Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Охрид

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од lovely91, 2 јуни 2011.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Oва лето за прв пат одам на одмор со друштво, и тоа Охрид.
    Е сеа сместени ќе бидиме во апартман до Охридска банка.Знам само дека до нас в центар се Кадмо и Куба Либре.Е сеа ме интересира дали плажите се само за со лежалки, или пак си има простор за крпа?
    Друго ме интересира комбињата по колку пари земаат и на колку време поминуваат пошто во тие 8 дена планираме неколку дена да заминиме Градиште?

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ич не е убаво на Кадмо и Куба Либре, за бањање водата е ужасна има срчи од журките што фрлале. Јас би ти препорачала на Потпеш, Немо, Славија.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Блиску до центар се? :)

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Јас ти го препорачувам Метропол и Лагадин 10ка.Немо е за млади да, ама мене не ми се допаѓа тоа што е водата матна инаку е преубаво.И на Горица е убаво ама ќе ти се смачи дур да стигнеш.До Немо и Славија земаат 20 денари.А до Лагадин 10ка и Пештани(мислам) по 30денари.За на Градиште највеќе би требало 40 денари.Ако сте кај О.Б добро е што автобуската е одспротива(приближно).На Куба Либре има и лежалки ама има и простор за крпи.Исто и на Кадмо.
    За на Потпеш треба нешто порано да одите бидејќи за време на шпиц е полно.Викендов сакав да одам со другарка, треба преку луѓето да газиш..За комбиња досега не сум приметила дека доаѓаат во одреден период.Бидејќи ако се наполнат тргаат, така да може да тргне и во 10:28 пример место во 10:15.Се зависи дали и колку ќе се наполнат.Јас бар така мислам.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Потпеш е до Канео, ама ни тука не беше нешто почисто за бањање, иако е многу убаво, има ресторанче, лежалки, места за пешкир. Има една убава дива плажичка под Пантелејмон за накај Канео, чиста е, мала, ретко кој ја наоѓа.

Да се редактирам, видов Феминка пишала дека е гужва на Потпеш. Ние бевме во петок накај 2ипол и имаше место колку пешкири да ставиме, ама пред две недели, сега претпоставувам дека е преполно.

Убаво ти објаснила се'. :D

@Feminka22 Како стигнавте до Горица? Ние со кола не можевме да ја најдеме, се излегувавме кај Парк голден хотел шо и да е тоа новиот комплекс.

Последна измена: 13 јули 2016
    На Feminka22 и christinnn им се допаѓа ова.
  6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Здраво, планираме со дечко ми да одиме во Охрид на одмор и сакаме во Коњско да најдеме сместување. Ако може некој да ми помогне ако знае некој да издава соби (со нормални цени ) ? Фала

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Emi cel zivot sum vo Ohrid.
    Vaka koga odite nakaj plazite neli ima takva tabla za Golden Beach?I ima kako kapija.Kje ja izodite taa ulica i kje vidite deka ima 2-3 bilbordi i 2 pata.Leviot e za Inex Gorica a desniot za Golden Beach.Ima mnogu za odenje.Mislam posto e toplo macno mi e mene.Skorz so gore pa po skali nadole i otide denot..
    Se nadevam pomognav mozam i podetalno.(verojatno)

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Може некој да ми објасни како се оди пешки до Канео? Од каде што како малку подетално :)

9. Marna

Marna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    165
    @Capricorn96 Значи, вака: од пристаниште ги поминуваш Чун и хотел Александрија, продолжуваш накај Аквариус и треба да ја изодиш цела таа улица до Св.Софија. Од Св.Софија лево во уличката покрај самата црква и потоа слегуваш надолу према Езеро. Тука имаш мост што ќе те однесе до плажичките Канео, ако сакаш од тука може да се качиш (има патче, скали) до црквата..

На Nine25, SURF и Capricorn96 им се допаѓа ова.
  10. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Фала многу, ептен е детално :D :*

11. Marna

Marna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    165
    Молам...:):) Се надевам се снајде...

12. Capricorn96

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Да, да денес бев и супер си поминав :)

13. anchygirl

anchygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да ве прашам за плажата Канео убаво е, дали е голема? Водата дали е чиста, колку се плаќа за лежалка?

14. Blazenka.G

Blazenka.G Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2016
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.887
    Само во Охрид
    Плажа и средени нокти, две во едно

Вистинскиот бизнисмен никогаш не одмара, туку и бизнисот си го носи со себе на одмор…
    Сликано во кампот Градиште

На navyforever му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    7.735
    Некој да препорачи поефтини места за јадење, пиење? Планираме да одиме на викенд, но некако цело време читам статии за високите цени :/

16. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Девојки да ве прашам, дали од Охрид има превоз до Св. Наум? Дали истиот превоз застанува кај заливот на коските? Колку од прилика се оддалечени овие две места?

17. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.151
    Има автобуси кои возат на одприлика 2 саати, а сега овај период можеби има и почесто :) Да, застануваат и таму :) Карта во еден правец до св.Наум е 110мкд мислам. Околу 30км има :)

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    5.896
    Ти пишa некoј зa сместувaње, зaинтерњсирaнa сум aи вените ме интересирaaт :)

19. sexyysenorita96

sexyysenorita96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Me interesira so taksi od skopje do ohrid kolku bi bilo idali ima posebni popusti za taa destinacija

20. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Како се движат цени за приватно сместување околу 11-ти октомври ?