Во случај да сакаш да се пријавиш во бирото за вработување и да земаш надоместок , нема да можеш, бидејки сама си дала отказ. Исто така отказот даден од работникот е сигурност на фирмата дека нема да ги тужиш, у смисла ако не поминале 30дена од отказен рок и сл.
Само ако сакаш поинаков отказен рок од тој во договорот, обично е пократок за да можеш порано да си заминеш во друга фирма. Ако они ти даваат отказ, никаква корист немаш. Подобро да си земеш отказ во кој пишува зошто ти е отказот, освен ако не е заради некоја дисциплинска казна.
Дали некој знае дали има некаков член по закон, ако 15 дена по почнување на раб, може да дадам отказ? Сакам во старата фирма да се вратам, тука почнав од 01.06.
Ако сака фирмата да ти искочи во пресрет, може, ако не, мислам дека ќе мора да го испочитуваш отказниот рок. Така бар мислам!
Прво барај спогодбено. Ако не сакаат, Тогаш во писмена форма извести ги дека сакаш да го откажеш работниот однос. До човечки ресурси. Со твој потпис. Јас вака направив. Баш го читав законот за работни односи, и може работникот да го откаже договорот ако писмено изјави дека сака да го откаже договорот за вработување. Чл.71
Не знам. Може да им најави заклучно до кој ден ќе биде на работа. Пишува дека може да го откаже без отказен рок.
Дали може да искористам слободен ден заради потенцијална нова работа, моментално сум на отказен рок од 30 дена. Во фирмава работам 4 месеци.
Ве молам ако некој знае да ме упати. Си дадов отказ поради здравствени причини (иако тоа го кажав усмено само не го наведов во мејлот каде што поднесов отказ). Откачениот рок во договорот е 30 дена и пишува дека доколку не се испочитува би можело да има материјални и дисциплински санкции. Јас не можам да го испочитувам и предлагам 2 недели отказен рок но бе можеме да се согласиме околу тоа. Прашањето ми е, какви би биле тие санкции доколку јас не го испочитувам откачениот рок?