Има некој искуство со Дермаплус кај Др. Коста за отстранување на бемки? Јас конкретно за лице прашувам, не знам дали кај него или Др. Анчевски..
Пред околу 2,5години ме прегледа констстира дека не е опасна и веднаш следуваше интервенција платив 3.100ден Имам пишувано тука на темава
Мене ми побараа 250 евра за една мала бемка. На грб, не ми беше битно да нема лузна. Ласерски не можеше, мораше класичен рез. Си отидов во градска болница, за 1250 денари завршив работа.
јас го кажав точно моето искуство и тоа стануваше збор за огромна бемка во големина на прстен на стомак што мислам дека не игра улога големината зошто и свекрва ми вадеше во близина на окото, таа сума што ја пишаа воопшто не ми е за верување, 250е за бемка...
Така ми кажа докторката, и јас се изненадив. Ама во таа цена освен хирургот пластичар на повик, беа вклучени и анализите, пошто мораше да се прават хистопатолошки анализи. Небитно, завршена е веќе работата.
Јас имам, но испадна не е бемка, туку некаква вирусна лезија. Отидов зошто ми се повреди при бањање и ми беше страв. Ми ја испрска со азот, по некое време си падна . Требаше да одам на контрола, не отидов бидејќи ми падна по некои си десет дена. Илјада денари или илјада и петсто ми зема. Инаку бев баш кај докторот, не кај другите вработени доктори. За бемка не знам која би била цената.
Јас сум малку загрижена. Имам бемка помеѓу градите. Од секогаш ја имав, но при крај на бременоста некако порасна и е испакната.. А не беше воопшто. Чудна форма е како со ситни меурчиња. Еве веќе 14-15 месеци е таква. Го прашав општ матичен лекар, вика не изгледа како да е нешто страшно, да почекам па ќе видиме. На дерматолог ли треба да одам за проверка?
Бемките се менуваат во бременоста. Повеќе се испакнуваат, може и да се зголемат. Може и да се појават нови бемки, на места каде што си ги немала претходно. Веќе постоечките бемки обично за некое време после породување се враќаат во нормала. Ако ти е на мисла дали има нешто, направи си дермоскопија, да си бидеш раат.
Дермоскопија да направиш. На кожно, или пак хирург пластичар да те види. Секако после вадењето оди на патологија за испитување.
Имам бемка која ми се наоѓа на грбот и постојано ми се допира на прерамките и ми пречи, па сакам да ја извадам. Каде ми препорачувате да одам и колку би ме чинело?
Јас имав две такви што ги закачував на прслук и ланче. Бев во Промедика ме извадија од памет, вадење со сечење, операција. После тоа ме пратија кај Коста во дермаплус, ми кажа дека не се опасни туку површински и ми ги изгоре за 10 минути. За два дена зарасна. Ме чинеше некаде 1000-1500 од преглед + вадење.
Дали некој има вадено црвени ангиоми? Ми се направија во последно поради оштетување на кожата и сакам да ги отстранам. Дали некој знае цени? Има искуство?
Дали е таа цената за една или повеќе? Јас имам премногу што ги закачувам на грбот и страв ми е бидејќи неколку атипични имам. И дали е Дермаплус на приватно или и за таму треба некој упат?
Прегледот е за повеќе бемки, а вадење беше само на една. Јас приватно бев, мислам нема со упат. Има бројче можеш да се распрашаш, да не е нешто сменето во меѓувреме.