Pak ke ti spomnam gledaj prekin da nemas i zemi si potvrda za ostanat odmor niviot rabotodavec e dolzen da ti dade ako nemas prekin,ako ti napravat prekin posle 6 m imas pravo na odmor
Делуваш исплашено со прашањава. Помина време откако си пишала, вајда досега се одлучи дали ќе го дадеш отказот, што се случи потоа? Инаку пишувам тука за сите да може да прочитаат, да не се плашите воопшто од работодавците. Поготово ако имате каде да работите после, не ви можат ништо. Не е крај на свет, и ако не сте во добри односи не мора да потпишувате доброволни откази. И не е законски да не ве платат последен месец ако сте сработеле. Имате право на правна процедура - жалба со адвокат.
Делуваш исплашено со прашањава, зошто? Помина време откако си пишала, вајда досега се одлучи дали ќе го дадеш отказот, што се случи потоа? Инаку пишувам тука за сите да може да прочитаат, да не се плашите воопшто од работодавците. Поготово ако имате каде да работите после, не ви можат ништо. Не е крај на свет, и ако не сте во добри односи не мора да потпишувате доброволни, спогодбени отказни решенија. Секако после 2 - 3 дена ќе ве одјават ако не се појавите на работа. И не е законски да не ве платат последен месец ако сте сработеле, ве молам! Имате право на правна процедура - жалба со адвокат.
Rabotam vo privatna firma 3+ godini i sum na neopredeleno , so sopstvenickata imavme argument i sega mi lupa raboti za da me maltretira, isto sekoja minuta kasnenje i den ako mi treba za lekar i sl mi se belezi iako e uredno najaveno otsustvo vo elektronski pisana forma sakam da dadam otkaz , Kako da postapam da izlezam kompanijata na korekten nacin od moja strana? Baranje za prekinuvanje na dogovor preku email ili pismeno vo kancelarija da i odnesam kako da go sostavam tekstot? Fala vi
Ако има кој да ти завери во деловодник дека си доставила барање, тогаш писмено. Ако не на емаил. 30 дена отказен рок. Законски само тоа е потребно.
pa moze ona da zaveri ima pecati tamu vo fiokata ama da ne mi pravi filmovi citav pogore moze preku posta nesto zatoa prasuvam dali so email ke se sredi rabota pa potoa 30 dena sekako ke pominat i taka i taka da gi ispostuvam