Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    4.767
  2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Го нема веќе Дон Вито, затворено е .

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ете и Ејнџел погоре спомнала..... уште каква ли не глупост ќе измисли :D :D :D
    Градоначалниче, доста ти беа мислам два мандати :D Се‘ што знаеше асолно направи за градов. Ако немаш повеќе паметни идеи, отстапи ја фотелјата на некој поиновативен. Ама пустата мила е, не се остава :D
    Пештанци повеќе за рампи ќе платат, отколку за бензин :D А гарант и билетиве ќе ни поскапат за Скопје. Нема да им се исплаќа на Експрес за 500-че да не‘ возат во двата правци :D

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Колумнава во продолжение ме изнасмеа, ама во суштина криво ми е што ја соголија ,,Димитар Влахов,, сега оние прачкине дури израснат во дрвја ќе помине време...

Немат липи, немат липање, важно Ацемура Шогунот посади черешни :D - ех, да замерка до авторот охриЦки е черeшна, не цреша :fubar: , пепун еден :P ...

http://ohridnews.com/index.php?mod=23&kat=16&id=35924

На Hipica и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. marica88

marica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Значи вакa: имам дечко кој не е од македонија, но ова недела треба да дојде во македонија и сака да одиме во охрид на 2-3 дена. ке ми каже ли некој дали во овој период е добро да се оди таму, да ми препорачате некоим романтични места. посено спа центри,добар ресторан или сл нешто за уживање. Дали нема да се покаеме ако идеме. ве молам за совеееет

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ушчомееееееее! :o Како бре го соголија Димчета? :o

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    За ресторан ги препорачувам Света Софија, и вилата Света Софија (две различни места), се наоѓаат кај црквата Света Софија. :lol:
    Лесно ќе ги најдеш ако прашаш некого.
    Староградска охридска атмосфера и предобра храна, ресторанот е подобар за храната, вилата за атмосферата, но ти препорачувам и двете места да ги посетиш.
    Убав помин. :hai:

А Теодора, се изнасмеав со колумната, особено со она „Јас од кога си прам харикири....пример...“ :rofl:
    И отсега градоначалникон ќе си го викам и јас... шогунот. :emo:

Патем, жалосно за пресечените дрвја. :x
    Можеа на друго место да ги посадат црешите бе. :worried:

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Што се случува бе со Галеб? :o :D Се мрдаа, за без пари ќе почнат да возат :D

АД „Галеб“ речиси за половина ја намали цената на повратниот билет за Скопје за студенти. Од утре студентите ќе патуваат од Охрид за Скопје и во обратен правец за само 420 денари.

-АД „Галеб“ Охрид како општествено одговорна компанија води грижа за своите патници, особено за младите и студентите за кои во време на економска криза изготвивме посебен попуст. Студентите како редовни патници отсекогаш биле важен сегмент од нашата работа и на овој начин ние им возвраќаме за нивната доверба.-изјави Димитар Василески од АД „Галеб“.

Билетите со пупуст, студентите ќе може да ги купуваат на автобискуте станици во Охри и Скопје, при што задолжително ќе треба со себе да понесат индекс, кој ќе треба да го покажат и при влегување во автобус.

Повратниот билет во правецот Охрид-Скопје-Охрид по цена од 420 денари важи еден месец од издавањето.

извор:охридњуз

9. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Се натпреваруваат со Охрид експрес, во секој случај на студентите им одговара :)

Туку, не знам дали му е тука местото, но баш ме интересира што мислите за ова
    http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mid=36&eventid=42344
    http://www.tvm.mk/ohrid/prifaten-urbani ... sarna.html

Значи по секоја цена крајбрежјето и поатрактивните локации во центарот се заменуваат со хотели и згради. Па до каде вака?

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Aман Палас нека земе некој нека го направи палата... па на какво место е брееееј! Ама сигурно бараат некоја цифра со милион нули... Кој ли ќе вложи толку пари кога не знае дали некогаш (ооо некогаш) ќе му се исплати целиот тој влог...

За цените кои ги нуди Галеб, супер, иако јас одам со Експрес, оваа година ептен ми се погодија линиите.

За Охрид, што да ви кажам, денес беше прекрасно сончево, ве канам на кафе покрај езеро ;)

На DeRose му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    8.583
    Не знаев каде да прашам па ај овде.
    Како од прилика се движат цените за прославување на Нова Година во Охрид годинава?
    Мислам по дискотеки, кафани?
    Благодарам однапред :)

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Еве ги, излегоа цените за Нова година :)

Цени за секој џеб и богата понуда за дочекот на Новата година понудија охридските угостители. Разлика во цените во споредба со минатата година речиси и да нема.

