Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    200 ден. нема ноќевање ниту во Струга и Дојран, камоли во Охрид.
    А и не доликува, што е тоа - камп приколка? :^)

Јас навистина немам проблем со цените за смештај во Охрид, нека е до 500 ден. од човек, што се 5000 ден. реално за добро сместување за 10 денови одмор?

Имам проблем со остатокот од цените, а најмногу со гостопримливите домаќини.

Уште едно мини-прашање, дали туристи се бањаат на Куба Либре или тоа е само за фрцкање и тропкање со високи потпетици и накинџурен накит?
    Зашто јас се сеќавам на тоа место од многу одамна пред да го средат, беше малтене тиња, мочуриште, па ме интересира - се бања ли некој во таа вода, иако сега е однадвор средено и налицкано?

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Под б) :!:

Си има убави плажи со чиста вода за капење, Куба Либре не е од тие.

На Bozica1980, JuLleE и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Има многу убави плажи за бањање, за оваа искрено сум се чудела ако некој се брца во таа вода. :^)
    Пред 2 години јас и другарките си одевме на онаа мала плажичка мислам дека Потпеш ја викате. :)
    Значи штета што е така малечка и збутана, инаку водата е милина, па има и скалички како во базен да се симнеш ако сакаш или да се качиш, а до неа се доаѓа со пешки по мовчето, ем да си разгледуваш попатно.
    А немаше воопшто гужва дека не е фенси како останатите со фрцкање, оваа си е гз местенце, ако фатиш место во прв борбен ред супер е, пред тебе ширина и чистина и не ти треба многу пливање - оп во длабокото си веднаш.

Ах, се настрвив сега, ќе мора да се истера еден викенд во Охрид.
    :D

На LivingGlam и pamelche им се допаѓа ова.
  4. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ^Јас годинава прв пат бев на потпеш, и ми се допадна, ама градиште (третата-нз како ја викаа и оревче бич) незамении ми се, е сеа подалеку се ама се исплаќат 60дена шо ке дајме...друго куба либре ке ја паметам довека чинам:)тие кубанските забави мх мх...се на се преубав одмор т.е.замор имав :D

5. Jelena-JK

Jelena-JK Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Aко има некоја од Охрид,нека ми пише ЛП сакам да прашам нешто :)

6. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
  7. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    :o :swear:

8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Девојки јас сакам здравје дургата недела да одам Охирд.И сега ме интересира колку чини приватното сместување,одприлика како се движат цените?
    А и да препорачајте ми некоја добра плажа. :D

9. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    ^
    Па цените мислам дека се околу 350 денари од ноќ. Сега нормално зависи и во кој дел од градот си сместена.
    Јас не одам многу по попрометниве плажи зашто ми се далеку, ама ете би ја издвоила Соко Бич (мислам така беше) кај кампот Елешец. Со жолта ограда е, не се промашува. :D
    Ми се свиде плажата, немаше премногу гужва, на 2 чекори во вода не пропаѓаш како кај некои други плажи (пример Славија).
    И има место за пешкири, не е се‘ натрупано со лежалки. :)

На mila.s и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Во овој период ќе најдеш и за 250 денари. Ние лани бевме од 15ти и си најдовме двособен стан за 1000 денари од ноќ. Беше на некои си 10тина минути од чаршијата и од пристаништето. На плажа одевме со кола. Славија премногу гужва, а и огромни камења имаше во водата, Метропол исто камења во водата, на Свети Наум си поминавме прекрасно, ситен песок, убавини, единствено што плажата е ептен минијатурна, Градиште убаво беше, на овие како Куба Либре и другите од тој ранг воопшто не отидовме. Тркавме еден ден и до Дрим во Струга, водата беше убава, песокот во водата ситен и одиш некои си 20тина метри за да стигнеш до подлабокото, единствено плажата не беше баш чиста, иако е доста голема.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Си го повлекувам зборот за Охрид кој го кажав минатата година, и дури ми е криво што не сум стапнала 3-4 години таму, очигледно сум ја заборавила убавината на Охрид,посебно навечер.
    Нема да се осврнувам на негативните работи, туку само на позитивните, Љубаништа е едно преркасно месетенце, прв пат одам и ми се допадна многу. Си ги наполнивме батериите за цела година.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Го обожавам Охрид! Си имам стан под Самоилови тврдини, фактички кога ке погледнеш нагоре нив ги гледаш, блиску ми е чаршијата, плажата, супер ми е , баш завчера се вратив, ама ич неќев :(

13. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36
    И јас оваа година би ја издвоила Соче Бич... Поминав неколку дена и супер беше. Немаше многу гужва, има кафич со прифатиливи цени како во Скопјево и кој сака има лежалки кој не слободно пешкирот нека со го постеле :)

14. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    За неколку дена идам до Охрид со моите на кратко па ме интересира кај поточно беше градската плажа и на која плажа можам да одам а да има за постилање затоа што моите ко возрасни сакаат 2 пати на плажа у денот да идат... :D

15. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Бидејќи су од Охрид цел ден су на плажа и многу ми е убо, па и ноќниот живот е петка, шта да ти причам - кад све знаш. Уживанции. А море и Охриѓанки згодни моми. Знаат Охриѓани. ;) ;) :hai:

16. it.1.girl

it.1.girl Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Слуснав дек во некои бутици во охрид имало мн убава облека. :P :rofl: Ама не сум од охрид и не знам каде се наогаат. :( Би ги замолола сите охриганки ако знат каде се бутиците [ zara ] [ mango ] [pull and bear ] на кратко да ми описат каде се наогаат. :tmi:

Фала од напред. :|

17. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Прашање : Која е најсреќната држава во светот ???
    Одговор : Aлбанија !
    Прашање : Зашто ?
    Одговор : Го има Охридско Езеро,а ги нема Охриѓани. :D :D :D

мала шала
    Го сакам Охрид, а богами и охриѓани :D Си имав на времето симпатија од таму :$

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Како се движат сега цените за сместување? Намалени се?

19. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    А шо прајме со то шо неаме ниеден од наведениве? :^)
    Имаше порано Зара ама сега не сум сигурна дали е тука уште, мислам на нејзино место е Бершка.

20. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    На местото кај што беше Зара сега е Бершка.
    Иначе мислам дека нешто од Зара имало во Лајв, ама не сум сигурна... Така ми кажаа