За кај Св. Наум не знам но ние кога бевме на викенд пред месец дена по патеката накај Канео ни испадна змија...
Карпи и камења што очекуваш, особено во овој период кога им е сезона да кажам. Си бара внимание секое движење по такви предели и тоа е, да речам, комон сенс
Во Гранит беа моите на ол иклузив, прездоволни, иако е скапичко. Чисто, пречисто, од храната презадоволни, услуга на ниво, слободно користење на базен, лежалки, чадори, плажа, пешкири, собата им ја видов, беше преголема и комфорна. Е, имаше претежно странци во хотелот. Ова беше пред неколку години, понова информација немам.
Zdravo, procitav komentari i prasanja za zabavite i zurkite vo Ohrid pa nekoi od nabrojanite bea Liquid,Le Petit,Sky Corner……..pa sakam da prasam dali tuka primaat malolenti (16-17 godini) i dali ima potreba od zadolzitelno kupuvanje na flasa na masata i dali ima potreba od rezervacii? I dali e skapo dokolku ima potreba od zadolzitelno kupuvanje na flasa( zatoa sto znam ima mesta kade moze da si poracas sto sakas i taka da ja pomines celata vecer)
Некоја да препорача хотелско сместување во Охрид или Струга, крај на август, со 2 деца сме па да има и базен. Макпетрол, Грант, Изгрев, Аквалина и Тино ги исконтактирав. Само тие ги знам, други некои предлози?
Такси ти е скапо, не ти препорачувам, меѓутоа имаш комбиња од различни компании буквално на 15 мин. До градиште беше 60 ден, така да тука негде ќе ти биде и до Пештани
Дали некој знае да препорача хотел во Охрид со приватна плажа (да се почитуваат ковид мерките, да нема многу гужва и да има растојание) или некој смештај во Љубаништа, а да не се камповите.
Јас кога одам во Охрид, скоро секогаш одам во Трпејца или ако не сум таму сместена ја посетувам обавезно. Според мене некако е посебно како мало островче, со таверни прекрасни,апартмани со прекрасен поглед кон езеро, се слушаат бранови од езерото во собите.Водата пречиста.. Мене многу ми се допаѓа тој дел бидејќи кога сакам да одморам баш Трпејца ми е погодно место за тоа и топло го препорачувам, сепак зависи од вкус до вкус.
И да има змии, тие се обични водни змии, не се опасни. Ние ко деца постојано ги фаќавме, не се отровни, не касаат.