Koga kje mi tekne kolku shamponi me razocharale zatoa shto me zainteresirala reklama... Dobro, sega izleze deka shiram negativna kampanja, a samo iskazhuvam moe mislenje. I neli go iskazhav, tuka nekade kje prestanam da pishuvam. Nitu sum jas voodushevena od Ohrid, nitu nekoja lichnost shto sum ja zapoznala od nadvor e neshto fascinirana. Ako vam vi se dopagja, odete sekoj vikend, nikoj ne vi zabranuva. Toa shto ima lugje so sosema sprotivni vpechatoci od vashite ne vi e nekakov problem neprecheno da se dvizhite niz drzhavava.
Mene pa lugeto mi ostavija dobar vpecatok.Bevme pred okolu mesec, iako pred toa sum idela cesto.Se potsetiv na ubavite spomeni,preubavite crkvi I manastiri,gradbi.I zamislete ostanav pozitivna bidejki mi prenesoa pozitivna energija.I ne bevme so kola,tuku so avtobus pa imavme kontakt so poveke luge.Znam deka ima i losi iskustva bas poradi lugeto ama da ne go rasipuvame vpecatokot poradi poedinci.
@sjdgo немам проблем јас со различен став, не реков ни дека на секој треба да му се допадне Охрид. Но познавајки многу личности од личен живот, што биле како средношколци во Охрид, се испијанчиле неколку пати, па после тоа или само слушале празни муабети, или отишле уште 2-3 пати, а притоа едвај го виделе само Канео, а не им текнало на пример да отидат и до Плаошник пошто многу далеку им се гледа...е тие ги препознавам и тука и во темава и да ти кажам најгласни се кога зборуваат дека Охрид нема ништо да понуди. Како и да е, секој со своето, ниту јас не планирам повеќе да се докажувам и да вртам во празно
Јас не сум од Охрид ама секогаш кога имам можност го посетувам. Од сите градови во Македонија токму Охрид ми е најубав и одам за душата да си ја одморам. Градот реално има многу што да понуди дали тоа се убави кафичи и ресторани, цркви и други знаменитости, најразлични културни случувања во летната сезона што во Бугарија или во Грција и за поголеми пари не можеш да најдеш. Омилени места ми се црквата Св. Јован Канео,Билјанините извори и манастирот Св. Наум а фестивалот Охридско лето е фестивал од светски рамки со реномирани изведувачи. Водата е можеби поладна ама треба да знаете дека сепак сте на езеро а не на море. Сума сумарум немам ниту еден лош збор да кажам ниту за Охрид а ниту пак за Охриѓаните.
Може некој да ми препорача некој апартман за сместување во Охрид? Сакам да одам нареден викенд, барам нешто баш во градот. Најдов на нет еден куп, ама сакам да ми препорачате од лично искуство.
@sjdgo толку многу глупости напишани на едно место оддамна немав прочитано па да ти појаснам, во Охрид традиционалната охридска музика се свири во скоро секој втор локал, глупаво би било да ги набројувам, а да не се водеше сметка за зачувување на старата архитектура немаше куќите во стариот дел да се фасадирани во исклучиво бела боја, а црквите се зачувани онакви какви што биле изградени пред векови, незнам што си видела изгубено стварно.. И да мал Ерусалим е со преку 365 цркви, а луѓето од надвор што ги знаеш сигурно се повеќе фасцинирани од местото каде што ти живееш одколку од Охрид и те молам во иднина прошетај подалеку од Грчка пред да пишеш најубава...
Koi kukjarki vo stariot del, onie koi se nelegalno izgradeni pred 30-tina godini vrz drevni lokaliteti? Hm, kolku povekje znam za Ohrid od tebe, ne me vlechi za jazik. Ili mozhebi gi znaesh i ti ovie raboti, ama taka ti chini, neli mora da se pribere nekoj izguben turist i od neshto da se zhivee I ne od Grchka, od Akapulko e bolji Ohrid.
Ја сум од тие што го обожуваат Охрид и секогаш мислев дека еден ден ќе живеам таму ама мојот југ е подолу.. Охрид со сите свои мани, секогаш ќе ми има некој посебен шмек, една фасцинантна аура и необична енергија како и сите многу стари градови кои сведочеле на првите цивилизации па се до денес. Арно ама последниве години го посетувам екскурзиски, едно-дневно... планирам да одам на продолжен викенд некаде крајот на Мај.. па ми треба некој со убаво искуство да сподели некоја препорака за сместувањето таму... и некои фини ресторанчиња близу центарот со добра услуга..
За ресторан, ти го препорачувам Далга. Староградска атмосфера, езерото, и преубава храна. Малку е поскап од другите, но вреди. После Аквариус се наоѓа, лесно ќе се снајдеш. Ројал хотелот на кејот има одлична рибја чорба за појадок, а и другата храна им е супер. Цени пристапни. На кејот има и еден нов ресторан - Опера, уште не сум го посетила но изгледа многу фенси. Побарај ресторан Опера на Фејсбук. Имаат морска храна, тестенини, охридско крапче и разни други јадења. За сместување не знам да ти препорачам.
Decki.Treba da odam vo Велгошти.Da ne znae nekoj sto e kako e? Prv pat odime,ima li zivotinki nekoi obozavam zivotni.Ima li kafancinja?Bi mi bilo milo dokolku mi odgovori nekoj vo brzo vreme.Blagodaram odnapred