Отчукување на срцето на бебето

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Sep 30, 2010.

1. captivating

captivating Истакнат член

И јас прв пат кога отидов на лекар бев 5.5 недели :)
    Па ми закажа докторката контрола за наредната недела, и веќе го чувме срцето :inlove:
    Сега на 31.5 недели срцето чука 154 bpm

BeloMache likes this.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

денес пак си го слушнав срценцето :inlove:

BeloMache likes this.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Како со гледавме на цтг од 120 до150 цукасе. Понекогас и 170 или 160.. докторот вели бебеските срца цукат двапати повеке од насите...

4. iva-na-na

iva-na-na Активен член

преубава тема ме разнежни, се потсетив на времето кога со мм со заедничка подршка успеавме да поминиме трнлив пат .. и она што велат после дождот иде сонце, моментот кога имаше срцева реакција.. ,кога за прв пат го слушнавме срценцето на нашата гордост Матеј, не издржав и се расплакав, емоциите ме совладаа пред др Бато.. :$ :$ денес се секавам на тој момент и си го слушам срцето мало како чука додека се гушкаме, и се прашувам дали господ ке ми дарува уште едно детенце... надежта последна умира..

BeloMache likes this.
  5. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Мамички јас заборавив гинекологот колку ми кажа за срцето на бебечето, колку чука. па еве слика, дали може да видите која бројка го означува тоа?

Attached Files:

6. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Јас бев вчера за срцева реакција на бебето.Го слушнав како чука,срценце мало.Отчукувањата на бебуш му беа 132 во минута,па дали тоа значи дека е машко,бидејќи така прочитав или не е тоа точно?

7. baby2014

baby2014 Истакнат член

Си го слушнавме срценцето наше...силно чукаше, исто како на МренаРиба - 132 во минута :) Уште кога го видов на ехо, пред да ми го пушти звукот видов дека ќе чука :) се мрдкаше таму нешто слатко...

HappyS and elena.mak like this.
  8. Daci07

Daci07 Активен член

Најубавото нешто за една мајка е кога ќе ги слушне отчукувањата на срцето на својот бебуш...преубаво и неописливо чувство посебно за една прворотка која за прв пат се срекава со тоа...Кога прв пат ги слушнав значи и јас исто не издржав и се расплакав па и Др. Кристинка ме поддржа пошто после тоа си викам зошто плачам но и таа рече дека скоро секоја мајка го прави тоа па ми олесна хехехе.... :$

BeloMache and Meredit like this.
  9. Meredit

Meredit Истакнат член

Слушајќи ги отчукувањата на малото бебешко срце ти всушност слушаш дел од себе,дел кој продолжува да живее после тебе и за кој животот сме спремни да го дадеме.Навистина неописив,и јас исто откога останав бремена со првото синче пред 4 години станав по емотивна личност.Кога само се сетам како ги слушав отчукувањата на малите срца на моите две сонца повторно очите ми се насолзуваат од среќа што јас сум им подарила живот на тие две малечки срца. :)

DbID and thelittle17 like this.
  10. Daci07

Daci07 Активен член

Мамиии ете ме пак мене на оваа тема но неможев да не споделам со вас :) Денес бев на редовната контрола во Плодност и пак си го слишнав срцето на моето ангелчееее пресреќна мамичка сум :rofl: значи преубавооо чувство, бевме заедно со татичко и се е супер фала му на бога и на Др.Кристинка хехехе 8)

11. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Кај мене тоа испадна точно,тогаш гинекологот ми кажа дека кај женските срцето чука по силно т.е. по брзо :) на ќерка ми и се движеше стандард 156-159 а свекрва ми ми кажуваше за мм исто точно и испаднало, срцето му чукало 128 во минута :)

BeloMache and Glasna like this.
  12. momomo

momomo Истакнат член

Јас вчера бев во Систина се си беше ок , но ме плаши тоа што кога го пушти срценцето да го слушнеме докторот рече дека отчукувањата треба да бидат дупло од возрасен човек , но после вика можеби е уште мало рано е ( 6 недела сум ), дали некој имал вакво искуство,

13. KoZee

KoZee Истакнат член

Na moeto maze 135 otcukuvanja vo minuta :)

14. DigY

DigY Популарен член

jas iskreno nikogas toa neam prasano. toa doktorot mu ja misli ja ne.

Annath likes this.
  15. Asiana

Asiana Истакнат член

Последно кога бев гинекологот ми кажа дека е 150 отчукувања во минута, а машко е :)

16. alisijad

alisijad Популарен член

Нa мoевo еднaш нa пoчетoкoт му беa 168 се имaше ли вoзбуденo oд прегледoт :) a мaшкo е :)

Asiana likes this.
  17. Bebce162015

Bebce162015 Активен член

Zdravo sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo ili slusnato postelkata da e pogolema od bebeto.doktorkata kaza deka ne e nesto vo red. 6ta nedela a uste nema srceva reakcija.

18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Може си покасно останата, немој да се нервираш, мисли позитивно.

Bebce162015 likes this.
  19. Bebce162015

Bebce162015 Активен член

Fala ti mn na ubaviot odgovor me utesi malku inace doktorkata mn negativno reagirase Utre pak sum na pregled mislenje od specijalist mi rece doktorkata. da se nadevam deka ke bide dobro

BeloMache likes this.
  20. Bebce162015

Bebce162015 Активен член

Zdravo sakam da te prasam dali na prethodnite pregledi 6 7ma nedela ne se slusase srcenceto? Ja sum 6ta nedela i doktotkata mi kaza deka trebalo da ima srceva reakcija a poradi so nema uste me isprati na specijalist.pozz