Оф-топици од Анализи на членови од форумот (со над 500 мислења)

Дискусија во 'Канта' започната од ariela09, 9 август 2013.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Dream-girl

Немаш ниту 12 години. Многу си активна на форумов,често те гледам, обично на бескорисни теми. Целта овде ти е што поголем број на мислења или друга боја на цвет, небитно. Примерна си и тоа е многу добро,но не мораш да се фалиш во секое мислење дека се немаш смувано,повеќето на твои години се немаат смувано,освен некои. Тоа е најбитно за тебе во животот,да се немаш смувано. Најчесто оставаш мислења во темите:Што појадувавте денес? Каква коса имате? Што ви се пие? Што ви се јаде? Дали сакаш или нејќеш? И такви глупи теми во кои само се бројат мислења и ги оставаш 5 пати во 3 дена.
    Никој не те сожалува а и никој не те фали со тоа што си примерна,си можела никот да си го ставиш - primerna и да не замараш :nod:
    Секое мислење што го оставаш се однесува за тебе, не сум забележала да си дала некој посебен совет или да учествуваш во некоја добра дискусија. Од секогаш си мислела дека имам лошо мислење за тебе. Па, до некаде си во право но секој си има право на мислење :D

Инаку,лоша вест за тебе, сите сме примерни на форумов :)

:*

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Анализи на членови од форумот (со над 500 мислења)

^ Девојчето има 11год, во кои теми треба да пишува? Филозофија, религија, политика, љубовни проблеми? Мислам...ја немам читано, сосема случајно отворив овде бидејќи на насловната ми го даде мислењево, ама премн нападно кон едно мало девојче. Не знам за што очекувате да пишува :^)
    Еве јас ќе ја пофалам штом била примерна :up:

На sweetyears, Neytiri, BlueHeart и 16 други им се допаѓа ова.
  3. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

И јас тоа би го пишала да ја немав читано долго време :D :Down: А и тоа беше моето мислење. Можеби премногу грубо но верувај, се трудев најпримерно што можам :doh:

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418

Мислам дека анализиве ви се нецелосни, т.е не се анлизи во права смисла на зборот.
    Не е само должината пресудна за добра анализа туку сеопфатноста на личноста и карактерните особини која не само што треба да има 500 мислења(јас мислам и повеќе) туку и одреден период да ја читаш и не само тоа да си во некој контакт со неа. Не сакам некој сега да се најде овде навреден, но ова не се анализи,зашто за голем дел и од членовите нема соодветен материјал за анализа.
    Јас сум 2 години на форумов, па само за 3-4 можам да дадам само сеопфатна анализа затоа што сум го запознала малку подобро.

Мене и нешто друго ме јаде за вакви виртуелни анализи и спознавање на карактерот и личноста што знаат да излажат и да форираат сосема погрешно мислење,но океј тоа е веќе друга тематика.

На eliesaab, lolyta777, manja666 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Потполно се согласувам со тебе. Анализиве се: имаш 12 години, вака се викаш, воа сакаш, она нејќеш и ова те интересира...Анализа јас го сфаќам како карактерен опис. Јас немам ниту 500 мислења и не барам анализа,но секогаш анализирам некој кој сакам и кој го познавам (кој сум го следела и сретнувала често). Кога ќе имам она што ми е потребно за анализа, не сакам јас некој да ми кажува јас што сакам, туку сакам да видам што тој мисли за мене и како ме замислува како личност. Што е целта да анализираш и да му кажеш на некој што сака за да го добиеш истото?

Инаку Dream-girl, извини ако те навредив но тоа е моето мислење. Се надевам дека ќе се смени понатаму. :| А и од што и да си се опоравила, ако моево мислење те депресира тогаш немам зборови. Ова е само виртуален свет а не реален живот. Таква сум те сфатила јас тебе како личност, не треба да значи дека треба да сечеш вени сега (така е зборот). chill out 8)

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418

А кој рече дека треба да му кажуваш тоа што сака а не тоа што го мислиш?
    Има друга тема нешто слично на ова член за кој што сте имале мислење, па пиши си го таму мислењето не тука, зашто ова не се анализи ни под разно. Не само твојата последните 3-4 страни.
    И како второ не може да се анализира 12 годинишно(11 сеедно) дете кое сеуште не е развиено како личност и има уште многу таа да се изгради и да оди по соодветниот пат. Значи како постари сте можеле да и укажете на тоа дека е сеуште мала за да бара анализа и не се депримирај дете, знаеш уште колку фурни леб има да јадеш за да можеш да се кажеш особа која може да се анализира. Не се депримирај, само учи си од грешките зашто така и треба, уште си во тоа време кога се наоѓаш себе си,спознаваш и гледаш како треба а како не треба. Јас тука не гледам ништо страшно и за кудење.
    Пострашни сте ми вие,над 18/19/20 што се понашате и бетер од неа, она е дете ќе научи со времето како треба а како не.

