1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Откажување од факултетот

Дискусија во 'Образование' започната од doctorgreyxo, 2 февруари 2017.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Vo kolku te interesira profesijata I sakas da go rabotis toa sto go ucis, ne treba da se otkazuvas.Poveke posvetise na fakultetot a toa sto si vo drug grad ti treba vrème da se naviknes .Vo denesno vrème nisto ne e sramota.Ti ne zivees za drugite lugje I koj sto ke rece. No mislam si vo godini koga lesno se uchi ,kolku sto ke bides postara poteshko se pamti I doagjaat vo zivotot drugi prioriteti. Za depresijata pobaraj Sovet od psihitar, mozebi ti treba terapija.

На JanaMrava му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Secret22

Secret22 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,potrebni mi se dokumentite od fakultet da gi podignam potochno diplomata za sredno obrazovanie i sveditelstvata.Dali za da gi podignam potrebno e da se ispisham od fakultet ili postoi i dr nachin?Blagodaram

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Нема потреба да се испишуваш. Оди на студентски прашања побарај си ги.

На Secret22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Secret22

Secret22 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Blagodaram.Se nadevam nema da mi napravat nekoj problem i da ne mi gi dadat

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Јас додека студирав сами ни ги вратија, само фотокопија задржаа. А порано знам дека со изјава можеше да се подигнат, ама после требаше да се вратат. Затоа не верувам сега да имаш некаков проблем за да си ги земеш, а да бидеш студент.

6. MemoryOfUniverse

MemoryOfUniverse Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    72
    Можеш нови оригинали од средно да ти дадат - во истиот објект/средно, кај секретарот што води финансии, 500 мкд се плака.

На Secret22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danche92

danche92 Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво многу ми е тешко и психички сум напната неможам да добијам мотивација за учење плис хелп

8. SandraPink

SandraPink Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    34
    Што се случува ако студентот не го активира мирувањето ниту го запише наредниот семестар?

9. shehulk@×@

shehulk@×@ Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasham dali nekoj ja znae postapkata za podiganje na dokumenti od UKIM-Medicinski fakultet.
    Poradi toa shto sakam da se prefrlam na UGD sakam da znam za kolku vreme bi uspeala da gi zemam dokumentite(ispisnicata)i dali prethodno e potrebno da podnesam baranje za istata.
    Vi blagodaram.

10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.965
    Би требало молба да поднесиш, најветојатно истиот ден би то ги дале

11. Strawberyyy

Strawberyyy Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, сакам да прашам дали некој знае како можам да сменам факултет и кога, дали треба да чекам да заврши семестарот или не?

12. sweet-fighter

sweet-fighter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Мислам дека не можеш са смениш сега, ни на крај на семестар. Мислам дека треба до година са чекаш уписи. Но, најубаво е да си прашаш на студентски прашања на факултетот кај што си моментално.

13. Харита

Харита Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Здраво дечки. Студент сум на Медицинскиот факултет во Скопје. Искрено размислувам да се префрлам на Правен факултет(односи со јавноста), но не сум сигурна дали би бил тоа добар избор?

14. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Верувам подобро ќе ти одговори некој од правен, ама јас мислам дека има многу правници моментално. Ако не ти оди и не го сакаш медицинскиот, смени го, за тој факултет реално треба преголема желба и посветеност.

15. Харита

Харита Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Баш и поради тоа се мислам дали префрлување на односи со јавноста би бил правиот избор. Сметам дека медицината не е за мене и не би сакала да губам повеќе време на нешто кое не ме интересира. Ако некој студира на односи со јавноста би сакала мислење да добијам за тој смер.

16. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Дали знае некој дали ако се отпишам ќе ми го бараат индексот назад? Не можам да го најдам.

17. Lavicaukafez

Lavicaukafez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Не би требало.
    Сега се секако преку iknow оди, и на крај краева што ќе им е нив индексот, имаат досие.

На злоба му/ѝ се допаѓа ова.
  18. мацка64

мацка64 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    106
    и мене ме интересира истото, најде ли одговор?

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Нема ништо да се случи ако едноставно не запишете наредна година.

Ако решите да повлечете документи т.е. да се отпишете, се плаќа, во случај после Х години да сакате да продолжите, се прави еквиваленција и тоа се плаќа исто.

Индекс нема да ви бараат, на факултетот баш ништо не му значи индекс (значеше порано кога собиравме потписи за присуство), тој служи за ваша лична евиденција.

Ама пак, еве во мој случај, во индекс имам 5 оцени, заверени, кои ги немам на уверението (од стариот факултет) затоа што ги изгубиле пријавите, индексот ама ништо не ми вредеше како доказ дека ми се положени.
    Мислам дека ќе ти се џабе студиите, пошто односи со јавност не работат САМО дипломци од таков смер.
    Подобро префрли се на нешто поконкретно, односи со јавност остави за мастер ако сакаш натаму да се ориентираш.