Oва лето за прв пат одам на одмор со друштво, и тоа Охрид. Е сеа сместени ќе бидиме во апартман до Охридска банка.Знам само дека до нас в центар се Кадмо и Куба Либре.Е сеа ме интересира дали плажите се само за со лежалки, или пак си има простор за крпа? Друго ме интересира комбињата по колку пари земаат и на колку време поминуваат пошто во тие 8 дена планираме неколку дена да заминиме Градиште?
Ич не е убаво на Кадмо и Куба Либре, за бањање водата е ужасна има срчи од журките што фрлале. Јас би ти препорачала на Потпеш, Немо, Славија.
Јас ти го препорачувам Метропол и Лагадин 10ка.Немо е за млади да, ама мене не ми се допаѓа тоа што е водата матна инаку е преубаво.И на Горица е убаво ама ќе ти се смачи дур да стигнеш.До Немо и Славија земаат 20 денари.А до Лагадин 10ка и Пештани(мислам) по 30денари.За на Градиште највеќе би требало 40 денари.Ако сте кај О.Б добро е што автобуската е одспротива(приближно).На Куба Либре има и лежалки ама има и простор за крпи.Исто и на Кадмо. За на Потпеш треба нешто порано да одите бидејќи за време на шпиц е полно.Викендов сакав да одам со другарка, треба преку луѓето да газиш..За комбиња досега не сум приметила дека доаѓаат во одреден период.Бидејќи ако се наполнат тргаат, така да може да тргне и во 10:28 пример место во 10:15.Се зависи дали и колку ќе се наполнат.Јас бар така мислам.
Потпеш е до Канео, ама ни тука не беше нешто почисто за бањање, иако е многу убаво, има ресторанче, лежалки, места за пешкир. Има една убава дива плажичка под Пантелејмон за накај Канео, чиста е, мала, ретко кој ја наоѓа. Да се редактирам, видов Феминка пишала дека е гужва на Потпеш. Ние бевме во петок накај 2ипол и имаше место колку пешкири да ставиме, ама пред две недели, сега претпоставувам дека е преполно. Убаво ти објаснила се'. @Feminka22 Како стигнавте до Горица? Ние со кола не можевме да ја најдеме, се излегувавме кај Парк голден хотел шо и да е тоа новиот комплекс.
Здраво, планираме со дечко ми да одиме во Охрид на одмор и сакаме во Коњско да најдеме сместување. Ако може некој да ми помогне ако знае некој да издава соби (со нормални цени ) ? Фала
Emi cel zivot sum vo Ohrid. Vaka koga odite nakaj plazite neli ima takva tabla za Golden Beach?I ima kako kapija.Kje ja izodite taa ulica i kje vidite deka ima 2-3 bilbordi i 2 pata.Leviot e za Inex Gorica a desniot za Golden Beach.Ima mnogu za odenje.Mislam posto e toplo macno mi e mene.Skorz so gore pa po skali nadole i otide denot.. Se nadevam pomognav mozam i podetalno.(verojatno)
@Capricorn96 Значи, вака: од пристаниште ги поминуваш Чун и хотел Александрија, продолжуваш накај Аквариус и треба да ја изодиш цела таа улица до Св.Софија. Од Св.Софија лево во уличката покрај самата црква и потоа слегуваш надолу према Езеро. Тука имаш мост што ќе те однесе до плажичките Канео, ако сакаш од тука може да се качиш (има патче, скали) до црквата..
Да ве прашам за плажата Канео убаво е, дали е голема? Водата дали е чиста, колку се плаќа за лежалка?
Само во Охрид Плажа и средени нокти, две во едно Вистинскиот бизнисмен никогаш не одмара, туку и бизнисот си го носи со себе на одмор… Сликано во кампот Градиште
Некој да препорачи поефтини места за јадење, пиење? Планираме да одиме на викенд, но некако цело време читам статии за високите цени :/
Девојки да ве прашам, дали од Охрид има превоз до Св. Наум? Дали истиот превоз застанува кај заливот на коските? Колку од прилика се оддалечени овие две места?
Има автобуси кои возат на одприлика 2 саати, а сега овај период можеби има и почесто Да, застануваат и таму Карта во еден правец до св.Наум е 110мкд мислам. Околу 30км има