Водата оваа година е претопла. И Охрид е невообичаено топол. Мовие деца не гледаат разлика во бањање ама научени се на двете уште од мали. Убавите плажи се надвор од градот т.е. центарот. Ако си сместена во центарот „плажа“ тие Кејот Пристаниште Подпеш Канео Сараиште . Јас додуша не ги сакам многу многу но се доста посетени.
Охрид општо важи за ладен и водата е поладна. Јас бев на почетокот на Јули и водата беше многу ладна, најладно беше се додека не влезиш во вода, од кога ќе влезиш полека телото се навикнува ама на секое влегување беше преладно. Сега можеби е повеќе топла бидејќи сме Август и температуриве се повисоки ама сепак нема да има некоја голема разлика, бидејќи ладен е Охрид. Иначе да, ситe eзера се поладни него море.
Водата не е ладна - ладна ама дефинитивно не е топла како на море. На син ми не му пречи, а и многу други деца се бањаат. Хотел на плажа и во близина на центар нема. Не знам дали си била во Охрид или ви е прв пат, ама или ке бираш хотел на плажа или во центар. Две во едно нема. Се бањаат и на пристаниште, ама јас лично никогаш не би. Прва убава плажа е Горица, и до Св Наум имаш голем избор на хотели. Делот накај Мизо, од другата страна (позади Канео) не ми е познат.
Дали знаете да препорачате брод (поголем) кој што дава тури низ Охрид? Сакам со бебе да се возам па ми е битно и затворен дел да има
Сите поголеми бродови имаат и внатрешен дел долу и горе отворен дел,Армада во моментов е најлуксузен така да го препорачувам
Да,турата до Св.Наум им е 1200 во два правци секако, а исто има и тура на зајдисонце тоа е преубаво крстарење со пијалок вклучен(шампањ) 600 денари е тоа.
Да се надоврзам, бродот Кристина плови нокно време 250 ден е карта, околу 1 час трае вожњатљ ама навистина е мн убаво искуство
На булевар Туристичка на постојките ќе фатиш комбе за Струга, ги има често. Во Струга кај црквата Света Петка за назад ќе си чекаш на постојка кај мостот.
Знае да дува па за мене не е баш за кратки. Ама гледам дека викедов ќе се качува температурата па може и вечерите ќе бидат потопли. Секако на Кејот секогаш дува свеж ветер.
Да се надоврзам на едно од претходните мислења. Водата во Трпејца е можеби се уште за капење, но тоа што го прават рестораните на самата плажа е нехумано. Отпадните води ги испуштаат директно во езерото!
Мислиш од тоалетите или друго нешто? Може да ми кажеш на кој дел? Секоја година одиме еднаш или два пати на плажа таму да уживаме во убавината на кристалната вода. Па да знам каде да внимаваме следно одење со децата
Никогаш навечер не сум се возела со брод, не сум знаела дека има. Треба резервација претходно? До каде одат овие ноќниве?