Цените во рестораните за најлудата ноќ се движат од 20 евра во ресторан „Пандонос“ со вклучена богата свечена вечера, 25 евра во ресторан „Дамар“, 35 евра во „Билјанини извори“ и „Кај Четкар“ со свечена вечера и вклучен пијалок во износ од десет евра, колку што ќе биде и дочекот во ресторанот „Тино“ со вклучено мени и аперитив, со доплата за пијалок. Ресторанот на х. „Силекс“ понуди новогодишно мени од 27 евра. Четириесет евра чини дочекот во ресторанот „Далга“ со вклучена свечена вечера и неограничен пијалок и 50 евра во ресторанот „Света Софија“, исто така со богато свечено мени и неограничен пијалок.

Дочекот во ланч барот„Објектиф“ ќе биде со слободен влез и редовни цени на пијалоците, но со претходна резервација. Во кафе-барот „Ликвид“ дочекот на Новата Година чини 1.400 денари со вклучени четири пијалоци и мезе, апетисани и овошје, додека забавата во најлудата ноќ во дискотеката „Парк“ ќе изнесува илјада денари, со три пијалоци по избор.

Дел од угостителските објекти ќе работат со слободен влез и вообичаени цени на услугите. Ноќниот клуб „Хавана“ и бич-барот „Куба Либре“ ќе работат редовно, а така ќе работат и дел од рестраните и пицериите низ градот.

-Охридските угостители се подготвени за дочек на Новата година, а дополнително оптимизам ни влева најавата дека градот ќе биде исполнет за претстојните празници. Цените се исти веќе неколку години и тие не се никаков проблем. Тие беа на ова ниво кога во соседството цените беа многу пониски, а сега тие се на наше ниво, додека со Грција и западноевропските земји цените неможат да се споредат. Не е проблем цената туку слабата економска моќ на нашите граѓани, додека за странските туристи понудените цени се прифатливи, вели Димитри Пендовски од Еснафот на угостители.

За претстојните празници во Охрид се очекуваат околу 30.000 туристи, во најголем дел од соседните држави.

А ова е програмата за на плоштад:

Познати се изведувачите кои ќе настапат на градскиот плоштад на дочекот на Новата година.

Целодневната забава на пладне ќе ја отворат познатиот водител Жанко З’ш Голабоски и распеаните рибарчиња, а свој настап ќе имаат и младите уметници од охридските училишта. Нив ќе ги поздрави Дедо Мраз кој и оваа година подготвува изненадувања за најмладите.

Загревањето за дочекот на Новата година вечерта ќе започне со Боби Мојсоски, Дејан Спасиќ и други млади музички надежи од Охрид. На сцена потоа стапуваат Кербер, Денис Мурат, Аренси бенд, Ѓоко Танески и Влатко Илиевски.

Надлежните информираа дека за ангажман на естрадните уметници Локалната самоуправа ќе издвои околу 2500 евра, а дел од изведувачите ги обезбедува директорот на фестивалот „Охридски трубадури“ како дел од соработката со градот.

Новата 2012 година ќе биде дочекана со голем огномет над Охридското Езеро.

(извор:ohridnews)

Јас се изненадив од цениве, очекував повисоки, дури има и слободни влезови :)

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Кај можам да најдам вакво нешто низ Охрид? :?: :?:

Прикачени фајлови:

14. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    4.767
    Види во Адријано

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Го обожавам овој град,и кога ќе појдам таму ич не ми се оди дома :D
    Да ви кажам искрено повеќе сакам да шетам покрај езеро на ноќе и да го гледам небото полно со ѕвезди отколку да се капам!
    Романтичар сум :wasntme:

16. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Во Охрид најнова мода е да се шеташ со кесата со ѓубре !
    Ги однесоја контејнерите на сред улица, и пола град со кеси со ѓубре в раце се шета (и јас во нив) |( :@ :swear:

17. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
  18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Прекрасно!

Супер е Охрид, бисер Балкански, ама со тие цените.. Абре тост со дебелина 00000000,9мм 70ден?! Јас тука, за 50 свиња се правам.. :D
    Иначе, езерото е кристал. И од туристички аспект е многу добро изградено, со добра архитектура и секако дека привлекува туристи.

19. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Епа феминки јас да ви кажам дека патиштата тука моментало се Л-А-Ј-Н-О! (се извинувам на изразов :lol: ) Вчера едвај нашколо појдов :!: Се излизгав, се изнацапав и на крај кога стигнав вратата од школото беше заклучена :@ Демек излегвеле децава надвор и носеле снег, па ја заклучиле :@ Поседавме надов, па им текна дека е надвор ладно па не пуштија :fubar: Па дај бре, барем снегот да го исчистеа по тротоари и улици :fubar: Сега уште дождов фалеше, да го докашка снегов и се плашам дека ке треба да употребам по лош збор за да го опишам ако продолжи вака :lol: Инаку јас сум од Охрид, го сакам градов, но веќе ми е смачено од него :?: Го знам секое ќоше, и веќе не е интересно :P

20. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Знам дека несмее две мислења едно под друго ама морав :wasntme:
    Да кажам, патиштата се многу подобри денес :wasntme:
    И сликава морав да ја ставам :) Најубав ни е Охридов наш :P

Прикачени фајлови:

На DeRose, angel92, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.