И јас прв пат кога отидов на лекар бев 5.5 недели Па ми закажа докторката контрола за наредната недела, и веќе го чувме срцето Сега на 31.5 недели срцето чука 154 bpm
Како со гледавме на цтг од 120 до150 цукасе. Понекогас и 170 или 160.. докторот вели бебеските срца цукат двапати повеке од насите...
преубава тема ме разнежни, се потсетив на времето кога со мм со заедничка подршка успеавме да поминиме трнлив пат .. и она што велат после дождот иде сонце, моментот кога имаше срцева реакција.. ,кога за прв пат го слушнавме срценцето на нашата гордост Матеј, не издржав и се расплакав, емоциите ме совладаа пред др Бато.. денес се секавам на тој момент и си го слушам срцето мало како чука додека се гушкаме, и се прашувам дали господ ке ми дарува уште едно детенце... надежта последна умира..
Мамички јас заборавив гинекологот колку ми кажа за срцето на бебечето, колку чука. па еве слика, дали може да видите која бројка го означува тоа?
Јас бев вчера за срцева реакција на бебето.Го слушнав како чука,срценце мало.Отчукувањата на бебуш му беа 132 во минута,па дали тоа значи дека е машко,бидејќи така прочитав или не е тоа точно?
Си го слушнавме срценцето наше...силно чукаше, исто како на МренаРиба - 132 во минута Уште кога го видов на ехо, пред да ми го пушти звукот видов дека ќе чука се мрдкаше таму нешто слатко...
Најубавото нешто за една мајка е кога ќе ги слушне отчукувањата на срцето на својот бебуш...преубаво и неописливо чувство посебно за една прворотка која за прв пат се срекава со тоа...Кога прв пат ги слушнав значи и јас исто не издржав и се расплакав па и Др. Кристинка ме поддржа пошто после тоа си викам зошто плачам но и таа рече дека скоро секоја мајка го прави тоа па ми олесна хехехе....
Слушајќи ги отчукувањата на малото бебешко срце ти всушност слушаш дел од себе,дел кој продолжува да живее после тебе и за кој животот сме спремни да го дадеме.Навистина неописив,и јас исто откога останав бремена со првото синче пред 4 години станав по емотивна личност.Кога само се сетам како ги слушав отчукувањата на малите срца на моите две сонца повторно очите ми се насолзуваат од среќа што јас сум им подарила живот на тие две малечки срца.
Мамиии ете ме пак мене на оваа тема но неможев да не споделам со вас Денес бев на редовната контрола во Плодност и пак си го слишнав срцето на моето ангелчееее пресреќна мамичка сум значи преубавооо чувство, бевме заедно со татичко и се е супер фала му на бога и на Др.Кристинка хехехе
Кај мене тоа испадна точно,тогаш гинекологот ми кажа дека кај женските срцето чука по силно т.е. по брзо на ќерка ми и се движеше стандард 156-159 а свекрва ми ми кажуваше за мм исто точно и испаднало, срцето му чукало 128 во минута
Јас вчера бев во Систина се си беше ок , но ме плаши тоа што кога го пушти срценцето да го слушнеме докторот рече дека отчукувањата треба да бидат дупло од возрасен човек , но после вика можеби е уште мало рано е ( 6 недела сум ), дали некој имал вакво искуство,
Zdravo sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo ili slusnato postelkata da e pogolema od bebeto.doktorkata kaza deka ne e nesto vo red. 6ta nedela a uste nema srceva reakcija.
Fala ti mn na ubaviot odgovor me utesi malku inace doktorkata mn negativno reagirase Utre pak sum na pregled mislenje od specijalist mi rece doktorkata. da se nadevam deka ke bide dobro
Zdravo sakam da te prasam dali na prethodnite pregledi 6 7ma nedela ne se slusase srcenceto? Ja sum 6ta nedela i doktotkata mi kaza deka trebalo da ima srceva reakcija a poradi so nema uste me isprati na specijalist.pozz