Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    И 100 пати да отидам во Охрид пак ми е интересно,не ми се здосадува!

2. VbetiV

VbetiV Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    и јас најмногу си го сакам охрид

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    По изминатиот викенд поминат таму заклучив едно нешто: градот не умира ни во зима, ама луѓето сакаат само по сонце да шетаат.
    Прекрасен, прекрасен беше :inlove:

4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    си го сакам Охрид исто како што си го сакам и ПП,па не за џабе сум пола Охриѓанка по мајка.,пола роднини ми се таму.додека не бев мажена обавезно нај малце 2 пати во годината си одев на поседок кај баба ми и тетка ми,за градот немам лош збор пре убав ми е,а и за народот немам лошо да кажам.со душа чекам да си појдам Охрид :)

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Стандардно последниве 4-5 години на одмор во Охрид...градот е преубав и кој бил верувам дека пак ке отиде,јас лично многу го сакам Охрид.... :inlove:
    Амааа луѓето т.е Охриѓаните се за никаде(нека ми извинат тие што ќе го прочитаат ова,а имаат некаков корен од таму) не би сакала да коментирам понатака...

6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Ај разбери!

Во Охрид немојт да немат, можит да имат снемано. Иначе имат!

На DeRose му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Секоја година идам за Охрид на одмор и можам да кажам дека никогаш нема да ми здосади.

8. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
  9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако ова не е априлили, тогаш ќе се измочкам стоечки на глава од што е мизерија :D
    А и како и да е, и онака Охрид ми бил од секогаш најпоследно место на кое би отишла на летување. Па ни на викенд не ми се иде. Ладно езеро, камења, арогантни луѓе... Не по мој вкус во никој случај.

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    :D Ги читав коментарите и не ми се верува дека луѓево не можат да препознаат првоаприлска шега и веќе стигнале да се испокараат. :D

Ова медиумиве стварно имаат погодна почва за лажење, народов наш во се’ ќе поверува.

11. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Ova aprililili e? ne se sekirajte kaj da e ke ima izbori! inaku si go sakam gradot ohrid i ohrigjani osven gradonacalnikot.

12. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    4.446
    На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    неколку викенди во охрид 100% ова лето а може и повеке ако си спојам некој ден од работа
    а што се случи со концесиите за плажите знае некој????

14. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Девојки колку се движи цената за изнајмување камп во градиште или било каде во Охрид да не знае некој?

На MotherMonsterI му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Мислам дека сум имала многу среќа што сум се родила Охрид :inlove: :inlove: За забава и нема некоја од септември па до јуни...уствари жив чоек немат по улица ама ај се живејт ( ко шо рекол Никола Тодороски - Да не беше оговарањето Охрид не ке беше град на Унеско :rofl: :rofl: ) ама затооо....идат јуни јули и август и се е потопло позабавно , каде каде ПОСКАПО ама ела сега Скопјанишчана нека се к'пет ко ке немат каде на 45 степени хууху :lol: :lol: :lol:

На DeRose, Nine25 и molikaMk им се допаѓа ова.
  16. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Мислам дека Извиднички е 300 евра ама за цела година

17. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490

Јас сум од Струга, но мн често одам Охрид. Искрено ми се допаѓа. Ми се допаѓа како е уреден и се за разлика од Струга искрено ПРЕУБАВ Е ! :$

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Може ли да се најдат на автобуска приватни соби до 300ден.?
    И тоа соба со 5 кревети?

19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Како одат цените со сместување? Колку пари е од човек за сместување во градот (не е битно кој дел ако одиме со кола ќе бидеме), а колку е сместување покрај плажи? Немам одено во Охрид 6 год. :tmi: Тогаш ефтино беше а сега како е?

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Го имам искусено Охрид од поинаква, нетуристичка баш, перспектива и се заљубив во него. Си имам свои местенца, без гужви и луѓе, и овој период на чуден начин, навистина ми недостасува. Баш во некои тивки, затскриени предели се доживува вистинската убавина на Охрид, а јас од тоа што го имам видено, ми е рај, прекрасен.
    Немам седено по кафичите низ чаршија, немам излегувано во дискотеките (освен на една свирка на една плажа еднаш :D ), немам одено по познатите плажи со кафулиња и нес кафеа. Имам играно фудбалче во играчницата, седено на сараиште, на една затскриена плажа под Самоилова тврдина.
    пешки надвор од Охрид, па стопирано кола, па се возевме со албанци, маж и жена, божееее кај ми бил паметот :|
    Преубав е Охрид. Овој мај страшно многу сакам да појдам. Да си седнам на терасичката кај другар ми, да пиеме кафенце и да се бориме кој ќе ја зафати фотелјата. Пред нас зеленило, а од сите страни мирис на спокој, на вода, на пролет. Охрид секогаш ми мириса на пролет, па дури и кога е најжешко. Да си се искачам на ритчето горе, на она мое најубаво местенце, каде езерската шир нема граници, а облаците се отсликуваат во водата. Каде сончевите зраци не ретко, формираат свои завеси и облици и издвојуваат перфектни фотографии (имам вакви еден куп, некогаш ќе ви ги ставам овде :) ). Да го изодам цел, пеш, да си седнам на некоја дива плажа, да зјаам во водата и да си бидам своја, опуштена. И при тоа навечер со пиво и карти, да висам на тераса, а не да се гурам во безбројните лица низ чаршија :)

Уште зимно време да го доживеам Охрид ми фали...ама и тоа ќе биде :)
    Охриде ми недостигаш бре..

На DeRose, zarah, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.