На Neytiri, E...V...I...L, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738

Се согласувам со хпистер дека ова не се некои анализи,ама за жал повеќе и неможе да се заклучи од 500 мислења од кои 300 се потрошени на мода а 200 на серии, а сите сакаме да видиме некоја слика за нас
    За жал ретко кои имаат оставено вистински матријал за анализа и од кревање 2 прста за анализа според мене темава беше апсолутно не функционална, овие 2-3 дена барем сите добивме анализа, каква такав битно ја добивме, секако сразмерно на оставениот матријал
    Но како и да е темава “профункционира“ бидејки девојките ја прифатија идеата, сепак форумов е за истите тие девојки,сакав да кажам ако мнозинството сака да се прекине ова ќе се прекине

И со сета почит ариела, ама ако е вистинска анализа она што ти го напиша :x
    Во ред тоа е твое мислење за дрим, и не е проблемот во твоето мислење за дрим туку во слабиот фон на зборови што те наведе буквално да го извреѓаш девојчето

8. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

feminium e извини ама ме изнервира сеа ќе те анализирам колку толку. Од пред неколку дена ја следам темава и морам да ти кажам БРАВО затоа што ти си единствената што ја оживеа темава и што трошеше време за да анализираш многу членки и ја доведе до некаков ред темава. Навистина си ми многу мила и паметна, знаеш да пресудиш и го ценам твоето мислење. Се согласувам дека можеби многу грубо се поставив во анализата за Dream-girl и ќе се извинам затоа што не сум инат и знам кога сум во право а кога не сум. Да не беше ти, можеби темава ќе се заборавеше,инаку :D

Инаку извинете ама неможам да се согласам со вас. Мојата анализа, беше вистинска анализа за разлика од некои други анализи.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    11.280

^ А што анализираше ти ? Каде ги оставала мислењата и дека сакала цветче :D Дете е , разберете , интересно и е на форумот и сака да добие цветче сосема разбирливо де ,и не е за осуда . Еве и јас ќе ја пофалам оти е примерна :D

10. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

А да не правиме више офтопици и да си побара некој анализа? :D

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166

Ова вие стварно за анализи го сметате? :?:
    Сакаш да патуваш таму. Омилена пејачка ти е. Омилен клуб ти е. Неостварена желба ти е.
    Добро бе луѓе нели ве мрзи да и ги читате по ред мислењата на девојката ? :?:
    И што е ова пред два дена се зачленилa на форумот, нанижалa 500 мислења набрзина и денес крева прст за анализа.

И да немам прочитано вистинска анализа подолго време. :!:

На manja666, Hipica, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463

Искрено, незнам шо се случува со ariela09.. И мене ме анализираше и ми кажа милион грди навредливи зборови, дека сум недораснато девојче, дека незнам шо е локација ова она.. Мислам, стварно ја претера ќе ни кажеш милион грди навредливи зборчиња и на крај „Извини ако те навредив“! Ма дај ти се молам кој нема да се навреди на ова а?
    Еве погледнете шо ми напишала:
    Господеееееее! :|
    НЕСАКАМ ДА СЕ КАРАМ! САМО СИ ГО КАЖУВАМ МИСЛЕЊЕТО! :!:

13. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Значи го барав ова пола саат,само за да го прочитате и да ми ја сфатите поентата пред да ги избришете мислењава. :|

И тинка-маче, ќе те замолам за молчење од твоја страна и да не го повикуваш Господ ако сакаш. :) А инаку што? Да не си дорасната? Ти не си порасната за да те навредувам. :D Ај ако може сеа да прекинеме :clap:

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418

Која поента ариела која?
    Кажете ми која ви е понтата да анализирате 11 годишни деца?
    Да им кажете колку се глуми, несозреани или не знам што? Да се исмеете? Не иде стварно.
    Колку време е на форумов она за кажеш дека можеш да ја анализираш?
    Ако побарала не мора да значи дека одма мора да ја анализирате.
    Ту не се разбирате од збор, и после се лутите кога ви викаат дека трчате по цветчиња.

