Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. SunFlower.Ana

SunFlower.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Сакаме со другарки да идеме во Охрид летово и ме интересира каде е најдобро место за журки навечер?? :D :D (имаме по 16,17 години) :)

2. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Според мене , плажа Куба Либре

http://www.cubalibreohrid.com/ еве ти , разгледај :)

3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Денес бев Гранит и направив сефте в езеро... водата беше прекрасна :smirk:

4. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    мокра е ? :rofl:

5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Глупаво ми е прашањво,ама ќе прашам.
    Абе луѓенца деновиве ептен е жешко па ме интерсира Охрид дали има по плаживе луѓе,се капат?

6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.815
    Допаѓања:
    25.457
    Има ли редовен превоз на релација Љубаништа-Охрид? Не сум била 5 години во Љубаништа и не знам каква е ситуација, а дека цел живот имам одено таму, прекрасно е, сакам и годинава, ама со оглед на тоа што во друштвото не им е погодено на сите, доста сакаат да одат во Охрид на шетање, дали навечер дали преку ден, ме интересира за превозов?

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Менди за преку ден има комбиња, барем колку ме држи меморија од лани имаше за преку ден, е за навечер мислам дека беше проблем зашто мислам дека немаше касно комбиња за до Охрид и назад, а со такси било многу скапо.
    Јас лани кога бев, знам дека се расправавме дали да идеме со кола или не, баш заради тоа што другарка ми викаше дека немало често комбиња за навечер.
    Али одмор прав беше тоа во Љубаништа, јас прв пат бев и се изнанадив колку е убаво..

На aaaaa и MandyLane им се допаѓа ова.
  8. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    170
    Како е водата овој период многу ли е ладна се капат ли? И има ли гужва за викенди

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Мене ме интересира дали во вечерните часови е ладно? :wasntme:
    Бидејќи лани така беше, па си прашувам за оваа година да знам каква облека да земам кога ќе доаѓам. :D

10. Hygieia

Hygieia Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Добро место за летен одмор е Охрид, али реално, многу високи се цените на ноќевање за туристичко место од типот на Охрид. До пред 5 години скоро секое лето идев у Охрид, во последниве неколку години со тие пари идам у Грчка, Црна Гора, а летово за прв пат ќе идам у Хрватска.

11. Monicaa

Monicaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Годинава за прв пат ќе си одам со друштво во Охридов ни, па ај кажете за ноќниов живот како е да знаеме кај да одиме :D

12. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Па стално има журки од 27 па до 5-6-7 август..
    На 27 знам дека доаѓа Саша Ковачевиќ а од DJ-иве незнам ништо... :)

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.584
    За чудо, немам многу одено во Охрид, дали 2-3 пати со моите и тоа на неколку дена, не на одмор и еднаш на екскурзија. Ама секогаш ми носи мили спомени и топло ми доаѓа на душава кога ќе чујам - Охрид. :) Ако ја имате гледано онаа серијата за деца, Втората смена базирана на книгата, е и од таму ми стана уште помил Охрид, ама од тоа време. Сега се ми е некако променето.

Но, ако би морала да бирам меѓу Струга и Охрид, би ја одбрала Струга, некако поубав ми е градот, дали е до архитектурата, луѓето, а богами и цените незнам ама сепак. Иако и двата града ми се мили. :)

Е сега, оваа година за првпат одам во Охрид сама со друштво, во период од 15ти до 25ти јули, знам дека времето ќе е таманка ама ако некој е известен за што забави ќе има тогаш нека ми каже, да знаеме каде да одиме :) Јас сум повеќе по транс и hardstyle журки (имам чуено дека правеле такви по некои плажи) па ако знаете нешто, одма да ми кажете :) Ќе се оди и по клубови, ама сакам малку и да се опуштам. Па здравје боже, може ќе си ќарам и некое охриѓанче да си го водам в Скопје. :P

14. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Од 15 до 25 јули незнам,ама од 24-25 јули до 5-6 слушнав ќе имало и те какви журки.3-ти август ти е Tiesto па ако сакаш да идеш на таква спектакуларна журка/концерт ќе си го поместиш одморот :D
    Исто така ќе имало и некој фестивал,па сигурно ќе пуштаат транс нешто у тој стил. :geek:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    охрид-ладна вода надуени, цени :lol:

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас па слушнав дека Роџер Санчез ќе бил, не Тиесто :?:

И никогаш не сфатив што сите се жалат на ладната вода :?: И нам Охриѓаните ни мрзне газот кога влегуваме во вода, не само на туристите.

17. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

А каде ќе пее Саша? :)

18. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Ахааа,ќе се караме ако не е Тиесто(не јас и ти :D ) Знам дека негде прочитав карти дека се купуваат,сеа дали беше за Тиесто,дали за тој фестивалот,ич не ми текнува :@

19. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Ај некој што бил годинава во Охрид или што живее таму да ми даде еден ценовник отприлика да знам колку пари ќе ми требаат.

Накај 8-9 август планираме да идеме 7 дена.
    Сместување ќе бараме поефтино, соби. Барав нешто на пазар3, се наоѓаат понуди до 350 денари.
    Е сега ме интересира која е најблиската плажа до центарот и дали и колку плаќа влез за плажата, лежалки, дали има нешто вклучено во таа цена.
    До Љубаниште колку е превозот со комбе преку ден? И таму какви се цените?
    Во кафичите колку се цените за сладолед, сок, коњак, вотка и сл
    И каде се најдобрите журки на плажа?

На wendy2 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.584
    Аа луѓе, знаете каде прават привремени тетоважи со кна, оние што траат по 2 недели отприлика? Братучетка ми ми рече дека правела пред 2 години на Славија и коштала 200 денари ама сега можда се сменила цената, а и локацијата, па тие што знаат кај има сега нека ми кажат пошто ептен ми е мерак да си направам :)