Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Неколку лета имам одено на одмор во Охрид, искрено многу си го сакам градот, прошетките навечер покрај кеј ми се незаменливи :inlove: ..но, цените се се повисоки во последните години :| Се зголеми бројот на странските туристи и оп..цените рипнаа, затоа нашите млади одат се повеќе во Грција или Бугарија..кога размислиш за тие пари барем на море ќе си ;) Не не бива за туризмот ич...

2. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Сите нешто се фатиле за центе во Охрид |( .Според мене се реални .Не го велам тоа пристрасно баш како граѓанин од главниов ни град очекувано е да плукам по Охрид и цените таму но нема да го направам тоа и нема да терам некој си инает или да ширам омраза .Реалноста е дека сме сиромашен народ а не дека се е скапо .Не ги осудувам ни оние што одат во грција со преполни коли со храна разно разна,па и зеленчук товарено ..но таков одмор ФАЛА јас лично никогаш не би се нафатил да отидам .Толку ми е мизерно искрено ,како робот да си и се испланирано товарено уште да преброиш колку ке дишеш таму .Како млад човек што каде и да отиде нормално е да сака да искочи по клубови,кафани или сл ,не сум забележал разлика во цените од Скопје -Охрид па и пола Македонија ..Во грција можеби има поубави услови но се тоа е мн поскапо ...и нека не споредуваат кафе во ОХРИД и кафе таму испиено ..Храната во маркетите е ИСТА секаде во МКД ,зарем би можеле да функционираат луѓето од охрид со скапа храна во сезоната |( ?..Изговори има многу ... дека нечини ова или она .Нека си одат кој каде сака но нека не го преплавуваат Охрид за викендите :!: ако не е убаво ни за викенди не е убаво нели ? :swear: .Единсвено нешто што не ми се допаѓа е пристапот до плажите .Тоа е ужас ...Со кола се патува по 1ч :@ ,нема никаков ред со години околу тоа прашање да се реши .Се врши класична уцена да паркираш по некои локлани ниви -бавчи (не е проблемот за паќањето,но на ништо неличи :puke: ) и каде е градот да се ангажира за доброто на туристите :^) ..Малце ги притиснаа концесионерите ги средија плажите но не значи дека треба да плачат на телевизии за се и сешто а во суштина заработуваат добро за сезоната ..И тоа со скутерите едно големо браво за капетанијата,мислам дека е единсвено место во светот :tmi: каде што има такво правило .ПРЕТЕРААсо возење без усул !
    Се гледаме во Охрид на некој ден како и да е :!: :lol:

На xoxo.Martina, Sanjichka007, rak4estip и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Некој да не знае колку пари е престојот во Aleksandar Villa во охрид?

4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Незнам зошто Охриѓани мислат дека Охридско Езеро е нивна лична сопственост,пред некоја недела бевме на викенд и малава излагува од кола,излегувам и јас по неа и одеднаш пред нас две огромни кучиња,без маски,почнаа да ржат накај нас и детево се извади од памет почна да вришти едвај ја смирив,и викам на таа "госпоѓата" прибери си ги кучињата(ништо лошо и навредливо,ама има луѓе што се забегани по кучињата и ги бранат па макар и да изгризаат 2ипол годишно дете),ми вика -ако не ви чини седете си во Скопје...И ајде види им ја сега културата,кај молат за смештај по улици,кај ти викаат седи си во Скопје.
    Не викам дека не,има стварно фини луѓе и културни и да е пречекаат и се,ама поголем дел од нив се однесуват како да си им дошол дома во двор а не дека си отишол на некое место каде што може да отиде било кој човек од целиот свет...
    Сепак тоа нема да ме спречи да отидам пак,Охрид е преубаво место културно и природно наследство на Македонија,а не на Охриѓани ;)

5. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Секаде има некултурни луѓе,гневни на нешто па се истураат со гневот кај што треба и нетреба.Нормално е да се сретнат и таквите и во Охрид но тоа незначи дека мора да се споредуваат сите дека молат за смештај.Не е убаво да се омаловажува народот било каде да се отиде на одмор или прошетка.Ние како туристи ги забележуваме разликите на гостопримството,но и треба да внимаваме како се однесуваме.Сум бил сведок на тепачка за паркинг мислам крајно мизерно |( а да не кажам дека беа од Скопје коливе :( .За грубоста и дрскоста на поединци мислам дека може да се помине со една насмевка ради реда ,и да не се крене танзија непотребна.Конкретно за твојот пример навистина е неубаво и нехумано да се исплаши мало детенце со пуштено опасно куче без маска или синџир .Колку и да е мирно фино и дружељубиво кутрето стравот неможе да се искпонтролира.Сакам да кажам дека секаде има пуштени кучиња од сопствениците .Незнам каде живееш но во Скопје во парк посебно овој летен период е преполно со секаквИ кучиња што се пуштени без ланче и маска а прилично опасни раси :swear: .Но колку што сум информиран има казни за тоа ,и незнаат кога ке налетаат на некој инспектор во цивил :talk: .
    Јас знам каде и да одам ке бидам странец ,мора да се прифатат нивните правила на игра ... Толеранцијата ја зголемувам но и тоа го иницирам да го добијам :emo: .Имајте убав одмор во Охрид па да причитаме инешто убаво а не само критики и негативности :fubar:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Поентата на муабетот беше дека "госпоѓата" а и голем дел од охриѓаните се однесуваат како да си им влегол дома во двор а не дека си отишол на некое туристичко место кое е светски признато :!:
    Еве пример зошто никој не го рекол тоа кога отишол во Претор,Маврово,Дојран или некое друго туристичко место,туку само за Охрид е муабетот :| Не викам дека сите се такви,и погоре напоменав дека стварно има гостопримливи луѓе,ама повеќето се такви какви што се.
    А за кучињата,врзани беа ама исто како да не беа,женичка од 150цм слабичка нема теорија да додржи два толкави ѕверови...

