Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Отоци во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од bebebio, 10 јануари 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    39.713
    Нормално е, од жешкото е. Имав и јас лани цело лето и ме болеа. И сега кога станам од спиење имам отоци на нозете. Нека ти бидат подигнати нозете на повисока перница и мачкај ги ациди борици

На Џиџи91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Џиџи91

Џиџи91 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    143
    Фала ти многу ќе пробам иначе и многу жешко :sweat:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    И мене почнаа стапалата да ми отекуваат.
    Пред два дена ми беа страшни, денес супер сум. Кога седам гледам да ми се качени на нешто.

4. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki,I mene pocnaa da mi otekuvat nozete inaku uste nepolna nedela vleguvam vo 7 mesec,dali otokot e od golemata zezistina?bidejki odkoga se stopli pocna otocite samo na nozete,dali ke se povlecat po poragajot?

5. Imparkt

Imparkt Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    124
    Јас сум 12 недела и нозете ми се отечени знам дека во покасните месеци можеби е нормално но многу сум загрижена сега од што е можно толку рано да ми потекуваат нозете

6. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Труднички, 15 недела сум и денес работејќи нешто седната 4 саата многу ми отекоа нозете/стапалата. Како ќебапчиња ми се направија прстите. Не е рано за вакво отекување?

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Ne e strasno no proveri si proteini vo mokrakata za sekoj slucaj I jas otekuvam odvreme na vreme koga pesacam posebno

8. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    Здраво. 15+3 сум и веќе 2 недели имам отоци по целото тело. Правев крвна слика ок ми е. Бев кај матичнипт гинеколог ми рече да го следам притисокот и да направам уринокултура. Притисокот ми беше добар исто и уринокултурата. А отоците ми стојат. Вчера ми се случи прв пат да ми се качи притисокот 140/80. Утре идам на клиника кај др да видам што ќе ми каже, ама ме интересираат ваши искуства.

9. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    Обавезно провери протеини во мокрача и мери почесто притисок. Ако ги исфрлаш протеините преку мокрача од тоа имаш отоци и мора да се следи притисокот. Мислам задолжително да се консултираш со некој подобар специјалист. Јас имав отоци и малку покачен притисок во предходна бременост после 28 недела и до 30 недела ми се влоши ептен(180/110) и добив прееклампсија со лош крај.
    Не се плаши не мора да значи дека е тоа во прашање и кај тебе само не оставај на тоа дека е "нормално" бремени да отекуваат, направи си убави анализи и повеќе мислења.
    Ти посакувам се да е ок и да имаш убава бременост до крај

10. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    Фала ти драга утре ќе идам и ќе видам што ќе ми кажат, знам дека тоа е сериозна работа. Фала ти уште еднаш :*

11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    Како си деновиве, како помина на преглед?

12. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    Ми правеа испитувања се ми е добро. Притисок немам сега ама отоците си стојат, кога помалце кога повеќе. Ми дадоа остеокаре за отоците и ми рекоа да го следам притисокот цела недела и за една недела пак да идам. Ќе видиме сеа како ќе биде

На Viki tonci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    Ќе биде се во ред само опуштено и следење убаво треба
    Имај убав ден

На MaDa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ♡ andzela ♡

♡ andzela ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    113
    Devojki 38 nedela sum do sega cat pat imav otoci ovie nedela dena imam pogolemi otoci na noze malce poveke bev na noze setav odev levo desno no megjutoa ne me bolat ne mi smetaat, kazete mi ima li mesto za panika ili sepak deka se krajni nedeli ?

15. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Последните две недели ни патиките со извадени врвки не ме собираа, а ни папучи исто :) Огромни ми беа стопалата а немав никаков проблем. Докториве ми викаа само во секоја прилика нозете во вис да ги кренам, особено ако седам подолго.

На ♡ andzela ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Здраво Девојки 37недела сум за прв пат ми отекоа нозете и ич неудобно се чуствувам причини има многу до минатата недела одев на работа 8ч на нозе чат_пат ке седнев а и жешково е неподносливо се тешам ајде уште некоја недела

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Вчера правев цтг и го прашав док.за отоците и ми даде да испитам се рез.се сите супер освен протеините ми се мн ниски 58 ми препорача да јадам јајца, млечни раб.црвено месо.... Бидејќи сум 38-3д немало потреба од инфузии

На Mini90 и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    803
    при крај си и не би требало да има проблем,внимавај на исхрана повеке,исфрли сол и секако повеќе протеини. ајде со лесно до најубавиот момент:sun:

На Мецаа91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Вишиус

Вишиус Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Дали на некоја ѝ се случило само едното стапало да ѝ потече? Јас сега влегов во 38 недела, до сега не ми потекуваа но од вчера вечер почна едното стапало и многу ми е потечено. Утре сум на лекар и ќе видам што ќе ми рече.

20. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Мене не едното туку двете ми се потечњни, претпоставувам од топлото е, а и веќе тежиме и претпоставувам напор е за нозете. Во последно време почнаа и дланките, ко мали ќебапчиња ми се не ди ги препознавам. :D Ништо страшно не е претпоставувам бидејќи секоја трудница што ја знам отекла при крај.