Има убава црква - Света Петка, веројатно таму одите. Друго ништо не барај во селото, ништо освен погледот кон градот и езерото нема да те воодушеви.
Samo sto si dojdov.Preubavo bese.Bevme vo crkvata Sv.Petka i Sv.Ilija. Zapalivme svekja ostavivme veligdensko jajce i se pomolivme za zdravje i sreka.Imase izletnici vo Sv.Ilija..prekrasen pogled kon ezeroto i Ohrid.Letovo odime pak
За сместување најдобро е преку агенција туристичка, а таму кај Охридска банка има луѓе со велосипеди кои едвај чекаат туристи или автомобил со друга регистрација, знам дека дел од тие имаат и свои апартмани кои ги издаваат Од рестораните Далга е малку поскапичок, сега повеќето кафичи се направени лонч барови.... еве ова шема е сега стариот Рибен ресторан на сам плоштад, ем јадеш ем пиеш ем музиче ....
Девојки , ќе одам во Охрид летово,баш во гужвата со друштво.Сместени ке бидеме на Партизанска,може некој да ми предложи добри ноќни клубови(диска) во близина освен КубаЛибре?
Dobra plaza da izbegame malku od sekojdnevnata guzva, a sepak da ima kade da se proseta prikvecer da mi preporaca nekoj? se izvinuvam za latinicava ,ama nemam kirilicna poddrska na ps
Пред пола месец избегав на недела дена таму.. па да споделам импресии.. Ахххх.... Го обожувам Охрид Ми беше дадена препорака тука во претходните коментари за Далга, а сега и јас го топло го препорачувам местото. Кој ќе иде натаму никако не треба да го прескокне. Прекрасна атмосфера, феноменална услуга и вкусна храна. Исто Ликвид и Нео беа сосем солидни. Сите се во ист ред, нема шанси да ги промашите.
Некое ресторанче или кафанче со ок цени? Седнавме во Порта или како и да е на кеј и цените им се ненормални. Еден коктел 450?!
Покрај езеро такво не постои. Леонардо пицерија има солидни цени, Корнер Бистро кај Охридска банка кружно е ефтино многу и Ди Анголо и Ла пиаца пицериите.
Сум била и порано во Охрид, многу пати, последно пред 3 години, но секогаш или сум шетала по цркви и чуда или сум се печела на Градиште. Па овој пат беше многу поразлично. Бевме недела дена, посетивме некои од кафулињата и ресторани па да дадам некое мислење, може ќе му послужи на некој. Корнер Бистро карши Охридска банка е супер кафуленце. Неколку пати седнавме на пијачка да гледаме фудбал. Има и смуди, салатки, десерти. Цените се супер. Седнавме и во Стар чинар во чаршијата. Убаво местенце, супер атмосфера, пријатна услуга, супер храна и ок цени. Сакавме и втор пат да седнеме, ама не стигнавме. Во Порта на кеј има убав десерт - Бриош со шумско овошје, не пробавме ништо друго од јадењата затоа што цените беа премногу за нас. И пијалоците се поскапи, ама претпоставувам секаде покрај езеро е така. Ресторанот Потпеш на плажата е супер, одлична атмосфера, локација. Цените за јадење исто повисочки. А пијалоците нормални. Една вечер начекавме жива музика во кафулето на хотел Тино. Супер атмосфера, евтини цени, љубезен персонал и најубавото макијато што го имам пиено досега. На почетокот на чаршијата има местенце кое служи само хумус и фалафел. Прв пат јадев, и ептен ми се допадна. Супер беше дечкото што го држи местото, одлична услуга. Јадевме и во ресторан Острово во Св. Наум. Преубаво место, врвна услуга, одлична беше храната, само ладните предјадења им се ептен минијатурни. Нарачавме Манастирска салата која беше 300 ден, а беше малечка. Тавче-гравчето им е феноменално, како и сланината на скара. Идеално е за некои прослави. Бевме во Куба Либре на танцување и коктели. Супер беше, имаше и танчерки, гужва беше, коктелите се од 200 па нагоре, ама одлични се. Имаше туристи, не беше преполно, таман беше. Нејќеме многу гужви па ни беше одлично. На Градиште се плаќа паркинг, а секоја друга плажа освен Славја е преплавена со лежалки. Во Потпеш беше убаво, има и лежалки, а има и место за пешкири. Најдовме супер сместување на 15тина мин пешки од Охридска банка и ептен сме задоволни. Се' на се' одлично си поминавме.
Хотел/Мотел/ Приватно сместување во близина на стадионот Билјанини извори? со нормални цени? Ако некој знае пишете лп
Имаш превоз тие комбињата што одат по плажите,ама мислам дека најкасно ги има од 22:00 часот. После тоа ќе мораш со такси