Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    60 ДО 70 денари ништо повеќе.

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    http://www.vest.com.mk/default.asp?Item ... 649CAB853D

Се шират муабети дека Охрид бил празен оваа сезона ама немам намера да одам да проверам дали е така ;) Пишува горе и зошто се случи ова.

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Дури ми се чини и тоа е многу. Ако слегуваш кај Охридска Банка и ако нема гужви би требало 50.

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Leather

Leather Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Ахх... Од каде да почнам? :wasntme:
    Го сакам Охрид, го сакам мирисот на езерото, ја сакам чаршијата... Никогаш не сум била навредена од страна на Охриѓанец, на било каков начин. Луѓето се добри, не се |( :D :D
    А тоа што има сексичи си е посебна приказна. :lol: Во Охрид се чувствувам како дома, толку пријатно место... Колку сакам да си уживам по плажите мх мх.. Колку сакам кога си седам во паркот и си киснам, колку сакам кога после Пиво Фест целата искапена во пиво со растечена шминка и накиснати алишта си брзам да се истуширам :emo: И плус тоа, Охрид е едно од поретките места во Македонија каде можам да си најдам маици, беџови и уште 300 ланци и катанци :rock: Охриде, се гледаме за 5 дена :D

П.С. Да не знае некој оваа година дали ќе има Пиво Фест ? :^)

На DeRose, pamelche и Nine25 им се допаѓа ова.
  5. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Немат да имат :(

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Едвај чекам да си го видам Охридчето и ова лето! Ова лето за мене Охрид ќе биде најубав, сигурна сум :rofl: :rofl: :rofl:
    Уште една неделаааааааааааааа :rofl: :rofl: :rofl:

7. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    Ајде последните подготовки се во тек:)
    ајде сега и мене да ми кажите кои плажи се најблиску до пазарот и колку ке ми земи такси од прилика од автобуска до пазарот???

8. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Леле одвај чекам. Многу досадно ми е во градот моментално :tmi: Ајде нека иди вторник ]:)

9. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    На сите ли плажи се плаќа за лежалките и колку? и кои плажи се најблиску до Билјанини извори бидејќи таму ке бидам сместена :)

10. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Кадмо и Куба либре се најблиску

11. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Подобро оди Горица 1, отколку Кадмо или Куба. Грда е водата, полно е со тиња. Кадмо и Куба се само за сунчање (според мене). Имаш 1 километар од Куба до Горица 1, за 10 минути таму си. До Горица 1 е одма 2 па 3. Можеш да си бираш. На 3 има најмногу гужва.

12. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    И се плаќа на овие плажи ??

13. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Има лежалки, ама има место и крпа да си постелиш. Немам прашано колку се лежалките.

14. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Фала многу :*

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Слушнав во некој си кафич кога барале коцки мраз им рекле 10 денари од коцка :D :D :D
    Да се смееш ил да плачеш не знам |(

Јас го сакам Охрид, ама доцна пролет и рана есен. Во последниве години си одам често така на викендче овој период, а во текот на летото немам отидено со години, над 10 години сигурно и не планирам. Охрид не ми го нуди она што го сакам за летен одмор.
    Ама за убав релакс викенд вон сезона дефинитивно ДА.

Самата убавина Охрид која го опкружува, од прекрасното ни езеро, до знаменитости, секое ќоше си има своја приказна, своја убавина, сепак охриѓани не знаат и не научија да го водат туризмот.
    Новите градби со новите поскапи апартмани и студија се добива за цената и добра услуга, ама старите соби што ги нудат охриѓани со чесни исклучоци сакаат само да лапнат пари а ништо да не дадат. Тоа не е туризам. Од соседниве ни држави може само да научиме како се пречекува, услужува и испраќа еден турист, кој треба и догодина да дојде ако е задоволен. Но тука само краткорочно се размислува, земи му ги парите и ајт со здравје... за жал.

На DeRose, Nine25, L-enna и 6 други им се допаѓа ова.
  16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    вчера се вратив од охрид и ДА да кажам дека е точно дека охрид е празен не дека нема ни еден човек али далеку послабо со народ од ланските години и нормално да е така кога се живо во охрид е тргнато по пари од паркинг до вц до лезалки и тоа изгор цени на славија лезалка ти е само150 денари хахахха на парк си начекавме убаво не се плака паркинг лезалките се 60 ден нес кафе 60 ден експресо кафе 30 ден знаци прифатливи цени и нема гузва со е најбитно

17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Многу години по ред фамилијарно одевме во славја спектар на плажата Славја и дефинитивно беше супер:Кафичи, ди-џеј, паркови , секоја вечер пееше некој од естрадата.....мх мх милини.Али оваа годинина пропуштивме се надевам догодина пак ќе одам.

18. it.1.girl

it.1.girl Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Koj nojki klubovi se posetuvan vo ohrid i kade se naogaat me interesira bidejki sakam da doagam

19. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Парк и Хавана. Парк е кај Горица 1, а Хавана е до Вегера, кај што беше старата автобуска. Таму одат над 18.

20. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Феминки ај предложете ми некоја такси компанија во Охрид (ако вози со попуст уште поубаво) ? :wasntme:
    И да не знае некој случајно колку би фатило со такси од Сп маркетот кај кружниот тек што е до Градиште? :?: