Нормално е, од жешкото е. Имав и јас лани цело лето и ме болеа. И сега кога станам од спиење имам отоци на нозете. Нека ти бидат подигнати нозете на повисока перница и мачкај ги ациди борици
И мене почнаа стапалата да ми отекуваат. Пред два дена ми беа страшни, денес супер сум. Кога седам гледам да ми се качени на нешто.
Zdravo devojki,I mene pocnaa da mi otekuvat nozete inaku uste nepolna nedela vleguvam vo 7 mesec,dali otokot e od golemata zezistina?bidejki odkoga se stopli pocna otocite samo na nozete,dali ke se povlecat po poragajot?
Јас сум 12 недела и нозете ми се отечени знам дека во покасните месеци можеби е нормално но многу сум загрижена сега од што е можно толку рано да ми потекуваат нозете
Труднички, 15 недела сум и денес работејќи нешто седната 4 саата многу ми отекоа нозете/стапалата. Како ќебапчиња ми се направија прстите. Не е рано за вакво отекување?
Ne e strasno no proveri si proteini vo mokrakata za sekoj slucaj I jas otekuvam odvreme na vreme koga pesacam posebno
Здраво. 15+3 сум и веќе 2 недели имам отоци по целото тело. Правев крвна слика ок ми е. Бев кај матичнипт гинеколог ми рече да го следам притисокот и да направам уринокултура. Притисокот ми беше добар исто и уринокултурата. А отоците ми стојат. Вчера ми се случи прв пат да ми се качи притисокот 140/80. Утре идам на клиника кај др да видам што ќе ми каже, ама ме интересираат ваши искуства.
Обавезно провери протеини во мокрача и мери почесто притисок. Ако ги исфрлаш протеините преку мокрача од тоа имаш отоци и мора да се следи притисокот. Мислам задолжително да се консултираш со некој подобар специјалист. Јас имав отоци и малку покачен притисок во предходна бременост после 28 недела и до 30 недела ми се влоши ептен(180/110) и добив прееклампсија со лош крај. Не се плаши не мора да значи дека е тоа во прашање и кај тебе само не оставај на тоа дека е "нормално" бремени да отекуваат, направи си убави анализи и повеќе мислења. Ти посакувам се да е ок и да имаш убава бременост до крај
Фала ти драга утре ќе идам и ќе видам што ќе ми кажат, знам дека тоа е сериозна работа. Фала ти уште еднаш
Ми правеа испитувања се ми е добро. Притисок немам сега ама отоците си стојат, кога помалце кога повеќе. Ми дадоа остеокаре за отоците и ми рекоа да го следам притисокот цела недела и за една недела пак да идам. Ќе видиме сеа како ќе биде
Devojki 38 nedela sum do sega cat pat imav otoci ovie nedela dena imam pogolemi otoci na noze malce poveke bev na noze setav odev levo desno no megjutoa ne me bolat ne mi smetaat, kazete mi ima li mesto za panika ili sepak deka se krajni nedeli ?
Последните две недели ни патиките со извадени врвки не ме собираа, а ни папучи исто Огромни ми беа стопалата а немав никаков проблем. Докториве ми викаа само во секоја прилика нозете во вис да ги кренам, особено ако седам подолго.
Здраво Девојки 37недела сум за прв пат ми отекоа нозете и ич неудобно се чуствувам причини има многу до минатата недела одев на работа 8ч на нозе чат_пат ке седнев а и жешково е неподносливо се тешам ајде уште некоја недела
Вчера правев цтг и го прашав док.за отоците и ми даде да испитам се рез.се сите супер освен протеините ми се мн ниски 58 ми препорача да јадам јајца, млечни раб.црвено месо.... Бидејќи сум 38-3д немало потреба од инфузии
при крај си и не би требало да има проблем,внимавај на исхрана повеке,исфрли сол и секако повеќе протеини. ајде со лесно до најубавиот момент
Дали на некоја ѝ се случило само едното стапало да ѝ потече? Јас сега влегов во 38 недела, до сега не ми потекуваа но од вчера вечер почна едното стапало и многу ми е потечено. Утре сум на лекар и ќе видам што ќе ми рече.
Мене не едното туку двете ми се потечњни, претпоставувам од топлото е, а и веќе тежиме и претпоставувам напор е за нозете. Во последно време почнаа и дланките, ко мали ќебапчиња ми се не ди ги препознавам. Ништо страшно не е претпоставувам бидејќи секоја трудница што ја знам отекла при крај.