Девојки да ми препорачате добар дерматолог, не приватен, сакам на државно да се оперирам да извадам неколку црни рамни бемки
Дерматолози не вадат бемки, тоа на пластична хирургија се прави. Земи упат од матичен доктор до дерматолог, таму ќе ти дадат за пластика.
Здраво, пред две ипол години ми излезе една точка близу до пупакот и не се ни приметуваше, сега е бемка и е порасната од тогаш, површинска е и мазна на допир, но имам чувство како да расте секој пат кога си го гледам стомакот. На 2-3цм од неа имам друга бемка која е големка и ја имам од мало дете и таа е од тие испакнататите. Дали може ова да е нешто сериозно и дали површинските бемки се опасни? ХЕЛП
Нешто како налик плик ли е на кожата? Чим осеќаш дека расте појди на лекар нека те видат, бар ќе си мирна, ако е мазна и рамна како што пиша не верувам дека може хирушки да се отстрани
Како обични нормални бемки само што како да расте. Не ми е јасно дали овие бемки се вадат и дали се опасни. Ептен ми е страв по докториве, а само ја мислам
Ако се менува бемката треба да одиш на лекар да ја проверат. Нема врска рамна или не. Не плаши се од прегледот, не е страшен ниту болен.
Само не таму.Јас одев таму и имам страшно лошо искуство, сеуште ги трпам последиците од нивната не стручност, ама не би пишувала сега за тоа.Според мене бемката не ми личи на опасна, зашто јас имам доста и знам како изгледаат опасни бемки, но за да бидеш мирна посети си дерматолог.Мене ми ја препорачаа др.Верче Тодоровска како стручна и добра докторката.Можеш да ја најдеш на фб.
Све се вади, јас имам црна мазна извадено(две) и тоа баш на стомакот, нормално е да расте и мене исто со тек на време ми растеше ама ништо страшно не беше еве 4 год поминаа никаков проблем немам. Можеш да ми пишеш ако те интересира уште нешто
дали ова е бемка или брадавица. Порано ми беше по мала сега е зголемена. Не ме боли ама ми смета посебно кога се чешлам. Кај кој да се обратам на кожен доктор?
Ја имав баш истата, не е бемка, не можам да се сетам на стручниот назив.Кај мене посебно се зголеми во текот на бременоста.Јас ја отстранив пред неколку месеци, само поради естетски причини, иако од повеќе дерматолози ми беше кажано дека не предизвикува никакви проблеми.
Предлог за добар дерматолог за скрининг на бемки од лично искуство ? Во која ординација работи докторката? Колку чини преглед? Однапред благодарам
Дали некој има вадено бемка од лице? Ме интересира каква лузна останува. Бемката ми е на образот и околу пола сантиметар е во дијаметар и е испакната па не знам дали полошо ќе изгледам со бемка или со лузна.