На Neytiri, Izaabella, manja666 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Добро Хипстер, смири живци, рековме не разговараме веќе на темава за глупости. Барем јас не. Затоа ако може, никот да не си го гледам во темава некое време?

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.861
    Допаѓања:
    81.104

За ситуацијава би го кажала само ова:

На mims-89, Someonespecial, JoxyTheFreak и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418

Ту бре зашто секоја дискусија за вас е живчана и мора да биде проследена со нервози?
    Јас нит се нервирам нит се секирам да ти кажам, не знам зашто дака мислиш и секогаш кога некој ќе започне дискусија одма мора да има смири живци или не знам што.
    Дискусија, дебата е не решавам животни прашања па за да доживувам нервен слом тука.
    Добронамерно ти се пиша, мислам дека и сама си ја сфати поентата што сакавме да ти укажеме не да те нападнеме или осудиме.Си згрешила и тоа е тоа, учи си од грешките.
    Едно време беше тедибеер со фармерките на тапет,сега е дрим-грл утре ќее трета и не ми е пријатно кога читам како некој со некого се подбива од било која причина,посебно зашто се малолетни.
    За полнолетни јас не се мешам тука е веќе друга работа.

На Neytiri, lunicka и karenin им се допаѓа ова.
  18. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738

Виножитке те молам дојди на темава, се наполни со офтопици, неооопходен е ред!

Дрим,Тинка и Ариела-вие дефинитивно имате личен пробле т.е. очигледно е дека взаемно не се поднеувате што и не е крај света сите имаме по некоја форумџика што не ја поднесуваме,но да не ја шириме, ариела направи грешка што не ги бираше зборовите и се извини-со тоа сметам доволно е за да се затвори таа караница, барем на темава

Да се вратам на хипсер и поенатата на анализирање 11 годишни деца
    Според мене хип тие си побараа анализа, дури и се потрудија да анализираат членови-нешто што многу од вас возрасните не го направија
    Тие колку може толку одвоија време битно, додека други преферираа да се пријават за анализа и да гледаат сеир на други теми
    Децава направија се што можеа за да добијат анализа
    И сега според тебе овие деца зарем не заслужуваат да го добијат тоа што го сакаат(во случајов анализа)
    Незнам можеби грешам, сепак и јас не сум полнолетна |(
    Но мислам дека овие деца навистина заслужија да прочитаат дека се примерни и добри деца и некое позитивно мислење успат

Иако имаат 11 години тие сепак во општеството се ликови, на форумот рамноправни челенов како со мене така и со тебе, карактери кои допрва ќе се градат, но и во моментот тие не се празен лист за да ги игнорираме
    На некого оставиле позитивен, на некого негативен впечаток, но оставиле впечаток,биле присутни па макар и во игри

И да ова е само дискусија- без емоции и јас ладнокрвно го пишувам текство и не ме нервира спротивно мислење така што баш би сакала да подискутираме со хип

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.687

Девојки, барате анализи, а не се трудите воопшто да оставите квалитетни и издржани мислења на форумот. Тука ви е грешката. Не може човек да направи една опширна анализа за вас ако оставате мислења од ред-два, само колку да напишете нешто. Не е тоа поентата на темава. И јас можам да ви ги препишам мислењата и оп - анализа. Не оди тоа така. Што е до мене, се надевав дека ќе прочитам квалитетни анализи, ама се разочарав. Подобро е да ја заклучат темава, отколку да ја полните со т.н анализи, т.е резиме на сите мислења на членот што го „анализирате“. Прелистајте ги постарите мислења на темава, ќе сфатите што сакам да кажам.

На eliesaab, lolyta777, Hipster и 7 други им се допаѓа ова.
  20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Немој Ариела да се наоѓаш толку увреџена, ова е форум, тука се дискутира, се' се базира врз дискусија и мислења, замисли сите исто да размислувавме, каде ќе ни беше крајот. И не мора да значи дека секогаш оној со добри аргументи и муабет на место, треба да смирува живци, затоа што е знаеш, реален.

Да бидеме на чисто, анализиве неколку страни наназад ви се глупи и без врска, немој да ме јебете у здрав мозок дека некого можете да процените што карактер е преку мислења у категорија игри, или што јадевте денеска и колку пати го измивте спанаќот пред да го печете?! Убаво што сте се потрудиле, али ова повеќе станува како тема од Игри, него ли тема вредна за читање и дискутирање...

На manja666 и DAngel им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.