да? незнаев дека лагадин било пред пештани ама добро чим има превоз со комбиња до таму нема да ни е проблем. и фала иначе и ти убаво да си поминеш каде и да одиш
Значи одиш излез од Охрид, таму ти се хотелите Гранит, Метропол... и тн., па Лагадин е следно, после Лагадин се камповите Елешец, Пештани, па го поминуваш хотел Десарет, потоа камповите Градиште, Љубаништа и на крај Св. Наум, кое е доста далеку, како што ти напоменав, некаде 30-тина км од Охрид.
Девојки,може некоја да ми каже какви се камповите во Градиште,и плажата,не сум била во Охрид повеке од 10 год,па можно е оваа година да одам таму со дечко . Ме интересира дали има многу гужва на плажа,дали има многу млади,да не има многу журки,такви работи,зашто јас не сум многу за журкање ,мислам, сакам да има каде да прошетам,ама не сакам многу галама на плажа. Што има во близина... Се мислам многу,не сакав во Охрид,зашто ми е ладничко,јас сум си многу зимурлива ,а башка и кампови,ама сместувањето ке ни биде бесплатно,така да подобро таму,отколку дома. Ве молам некоја од девојките да ми одговори,зашто треба побргу да се одлучам. Фала многу
Јас мислам да одиш, таа е една од најубавите плажи во Охрид, колку и да има гужва водата е чиста, а гужва има доста Претежно млади одат таму, има и журки кои најчесто се на плажа 2, ти ќе си одиш на плажа 1 ако не ги сакаш, помирно е таму Всушност има уште неколку плажи после плажа 2, тие ти се ептен мирни. А за камповите не знам, нека каже некој друг, сепак ти го препорачувам местово :up:
Бев Охрид во јуни кога сеуште беше ладничка водата, планирам да наминам некои денови на капење и шетање повторно. Кога ги гледам сликиве не би претпоставила дека ова е Охрид навечер, некако светски ми изгледа, а сепак се препознава дека е Охрид
Градиште 3 и 4 има нон стоп журки. Зборам за журки во шпицот, сега не знам баш и како е...зависи кога планираш да одиш....
Не бе, кога и да одам мирно е таму, мислам онака само музика си има, журките на 1 и 2 се, најчесто на 2. Колку има вкупно, 4? Па после иде Оревче, или како беше? Знам дека повеќе плажи направија ама не одам таму баш зашто е мирно и досадно.
Епа не знам баш, на 2 има жива музика најчесто, на 3 лани баш кога одевме имаше DJ-ка девојка качена горе онака растресена пушташе музика плус пена парти, а на 4-Оревче зависи кој ден ама знам дека имаше флаери изналепено кога се журките. Најверојатно зависи од програмата, секоја година е различно.
Еве програма за Оревче Бич. http://vecer.com.mk/?ItemID=4DC96FF4096 ... 568E28F0AE Штета што не можам да најдам поголема слика ..
Спојлер Спојлер Распоред за настаните на плажа Оревче: 21.07 (сабота) June – дневен концерт 21.07 (сабота) Мирко Попов + Роботек 27-28.07 (петок, сабота) Хип Хоп Камп со Легијата, Да Џака накот, Зад Аголот, Хипхоплетика, Б’вана из лагуне 01.08 (среда) ПМГ колектив + Паркети 02.08 (четврток) Олук Мултимедија целодневен настан со Lina Simon, Miss Neighty, B!zarre, Jansky, Kacelov 03.08 (петок) Darkwood Dub 04.08 (сабота) The John + SIZ 11.08 (сабота) Kanda, Kodža i Nebojša + Conquering Lion 18.08 (сабота) Kerkez LIVE (aka Goran Kan) + Flooder + Kinjo
Фала многу девојки.Се одлучив,ќе одам,од 21.07.-31.07. Па сега,ако треба и ќе се изжуркам малце,оддамна не сум се журкала Па ќе шетаме и на други плажи,не мора само на овие од Градиште,секако ќе бидеме со кола.
^ Скапо е, скапо. А што е најстрашно, цениве се исти и во сезона и преку година. Осет да се немало ..
оооо се разочарав ја па си реков коа сум таму веќе шопинг да си направам ама чим е скапо, подобро од тука ќе си купам се што ми треба
Е затоа никогаш нема да примамат повеќе туристи. Сите сакаат преку ноќ да станат газди, епа не бива бе бате. Немојте да ме разберете погрешно дека не го сакам Охрид, ама културата и услугата се на најниско ниво.
Ако фатиш некој попуст можеби ќе најдеш убави работи, ама не знам дали моментално имаат попусти. Еднаш неделно чаршија одам и не ми теквит да ѕирнам по излозине шо имат.
Пф,јас се уште би одела пеш од центар до Славија! Ми се чини без тој составен дел од одморисување по Охрид,не ми е ништо комплетно. Идењето и враќањето и лапањето бурек у таа бурекџилницата карши Мини маркет. Охрид бе! Бррррррррррррр!!! Порано ми имаше друга смисла,сега друга,ама пак е ист! Охрид ме потсетува на младоста на моите! Кој каде по море и уште 10 дена во Охрид нивно друштво,собрани! Ме зезаа дека со гума цело Охридско ќе го препливам! Ќе ми купат ЛаЛолед и ќе ме мкнат по чаршија,на сите деца им се спие само нивното очи наааа џамлии,ќути и гледа и ужива! Мореее носталгија ме бапна! Кај сакаш оди,мирисот на Охрид е посебен,па што сака нека биде! Илјадници спомени ме поврзуваат со него. У поранешен живот сто посто сум била охриѓанка! Од мојава младост има тро,ама ќе си поќутам,да не ме удри емоција у ден пладне,па да кукам до утревечер!