Девојќи, викендов сакам да појдеме со дечкото малку да се одмориме. Дали некоја од вас е од охрид да ми понуди сместување? Да биде скромно, соба/апартманче за двајца со тоалет и кујничка, за два вечери ни треба, а сепак да е со пристапна цена... Фала ви многу
Да се надеваме дека некој ќе се јави.. Не мора лично да издаваат,може некои роднини, познаници но да е солиднп....искрено немам намера да плаќам 500/600 ден од ноќ, тоа е многу според мене... Се што е подолу би прифатила
Јас сум повеке да се препорача нешто отприлика низ град каков е смештајот и кај би било за викенд најпогдно,инаку околу 400 денари да биди за викенд прашвам и јас,сигурно внатре само ќе преспиеме друго ништо...
Јас само што се враќам од Охрид... Ете може јас таква среќа сум имал, но морам да кажам дека генарално сум презадоволен од Охрид... Слушаќи ги најразноразните приказни поврзани со Охрид и јас често забегував на југ (накај Грција) често прескокнувајки го Охрид.... Е сега не е многу ефтин во секој случај, но е преубав... услугата на ниво, плажите преубави, особено овие блуску до градот мислам на куба-либре, кадмо, ете и канео, пошто бев во градот и таму се движев цело време... така да ете ве охрабрувам да го посетите да го доживеете... исто и за ноќниот живот има за сечиј вкус се што се сака ... Морам да зпариметам дека градто има потенцијал за многу многу повеќе... многу многу повеќе... ете изнедаден бев од многуборјните странски туристи( ми кажаа охриѓани дека имало диретни чартер летвои со оки охрид е поврзан од холандија и англија секоја среда и недела) па многу млади англичани и лумпуваат низ Ох... едино ми пречеше огромната градна околу Плаошник, која е возобнобубање анКилемтовиот универзитет , но стварно немало потраба толкаво обејктиште на тоа преубаво место.... Сега се извинувам што се е вака нафрлано, но во крати црти да се каже една огормна пофалба за Охрид... Одлично оместо за полнење на батериите, на било кој начин ...
Планираме годинава со друштво да одиме во Охрид. Дали може да ми препорачате некое место, населба каде да бараме апартмани/соби, да не биде пусто местото, да биде блиску до сама плажа, а за до центар не ни е битно?
Ohrid e mnogu ubav grad samo cenite se do nebo..nadvor od sezona istite ceni se..Na poveketo mesta na koi sum zvonela 20 evra i nagore bilo za apartman.Parking poskap od Skopje..imam plateno 80 ili 90 denari za dva casa ne pamtam tocno i plus se plaka parking do 2 sabajle..dodeka vo Skopje do 23..So taksisti se imam boreno za da im kazam deka imam ideno od centarot do gradskite plazi i prethodno so taksi so taksimetar i deka ne e taa cena sto si ja lupa od nigde i deka ne moze da me prelaze. @Hristov ili te izlazale za toa deka ima mnogu letovi od drugi drzavi ili ti si nesto greska..Aerodromot vo Ohrid skoro i ne raboti,dva pati mesecno imaat let koj sto ne ni znaat da go srabotat vrabotenite
Ме интересираат неколку работи: - Дали стварно во Св. Стефан било стрмно за да се стигне до плажата? - Дали ако си сместен во Центарот може пешки да се стигне до некоја од плажите? - Која населба каде што има апартмани за издавање, може преку неа да се стигне пешки до плажа, а не е многу далеку од Центарот?
Дечки, може ли да се најде за викендов соба за вечер-две некаде низ Охрид? Не е битно дали е до плажа, низ центар... Битно ми е дали може за вечер или евентуално две да се најде?
Нит го излажале, нит е грешка. Често има летови. Ваљда не халуцинирам кога ги гледам авионите над куќа високо кај што прелетуваат. Може. Или до Потпеш и Канео (во стариот дел) или, ако сте малце расположени за пешачење, за 15ина минути по кеј се стигнува до Куба Либре, Кадмо и Бела Виста. Сум одела и до Парк Голден Бич, ама до таму има 40ина минути, кондиционо спремни треба да сте
Еве јас најдов некои страни може да се види за свештај, цени http://www.ohrid-apartments.info/index.php?option=home&lang=mk http://www.travel2ohrid.com/ До сеа никогаш не сум била во Охрид на летување така да незнам да кажам како е ама лани дознав дека имам втор братучед таму имаме покана со дечко ми кога сакаме да одиме ама мене пусти срам да им пишам
@jloves само кажувам тоа што ми кажаа, а јас го увидов каде и да одиш гледаш млади англичани околу тебе, во нив препознатлив стил - пијат дур ги држат нозете, па се влечкат по улица
Според мене Охрид е совршено место за уживање ако правилно си се организираш. Од друштво лудување журки до романтики швалерација или семеен одмор -се имаш. А надвор од сезона ми е Ghost town за жал. Инаку имам стан во Охрид во центар на 4-5 мин до пристаниште и го издавам на посетители. Цената зависи од периодот и од бројот на луѓе . Повелете D
Хотел Гарден ! Мој предлог ! таму сум бил... Малечко чисто хотелче со убави соби, и со ПРЕУБАВА храна ! Се наоѓа скрос на карајот на кејот послем хотел Милениум. Ем си во градот, ем имаш преубави плажи многу блиску (мислам на Куба либре и Кадмо) p.s. http://www.hotelgarden.com.mk/
Женски, ние издаваме нови, комплетно опремени апартмани во строгиот центар, со поглед на езеро, на само 30 м од езеро. За повеќе инфо преку ЛП.
60 денари дневно во 2 правци, 60 х 100 дена = 600 денари, со тие пари ќе си купам нешто, зошто да ги дадам на комбиња? подобро ќе бидам сместена близу плажата