Јас со Охриѓани не сум била во добри односи, се нешто сум се расправала, а и се однесуваат генерално особено кон Скопјани крајно нељубезно и негостопримливо. Е сеа муабетов е за езерото. Па езеро како езеро добро е, иако сум одела секогаш на море сум била и во Охрид на одмор и за разлика од Дојранско премија е. Ме интересираат водните змии оваа година, ги има ли воопшто? Многу се плашам од змии и било што во водата ако има било да е море или езеро, претерано се плашам се мислам дека околу нозете ми се мота нешто
Карпестите плажи можат да изненадат и со змивчиња, за обичните нема шанси. Таму кај што има луѓе, нема змии.
Bright јас во Охрид сум била еднаш на свадба, еднаш на одмор (како многу мала, тогаш и се направив лом по цело тело), во шесто одделение и пред 3 години со сестра ми, кога пак се исфрлав. Најмалку мов приметив на Горица, е сега 1,2,3 врска немам што број беше, ама знам дека е под хотелот Горица. Имаше едни скали, грозни, најгрозни. Душата ми ја извадија.
Епа си била Горица 2 (и јас лично не ја сакам) Нема гајле, се надевам дека друг пат ќе се вратиш со убави спомени
Плавуша кај нас Струга змии има само во трските јас одам навистина длабоко и немам видено змија повеќе има во Црн Дрим, во езерово никој не се има пожалено колку што знам, така да не плаши се.
Охридско ми е најубаво за бањање во длабоко, ептен е бистра водата е и ладна додуше, ама ќе се издржи Не сум била поодамна, ама ќе се поправам
Најубаво на цел свет! Немате појма колку го сакам! Прва прилика , обавезно купивам едно станче во Охрид , макар и два квадрати нека е Секогаш кога ќе појдам таму , дома не ми се иде , се со плачки и цивкање ,па мора да се преземе нешто
Мене водата во Охридското езеро ми е многу поубава од онаа во Дојранското, ама е многу ладна и ич не ми се влегува во неа.Лани кога бевме во 10 дена 3пати ако сум влегла во вода...Луѓето се пријатни, ама само македонците, додека алабанците се многу некултурни не маваа со камени,потоа кога отидивме во град не следеа . Иначе другото е се ок, градот е многу среден и ептен е убаво. За тоа само пофалби
Кога и да одам Охрид се чувствувам прекрасно. Навистина, град кога можеш секогаш интересно нешто да најдеш, да седнеш на клупите кои имаат поглед кон езерото за да одмориш и да заборавиш на неколку моменти на безбројните проблеми кои секој миг само ти се зголемуваат. Поглед кон езерото, птици, кајчиња, насмеани лица... има ли нешто поубаво ? Манастирите и црквите се нешто навистина извонредно, секогаш можеш да си посетуваш нови ( имало 365 мислам, за секој ден по една) или да им се вратиш на старите спомени и да си се помолиш во оние кои претходно си ги посетил. И на секаде те следи прекрасниот балакнски бисер, нашето Охридско Езеро. Кога сме кај езерото, можам да кажам дека е каде каде почисто од Преспанското. Градските власти , па и државните се заинтересирани и заангажирани ( макар треба да се преземаат повеќе акции за чистење на езерото според мене ) Баш уживам кога ќе влезам да се искапам во Охридското Езеро. Водата е многу чиста, бисер. Задоволна сум од услугите во кафичите, за хотели не знам бидејќи си преспивам кај роднините Oд Охриѓани сум задоволна, гостопримљиви, пријатни, љубезни луѓе. Се на се , градот е прекрасен. Има често забави ( Кадмо , Куба Либре), каде што сум била баш ми била фино и пријатно. И едвај чекам да дојде наредното лето, па да поседам неколку дена во Охрид , а не ако годинава ( само два )
денес од сабајле си отидов на плажа... се фрлив од карпана Канео и си пливав до Сараиште (иако не сум некој љубител на пливањето денес добив посебна желба)... Едноставно го обожавам Охридското Езеро
што се случи со плажите оваа година , ке бидат пусти или ги земаа под концесија ??? ако има некоја убаво место на охридско езеро кое и не е така популарно а е убаво ???!!!!
Искено мене не ми се допаѓа ниедно езеро во Македонија!Маразам блага вода ме потсетува на мочуриште,бара.....
Неколку пати имам одена на одмор во Охрид и навистина градот е преубав, а пак езерото ви е уште поубаво. Водата е ладна, ама што да се прави. Ех, сега се сеќавам на одмор кога бевме. Ќе се разбудам, иако е ладно јас право на тераса, да го видаме езерото. Колку ли само слики имам на компјутер.
Охридското езеро е македонски бисер, едноставно го обожавам, посебно кај Свети Наум, убавини... Водата е поладна, ама сепак е езеро, не е море.
Охридското езеро е прекрасно малку водата е ладна ама ако за во лето е супер. Јас си имам традиција со неколку пријателки на 5-6 дена и прекрасно си поминуваме
I jas bi sakala da odam vo avgust zdravje boze. Dali nekoja znae kade da najdam nekoja evtina soba za prestoj 2-3 dena?