Ме интересира колку пари е полупансион во Охрид во некој хотел,знам дека зависи од хотелот со колку ѕвезди е,ама одприлика би сакала да одам на средината во Јуни еден викенд, па да знам колку пари да си заштедам, ќе ми биди мило ако некоја ми помогни
Денес Охрид беше во тмурно расположение. Набризна го посетивме, ама колку што имав можност да го прошетам и да видам, никогаш не бил олку празен и во исто време тмурен. По малку роскаше, а луѓето надвор се броеа на прсти, секако не е сезона, ама некако многу празен ми се виде.
Денес бил урнат мостот на желбите. Аџ тие ветрови. http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=52839
^ Доста таму, Охридче е секогаш убав. Додуша викендот беше тмурно воглавно, ама забавно беше да се трча по кејот и да се бега од брановите.
ИмаТ ли некој градски превоз до Св. Наум, нешто слично на тоа? Освен кајчиња и бродчиња? Бла-го-да-рааааааааааам.
Ohrid spored mene e najmizerniot, najalcniot , i najnegostiprimliviot grad vo MK. Voopsto ne go sakam i nikogas poveke ne bi odel tamu na odmor, niti jas niti pak nekoj od mojata familija. Onaa nivna skapotija nikade vo svetot ja nema, odmorot vo eden smrden , necist i gnasen grad kako sto e Ohrid retko se srekava a znak za seto toa e namaluvanjeto na brojot na turisti sekoja godina. Ohridskata alcnost gi dovede ohrigani da ziveat i vo sopstvenite polski wc samo za da gi izdadat nivnite smrdlivi i praslesti sobi na nekoi budali so se resile zarabotkata od nivnite namaceni roditeli da ja davaat na nekoi gnasi sto voopsto ne zasluzuvaat. Ohrigani se kako nekoi hieni ko ke ti se izturat na avtobuska ne te ostavaat da disis, sobi da ne trebit ovde se blizu, sobi, sobi ahahahhaah da vi ebam glupacite edni preubav turisticki grad lajno go napravivte so vasite skapani umovi so ne znaete kako treba da se preceka eden turist. Ohrid nema turisticki flaeri, nema nisto, i koga sretnav eden turisticki vodic od ohrid mi dade eden prospekt od ohrid od bivsa CFRJ i preckrtana godinata na pecatenje 1983, mizerijaaaaaaa.....Inace nie sme od Bitola i poveke godini ziveeme vo Avstralija i se vrakame sekoja vtora godina i nikogas poveke nema da potrosime ni den poveke vo Ohrid zosto ne vredi, i do kaj sto ke stignam kazuvam nikoj da ne odi, site neka si odat na more preeftini ponudi ima. Onie ne se ugostiteli, lanskata godina sednavme vo robniot restoran i napravivme smetka za vecera 4700 denari i zamislete smetkata bese racno pisuvana i mi naplatija za lepceto i za piperta crvena mizerija, i onie kajcinjata site neka potonat so se gazdite oti nemaat nikakvi uslovi za spasuvanje a sakaat vo tri meseci sezona da zarabotat za cela godina, i za zal sekogas nevini stradaat kako turistite od bugarija sto zaginaa pred nekolku godini. ARAM DA VI E < ZASRAMETESE< SREKEN SUM STO GO GUBITE TURIZAMOT I STO SITE SI POCNAA DA SI ODAT PO MORINJA , pozzz
Со друштво сакаме да идеме в камп и сега фала богу проблем...колку собира најсила во 1 камп? ние сме 6 девојчиња и ако собира по 4 ке испадне едниве дупло да платат од другиве.. ако знае некој повеќе за камп нека ми каже колку собира ова она
Епа обично во камповите има два единечни лежаи, и еден дупол. Значи четворица собира. Евентуално да се „настегате“ три на тој дуплиот лежај, ќе ве собере пет. Ама за шест е премногу.
Како што рече Хипица евентуално да спиете три на дуплиот лежај, а да поставите некој душек долу на земја, па една да спие на него
Пријателе , многу си грешка , јас да ти кажам , седи си во Австралија таму е поефтино сигурно. Со овој твој пост не само што понижуваш град во твојата родна земја , туку и ги понижуваш жителите на тој град кои немаат , ама баш немаат никаква врска со сите баби и жаби што ги измеша ти во овој твој пост.Оди си на море , жими водата солена ќе ја видиш таму
Охрид го обожавам значи, имам тетка таму ( на татко ми сестра) уште од 3 годинки одам таму,секоја година,годинава ќе одам кај јули негде
Три години по ред одев во Охрид на одмор ама веќе доста е. Со истите пари барем на некое море ќе отидам.
Во Охрид сум одела 3-4 пати досега на одмор, многу убав град е има се и сешто, но доста скап град е. Верувајте со ММ ( тогаш дечко ) сме плаќале по 250-300 евра на човек за 9-10 дена. Е за 500 -600 евра за 7 дена можеш на море среден одмор да истераш. Во Охрид најдобри апартмани "ЛАМАНОСКИ", веднаш до Полицијата, карши Охридска банка. Значи 1-2 мин до центарот и секогаш можеш такси и бус до плажа да најдеш.
јас сум од охрид, и да градот како град е нависитна убав, само за да се шеткаш покрај езеро и потполно се согласувам со опсесија, да охрид моментално поарно ич да не го посетиш. ако седниш да пиеш кафе, да не зборуваме па да седниш да јадиш отиде пола плата. цени начукани вкрај, исто и по продавниците,бутиците секаде, демек охрид сите се богаташи. цените за собите и тие се изгор, и кој доаѓа охрид бе???? средношколци на кои неим е битно дали ке спијат по 2или по5 мина во соба, и бараат најефтино, или пак некои холангани кои и еден ден неседат ох туку имаат организирани тури наоколу. а и незнам шо имат толку да се гледа , т.е посетува во охрид за да се оди на одмор секоја година??? во еден одмор ке го ишеташ цел град, и толку а за таксистите е тоа е друга приказна, еххех за 2км платив исто колку шо е автобуска карта до битола, 200 ден ама ке ги видиме на зима ке молат за патници така кој може нека си оди на одмор надвор од мк, барем секој одмор ке гледаш друго место и ке го рагледуваш