1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Отворање на свадбата - класично со валцер или нешто друго?

Дискусија во 'Свадба' започната од Hopeful, 16 октомври 2010.

1. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    како и да е дефинитивно сакам македонска забавна песна имаме толку прекрасна музика во Македонија

2. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Не ми се допаќаат валцерите. Многу ми се старомодни. Повеќе сакам некоја убава балада, која има значење за двајцата.

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас вчера бев на свадба и младите си имаа избрано нивна песна за првиот танц (најверојатно двајцата си ја сакале и им значи нешто).
    Прво играа само тие двајца, валцер на „Мој lipi andjele“ од Oливер Драгојевич и пејачот напомена (што многу ми е допадна) дека тој танц бил само за младите.
    После свиреа уште две песни, балади за валцер, па станаа и другите гости да играат.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Танц на песна која ја сакаат и двајцата или едноставно им е убава. Некоја балада. Да се разбереме не сакам беснеење како што гледаме по интеренетов. Убав, нежен танц на балада.. романтики :)

5. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    5.338
    Мелодијата, текстот, емоциите, а посебно гласот... морници ме лазат кога ќе чујам песна од Коен. :clap: :l: :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ki9xcDs9jRk

На BunnyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    37.003
  7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Договоривме првата песна да биде "I do it for you" од Bryan Adams, а по неа ќе следи "Од овој ден", па таман ќе се искомбинира и странско и домашно :)

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Нати не ти се целосни линковите

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
  11. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Баш вчера со дечкото зборувавме со која балада би сакале да ни се отвори свадбата. посебна песна за нас е
    http://www.youtube.com/watch?v=CvBfHwUxHIk бидејќи баш кога ја слушавме заедно таа песна јас разбрав дека тој е оној што го барав цел живот,но тешко дека ќе може да се изведе во бавна верзија,иако мислам дека има
    А и овие две ни се посебни
    http://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo
    http://www.youtube.com/watch?v=Vo_0UXRY_rY
    А од македонските дефинитивно овие 3 се посебни за нас
    http://www.youtube.com/watch?v=_pJ3eCjMOzo
    http://www.youtube.com/watch?v=AgpXChgQqsE
    Во секој случај ги има многу кои се посебни за нас и тешка ќе биди одлуката со која песна ќе ја отвориме свадбата.

12. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Јас со сигурност свадбата ќе си ја отворам со:

http://www.youtube.com/watch?v=ZoEwR9_Sy_M

Едно затоа што двајцата го обожаваме Дух, друго тоа е првиот филм кој заедно го гледавме, трето затоа што двајцата ја обожаваме песнава и затоа што тоа ни е првиот танц(ако можеше така да се наречи) кој го игравме заедно пијани дупе на сред плоштад во 3 наутро со песнава пуштена од фаст фуд ресторан и вакви фаци наоколу :^) , ама гајле ни е и од тогаш тоа си е наша песна. :)

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Nie bi sakale da e nekoja sto e povrzana so nas... Ama imame nekolku i vo dilema sum...
    Me pobara so Everything I do, I do it for you od Brian Adams, ama ne sakam da im zdosadime so taa pesna na gostite, zatoa sto site ja znaat prikaznata i najverojatno ocekuvaat.
    Posle, Aria od Tose i Gianna Nannini, zatoa sto jas znam italijanski, a toj go obozava Tose najmnogu na svet.
    Vivo per lei, Andrea Bocelli i Laura Pausini, uste se mislam...
    Wonderful tonight od Eric Clapton, i tuka imame edna prikaska...
    i Ti si toj, Lidija Kocovska.
    Sto mislite, moze pomos? :))) Tnx!

Zaboraviv da pisam- pustena na CD, ne da se obiduvaat da ja otsvirat, zasto sigurno nema da bide toa toa. A za prvoto tango, nema da go maltretiram da ucime nesto profi, ama za zabavniot del sakam da naucime po nekoe cekorce, ne celi koreografii...

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.387
    ^ Wonderfull tonight-јас сум за таа.Многу ни се допаѓа на нас двајцата и се мислевме меѓу таа и една друга,ама сепак ја избравме другата.Малку побрз ритам имаше а оваа е бааги бавна.Можеш да се консултираш и со музичарите,тие најубаво ќе ти кажат.Можеш и да ги замолиш со малку побрз ритам да ви ја отсвират,ама претходно да ги слушнете дали ќе ви се допадне :)

15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ние немаме наша песна... и покрај тоа што сме 100 години заедно ние немаме наша песна.

ниту памтам на која песна првпат сме играле ниту ме бакнал ниту кога сме имале секс... изгледа ептен сум била пренесена па не сум обрнувала внимание :D

како и да е одбрав една убава македонска песна, на него баш и не му е многу битно тоа ниту пак на мене така да не се секираме многу. значи отварање со обичен танц.

едит: читав неколку страни наназад и би сакала да помогнам во објаснувањето на оној дел како е можно парот да нема заедничка песна. значи според мене имањето на зедничка песна ми е клише невидено. нормално ако и двајцата партнери сакаат една песна и се сеќаваат со радост на неа во ред е ама да се наметне намерно некоја песна само за да биде "наша" не доаѓа во обзир.

вие мислите дека некој маж ќе се сеќава на песната додека се сексате? нормално дека тое е наметнато од женската страна.

јас не сум романтична личност и воопшто не внимавам на такви детали, јас ја заборавам годишнината итн природно сум таква и според тоа не му наметнувам апсолутно ништо на мојот партнер. веројатно дел од ова се причини поради кои имам долга и убава врска која наскоро ќе биде брак. така да да има некреативни парови без свои песни кои едноставно си уживаат секојдневно без таков романтичен товар.

На BunnyGirl и eli25 им се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    :D Кога одиме на свадбена церемонија, очекуваме од младенците да гледаме како играат танго или некој танц на бавна музика. Но овој пар решил да го промени тоа и да направи вистинска „фешта“ од својата свадбена церемонија. Погледнете....
    http://www.youtube.com/watch?v=aeoi16lS ... _embedded#!

На MaggieTatum, Mermaid90 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  17. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    јас искрено свадбената церемонија би сакала да ми биде отворена со брек денс но секако мојте би биле против па так да ќе биде со валцер но дефинитивно ќе се затвори со брек денс но има време кога ќе дојде тој ден тогаш ќе одлучам можеби до тогаш и јас ќе се предомислам

18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    37.003
  19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Синоќешната свадба на која бев, ја отворија со Сродни души од Јоце Панов. И двајцата ја сакаат песната многу, голем плус им беше што и задолжен за забавата беше самиот Јоце Панов, значи ја изведе ептен одлично.

http://www.youtube.com/watch?v=wCJojDtfWOM

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Бев на свадба, каде свадбата ја отворија со латино танц, претходно научен. Беше интересно, невообичаено. :)

Ама, мислам валцер си е валцер, сепак се работи за класика. :lol: