Не сум била добри 5-6 години, а тогаш ми е и роденден па сакам да избегам од Скопјево и ми се виде Охрид како добра идеја и затоа побарав мислења да или не
По долго размислување конечно се решив за Велигден во Охрид, ќе бидеме сместени во центарот е сега ми требаат препораки за убави кафичи, ресторани и локации за шетање. Со автобус ќе одиме па не знам колку ќе е изводливо да прошетаме и подалеку па би ми значело да ми кажете и како се движат цените за такси и слично. Фала ви
Не би ти препорачала во Охрид со такси да се возиш. Има автобуси за св.Наум, градски, можиш до Струга. Од кафичите во кој ида појдите покрај езеро нема да згрешите.
Во центарот во Охрид, одма до задниот влез на Ваикики има одлично место и за најдобро кафе и за сендвичи и за благо - Vault, да го посетиш задолжително. Исто ти го препорачувам и SuHotel, на шеталиштето накај факултетот, прилично нов локал е и има супер понуда. За вистинско охридско кафе покрај езеро -Аквариус, Куба, Ликвид. Кафе и интересни благи имаш во новото кафуле Steve's house кое е во склоп на хотел Ројал. За надвор од Охрид, такси ти е скапа варијанта, имаш честа автобуска линија Охрид - Пештани - Св. Наум па бус ти е подобар избор. Посета на Св.Наум ти е одличен избор, имаш таму и ресторани.
Каде се наоѓа тоа Радожда? Треба со кола да се оди? Па во Охрид ако нема добар ресторан за риба, каде треба да има.... Никој не знае за таков?
Јас мислам дека Радожда е од другата страна, после Струга. Или грешам? Фала ти многу, си наоравив скриншат и по тоа ќе се водам а гледам дека ги знаеш работиве, да не знаеш каде во хотеливе што се поблиску до центар има добар Спа центар?
Не грешиш, после Струга е баш на другата страна, малку подалеку ама вреди да се посети Во Ројал Вју има спа, само нема базен. Ако сакаш и базен, во Хотел Тино во Свети Стефан оди. И двата ги посетувам, и двата ми се ок
Имам неколку прашања конкретно за Охрид: -Каде да се проба ѓомлезе, риба, пица или некое друго традиционално Охридско јадење? -препорака за добар ресторан во Охрид и негова близина? -во која црква да се оди за утре вечер за Велигден и дали ќе работи Св. Наум вечерта? -каде да пазарувам? Тинекс, Кам или? -од каде да фатам кајче што оди до некои места низ езерото и по која цена се од човек?
Ohrid e najdobroto neshto na Balkanot spored mene poprvo bi odela sekoja godina na odmor tamu nego vo grcija vo parali katerini i itn ... ove e istorija ovde e lepota nemam zborovi , ne dzabe e preplaven od stranci Ohrid osobeno od Holangani