Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Отказ во писмена форма?!

Дискусија во 'На работното место' започната од SiMpAtIcNaTa, 18 мај 2012.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    64.015
    Јас имам пратено на меил. Прво усно, а потоа писмено на меил. Во cc или bcc можеш да си ставиш твоја приватна меил адреса за да имаш трага.
    Но, доколку се работи за проблематичен однос со работодавецот и очекуваш нефер игра, тогаш најдобро е да доставиш во хартиена форма преку архива (да ти стават штембил "примено").

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    111
    Ти благодарам. Досега односот бил коректен така што сметам дека не би биле нефер сега. Инаку за отказниот рок треба нешто дополнително да известам бидејќи е 3 месеци а јас треба да заминам порано.?
    И што со денови од одмор ако не ги искористам треба да ми дадат потврда за да ги префрлам во новата фирма?

3. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    64.015
    Доколку во договорот е наведен отказен рок од 3 месеци и ти се согласила (си го потпишала договорот), должна си да го испочитуваш. Штом имате коректен однос, најдобро ќе биде да го решиш ова со разговор. Да кажеш дека имаш потреба да заминеш порано, дали би ти дозволиле.
    Неискористениот одмор се префла, побарај си потврда колку денови одмор имаш искористени кај нив (или колку ти остануваат неискористени).

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Melissa_39

Melissa_39 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Koi se posledicite ako ne se ispocituva otkazniot rok?

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.646
    Допаѓања:
    13.964
    Обично е дефинирано во договорот, пенали се плаќаат.
    Ако не ти пишува, обично се пресметува како загубата што ја има фирмата зошто ти не си на работа. Зависи што работиш, може да е и неколку илјади евра.

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. agios

agios Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    580
    Аника може да ми пишeш во приватна порака да те прашам нештo?