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Муабетов ти е како во темата Дали сите машки се исти?

Ти со повеќе од пола Охриѓани си стапила во контакт за да кажеш дека повеќето се однесуваат негостопримливо?

8. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Ејј аман бе...одма се фрливте во одбрана,не мора да значи ако си од Охрид одма да се ставаш во тој кош,ама којзнае може ти си во тој мал процент што се фини и културни :angel:
    Не е тоа ништо лично,што се вреѓаш без причина |(

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074

http://puls24.mk/zanimlivosti/zanimlivosti/sto-se-sluci-so-turistite-vo-ohrid
    Епа веќе ги научија нашиве и затоа си одат во Грција,Црна Гора,Турција.....сега само странциве останаа ;)
    морав да се самоцитирам

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Не се најдов навредена зашто си ја немам мувата на капата.

А за цените не би негирала дека се високи. Дури и се расправав со група сограѓани за истава работа. И мене ми е скапо, и јас сум ограничена со излегувања по кафичи, дискотеки, ресторани, пицерии... Ова лето навистина не знам што направија со цените. Ем нема луѓе, ем уште толку ги настегаа. Како да сакаат по секоја цена да заработат колку што би заработиле кога би имало луѓе. Секое наредно лето цените си се покачуваат за 10че; некогаш точено пиво од пола литар може било 70, лани беше 90, годинава 100. Подзината останав кога ми дојде сметката и многу нормално дека таму повеќе не влегувам. Потоа, во една од најевтините пицерии во градот пиците се поскапени за 50 денари :o

Туристи нема што нема, нам ни ги празнат угостителите џебовите, и боли богами, боли. А Охриѓанец со просечна плата не заработува ништо повеќе од Беровчанец, Велешанец, Штипјанец, или Кичевчанец.
    Али тоа е...

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Добро вистина е дека плажите биле пусти или само гласини се?

12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.611
    вистина е..јас вчера одев за св Наум,ги поминав повеќето плажи за на пат до таму и на секоја плажа имаше по 5-6 души...ама тоа е така сега бидејќи времето беше никакво,де врнеше де сонце грееше а и водата е ладна пошо беше ладно особено навечер

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Пусти се.
    Не ни има многу туристи во градов, а и Охриѓани не одат на плажа зашто е ладно.

14. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    Здраво девојки,сакам да ве прашам колку кошта картата до Св.Наум со бродот,и дали тоа е повратен билет или не.
    И ако може да ми кажете од колку до колку часот има линија....бидејќи ќе бидам ограничена со време.
    Благодарам однапред! :) :*

15. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Минатат година беше 10 евра од лице..а оваа година незнам..ама изгледа е исто...

16. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

Точно е.
    Имаше едно реме гужва ама не баш како минатото лето.. Многу се расипа времето и затоа.
    Денес што се слушнав со некои, ете оделе на плажа.. А и се стопли малце.
    Јас утре ќе одам, па ќе видам и какво е. А водата е ладна сигурно, на кого му се оди :D

17. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    некоии најавени концертии , настапи и сл .. во перод од 20 -30 јулии во Охрид ????

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас викендов бев таму, и не беше толку пусто колку што очекував, до душа можеби затоа што беше викенд, а и Охридско лето се отвараше тогаш. Во саботата бевме на Св. Стефан плажата, обично кога одам во Охрид таму одам на плажа. И искрено, се разочарав од тоа колку ја упропастиле. Секоја година има се повеќе лежалки, буквално нема место каде да поминеш, а не па да си постелеш + имаше заградувано делови од плажата каде што стоеја педалинките. На Градиште гужва како и секогаш, ама водата таму ми беше потопла.
    Освен неколку нови кружни текови, немаше ништо друго за разлика од претходните години.
    Ривиера хотелот е реновиран, задолжително отидовме таму на ручек/вечера. Цените им се пристапни, услугата одлична, храната вкусна, а навечер имаат жива музика (оркестар што свири староградски песни). Еве предлог од мене да го посетите ресторанот :)
    Сума сумарум - убав викенд истеравме, времето ни се погоди.
    Некако имам чувство дека сум била на подолг одмор, а не на викенд - можеби затоа што бевме сместени во хотелска соба, немавме кујна за да готвам нешто, дури ни кафе не варев :wasntme:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    дали во охрид летово ке биде морена ? ако да, кога, каде и во колку? ако знае некој нека пише :) :)

20. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    девојки од градиште до охрид центар која е цената со комбињана?