Јас одев во 8 ма за срцето. Првата бременост исто како тебе така негативна докторка ( Трајанова од ГАК) и на 3 дена ме тераше на ехо да идам и се вагинално. На крај прокрварев, не ми дадоа терапија и за една недела се случи спонтан. Ама не можам да ти опишам психички како негативно ми влијаеше. Можеби ќе се случеше секако, ама кој да знае... Затоа викам пробај малце полабаво и да не се нервираш многу е важно
Iskreno uste da padnam vo depresija mn loso se cuvstvuvam. Sega citam na upatot pisuva dijagnoza Mola dali e toa radi prioritetniot upat ili taa e dijagnozata ne znam a citam mola voopsto ne e nesto dobro ke vidam sega utre sto ke kazat spcijlstive.
Мола е кога внатре не гледа плод. Ама ако си покасно останата па и може е рано да се види. Ако треба и второ мислење побарај. Со среќа и пробај да ги одвлечеш мислите од ова малку
Zdravo najprvo da se pofalam so ubavata vest bremena sum. Denes bev na pregled no gin nisto podetalno ne mi kaza samo deka do deka ne se slusne srcevata reakcija ne moze da kaze dali e se vo red so bremenosta, nitu mi kaza koja nedela nisto, posledna menstruacija imav na 18 juni dali ima mesto za panika ili, sega mi zakaza pregled za 10 dena nekako strav mi e
6 недели си бремена ама зависно е тоа кога си останала бремена можеби си останала пред да добиеш до 9та недела максимум треба да се види
Така требало да се случи. Мене првите прегледи, додека да влезам во 4ти ми беа со вагинално ехо. Правев пап и ми земаше брисеви. Имавме редовно секс. Ништо од тоа не му наштети на плодот.
Тоа е релативна работа. Факт е дека не само секс и одење на работа, што се не прават, работат по ниви, спортуваат и ништо не им е. Има такви и кои намерно не се пазат поради несакана бременост и ништо не им е. Ама ете некои се како пердув. Не може да не се превземе ништо и да се коментира негативно ако се знае фактот дека некоја жена по 5 години борба за прв пат останала бремена. Голема е одговорноста и првите прегледи и совети се клучни. Докторите не се свесни каква моќ имаат во своите раце, од нив зависи како ќе ја употребат. Крварење и доцна срцева акција имаше и во втората бременост, ама пристапот беше друг и таа заврши со живо и здраво детенце.
Здраво девојки јас среда сум на гинеколог и ќе бидам 5нед 6 дена дали може да се слушни срцева акција?
Девојки може малку глупаво прашање но ме интересира,еве утре ќе одам на гинеколог за да чуеме срцева реакција е ме интересира дали тој преглед ќе биде преку вагинално ехо или она обично преку стомак? Ме интересира за да знам што е попаметно да облечам
Zdravo Devojki Mnogu sum srekna Jas Denes Si Go Slusnav Na mOjeto Bebusko Srcenceto DUSA moja Mnogu sum srekna inaku sme 8 nedeli i 3 dena des prv pat ko slusnav presrrkna sum sea si ostanuva da si porasname fala vi sa site sto mi dadoa podrska im poskuvam sto pobrzo da si gi cuat i vie na vasite bebuski srcijnata inaku doktorkata mi dade vital pregna i folana vitamini i dvata mosam da pijam taka ?poz devojki ❤️❤️
Во која недела за прв пат слушнавте срцева акција на вашите најмили? До која недела најдоцна се чека за истата? Јас според циклус сум 6+5, а според мерки 6+1 и сеуште нема оформено ембрион ниту срцева реакција. На ехо се гледа само сакус и гестациска кеса...
Ти благодарам на одговорот, се смирив малку, може сеуште е рано. Се извинувам на модераторите, не видов дека има ваква тема...
Ве молам за помош. Денес бев нема срцева реакција а 11 та недела сум. Пред 2 недели беше се' ок. Докторот ми рече дека до 10та недела и некој ден плодот се развивал апа после изгледа не