Во Охрид не велиме "пунење". Така што, пред да ги кудите Охриѓани, проверете прво дали локалот е од скопски газди/менаџери.
Препорачајте сместување во Охрид, апартман, вила... За со две мали деца. Да е чисто пред се и со посебно веце и барем мини кујна...
Jaс овде резервирав. http://www.apartmani-ohrid.com/two-...wGg8-SM-1osVfA-xcFTjhz6fSlW-jfq_qi8p4sYf6cLno Ние сме со едно мало дете, 20е од ноќевање ми рече газдата, познавам уште еден пар што има резервирано со 2 мали деца се тие, и плаќаат 25е од ноќевање. Види ги и на букинг коментарите. https://www.booking.com/hotel/mk/city-center-apartments-ohrid.html#tab-main Ако сакаш телефонски број пиши ми ќе ти пратам.
За следниот викенд резервиравме во Охрид, во Рача ќе сме сместени. Препорачајте на која плажа да одиме, со бебе сме и некои места за јадење. Не сум била одамна во Охрид, ништо не ми е познато...
Zdravo, sakam da prasam dali merkite za zadolzitelna vakcinacija dokolku sakas da sedes vo restoran ili kafic ke vazat i na lezalkite i kaficite na plazite vo Ohrid? Poveke me interesira za lezalkite otkolku za kaficite.
Одамна не сум била во Охрид ако може да ми препорачате смештај пример до кај 1500 денари максимум за ноќевање за двајца. И на која плажа нема многу гужва би сакала помирна плажа. Ајде помагајте.
Тој кафич е еден со рок музика и се вика Irish p Не се плаќа влезот. Само Jungle не сум била ама на сите плажи можеш слободно да одиш освен ако сакаш да одиш на базен во некој од хотелит тогаш ќе се плаќа базенот. Метропол е убава плажа. На неколку плажи ги затворија кафичите, рестораните. Повеќето плажи располагаат со ресторани. Ако сакате скара топло ви препорачувам Бонанза да одите тоа е Св. Стефан. Мене лично ми се допаѓа храната. Комбиња има неколку. Не застануваат како порано, застануваа често. Инаку право по главната улица има 3 автобуски сигурни станици , значи сигурни велам дека ќе застанат тука комбињата. Во близина каде што живеам јас има една автобуска станица и на уште едно место кај гимназијата има. А за другата што велам не застануваат за плажи. Јас сум од Охрид па контактирајте ме за се што ви е потребно.
Здраво, ние од Скопје идеме Охрид, сместени сме центар па ме интересира колку е оддалечена автобускана од центар пошто немаме идено со автобус. И такси цената колку се движи?
Потпеш, Канео. На тие плажи можеш и пешки да одиш од центар. Помали плажи се, ама убави се. Тоа се оди од кај хотел александрија ако го знаете право по стариот дел на градот.