Јас пред чупање ставам малку мраз, али после тоа не го смирува црвенилото туку тоа е за побезболно чупање..... како и да е јас чекам само по себе да исчезне црвенилото
Велиш без кремови, ама јас си ставам нивеа на црвенилото и после 10 мин со влажно марамче се поминувам и како нова.
Јас се мијам си ладна вода си ставам крем и наредниот ден немам ништо. Кубете си ги веѓите навечер ако тоа го правите сами, за утрешниот ден да немате ништо
Јас немам никогаш црвенило после чупање веги. Се случувало да се чупам непосредно пред излегување и ништо немам. Ама тоа е така бидејки имам ретки и светли веги, и многу малку влакненца кои ги отстранувам со чупалица. Се на се, 20 влакненца дали се собираат.
Јас немам никакви црвенила при депилација и чупање, понекогаш си ги депилирам надусниците се шминкам и излегувам, мака немам. Ама знам дека помага бебешката пудра така да, мој совет нанесете мааалку бебешка пудра, таа ја смирува кожата.
Јас ставам бебешко уље и одма се смирува црвенилото и кожата е мекичка Уљето може да се користи и за после депилација за нозе/раце за домашни услови
Јас немам проблем со црвенилото ни после чупање ни па со восок кога ги правам, ама знам дека алоето помага за црвенилото, јас на пример на рацете кога се правам ми излегува црвенило и со алое кога ќе се намачкам ми поминува одма, така да и за тука би требало да е исто
Кога се чупам за 10-15мин ми минува црвенилото. Могу пати ми се има случено непосредно пред излегвање да се чупам. немам никаков проблем.Додека после депилација на раце, нозе знае да ми се задржи и неколку часа.
јас имам и затоа се скубам пред спање за да може да ми се смири кожата со време... што и да ставам пак сум црвена!!
Пред чупање се дезинфицираат веѓите со алкохол и се отстрануваат сите нечистотии околу нив. По чупањето се нанесува гел на веѓите за да се спречи црвенилото.
Немам многу проблеми со црвенилото, малку си замивам лице, ставам млеко за тело...и скоро одма го снемува.
Што ставате на кожата откако ќе ги исчупате веѓите? Јас лично ставам средство за подле бричење, но секогаш се исфрлам со мали бели бубулици.
Mozes da probas so organski proizvod za vospalitelni procesi @pcelinmelem na instagram se vrsat naracki. Smiruva crvenilo zagarantirano