сакав да ја отворам со оваа песна од Владо.Ама во последно време се предомислувам,некако секаде стана исто.А и скоро секаде ја слушам таа песна,иако е преубава.Исто така гледам и многу млади си спремаат некоја точка па играат двајцата :dance: ама ни така не сакам.
    Дајте бе луѓе некој предлог.
    Мислев пример да биде танц,ама место музичарите да викнам да речеме девојче со виолина и да отсвири нешто-или глупо е :^)

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Не е глупо, можеш да направиш што сакаш, она што тебе ти се допаѓа ;)

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    На последните неколку свадби што бев сите почнуваа со песната на Владо, дури досадни се а е и веќе видено...Одберете си сами песна, ваша заедничка ако имате, виолина или било што слично нема да биде глупо...Ќе биде глупо ако е Владо :D
    Ах да се вратев кога јас правев свадба, се ќе беше поинаку...

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Колку би сакала, ако некогаш воопшто правам свадба, да ја отворам со - Naughty by Nature HIP HOP HOORAY - ау боли колку сакам вака да започне :)

И онака сите раце у вис а јас и тој влагаме, јас откинувам дел од фустанот кој автоматски се претворува во краток, фенси, шмензи диско фустан и „рапувам“ како MC Hammer, па младоженецот ми се мести одпозади и тука настанува солиден г’зотрес и сите ги зафаќа некоја хип хоп грозница и како во транс играат и - журката може да започне.

Диџејот обавезно скреча.

Ма каков валцер какви бакрачи, трубачи и други -чи! Ех - сакам вакво нешто, најсериозно :wasntme:

Инаку - ништо не е глупаво, јас мислам дека секој треба да си ја направи свадбата според сопствените желби. Без устручавање и непотребно шаблонизирање.

На ana-banana, JuLleE, blond и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56

И кај тетка ми исто :D

17. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Имам пишано дека мојата ја отворивме со оваа песна, ама еве ја ставам уште еднаш како предлог, затоа што звучеше неверојатно моќно, погодено за моментот, го направи магичен, и да, никаде пред тоа не ја имав слушнато на отварање на свадба :) ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=b_ILDFp5DGA

На Hipster и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Според мене валцер си е валцер, а песна за танго можам попосле кога сакам да ја одиграм на свадбата (пример после вечерата,музиката ги поканува младенците на едно убаво танго со песната ОД ОВОЈ ДЕН...), или пак на фото студиото да му нарачам во аранжирањето на цдто да ја вметне песната во позадина како најава или било како друго.
    Што значи јас сум за ВАЛЦЕР

20. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ја сум за нешто друго,ама по шо ддечкоми е бакански тип на машко :D нема шанса он да сака