Мислење/совети/искуства за свадба во Билјанини Извори? Што мислите за локацијата? Знам дека не е типичен свадбен ресторан, луксузно,кристали итн но ми се допаѓа етно амбиентот.. блиску е до градот .. Дали е добра локација за свадба? Какви се чаршиските муабети и оценки?
Локацијата и не може да е поубава, прекрасна природа наоколу, трева, изворчиња, убаво место за свадба со мал број на гости, знам многу што правеле таму. Нека ви е со среќа
И од мене имаш препорака, можеби една од најубавите локации за на отворено или "полуотворено". Зависи кога би била свадбата. Баш има некоја топла атмосфера
Морам да признаам и ја и маж малце се шокиравме коа ни наплатија 240 денари за 2 топчиња сладолед о тоа од нога без седнување. Сладоледот буквално не беше ништо посебно како и од секое рандом место. Иначе станува збор за една слаткара кога се оди накај чинарот не делуваше нешто посебно или ексклузивно, али ете... Од друга страна ручавме во рестораните баш поред езеро и плативме 3.700 солиден ручек со салати, десерти и пијачки за 4ца, што и не е така лошо. (И во Ск истото толку би не коштало горе доле) Е замерка ми е паркингот, т.е таблата на најскапиот паркинг каде не пишува дека саат е 100 денари па така си плативме 400 денари суви пари за паркинг само. Што и да кажеме Охрид е убав град колку и да забегуваат летно време со цени. Среќа имаме викендица на Охридско езеро, па често идеме иако Охрид како град го избегавам или одиме силом прилике ако нешто ни затреба.
Е сега друго питање Каде можам да изнајмам чаши за шампањ/сект (при ввлез, да има за секој гостин) Околу 100пар? Прашавме во partmakersteam ама немаат такво нешто А исто така да изнајмиш пак ,,champagne wall" од кај екипиве занукрасување скапичко е ... И сеа веќе немаме идеја што
Што има вака есенско/зимно време да се види, посети во Охрид? Препорака за некој убав бар, дискотека? Само да не е српско , може рок или техно/транс.
На @ohrid.nightlife на instagram може да видиш што има по дискотеките, претежно за викенд. Провери и во Inclusive, обично DJ имаат. Во однос на знаменитости, може да се посетат истите работи како и во лето: Самоилови тврдини, Плаошник, Канео, Заливот на коските, Свети Наум... Е сега не ми текнува нешто баш што е карактеристично само за есен/зима, но во секој случај можеш да поминеш одличен одмор (викенд).
Од диска, Инклузив работи само мислам. Едино сеа Омниа да видиш Скај корнер секад има журки Во Су седат доста, Ликвид, Мр.И Ne go vidov delot za rok, tehno/trans Nemaat diska kao u Skopje sho se -1 ili 1212 Podeleni na tehno, srpsko Najvise se roka srpsko. I englesko hitovi Ja nikad ne sum bila na tehno/trans u Ohrid, a cel zivot idam. A rokche neso takvo.. ne znam Ama Jazz In e dobro ako nekes srpsko Likvid i Kadmo Bar imaat dobri zurki a da ne e srpsko U Sky Corner najvise ima house, hiphop neso takvo Ete Poi ti ja kaza stranata Ja letno vreme tamu pratam desavki Ohrigjani (ja so iam vpecatok) najvise slusaat ex you, i srpsko ova Jala, Maya, Voyage
@poi @Feminka22 Фала вии девојки. Немам инста, ама ќе побарам од некој баш да видам. Имаше иначе една дискотека, во редот кај што е Irish Pub Five, мислам се иде по некои скали надоле за да влезеш ама ич не ми текнува на името, мислам дека беше рокче нешто. И другарка ми рече дека била во некој многу добар бар и дискотека после, ама беше мртва пијана и не се сеќаваше на имињата и кај се наоѓале. Слушам екс ју, ама не слушам ова модерново српско од последниве неколку години. А за техно/транс летно време има цело време, ама на отворено на плажите обично, дневни и ноќни журки, на Градиште мислам беа најчесто. Ќе ги видам овие Инклузив и Jazz In, фала ви уште еднаш.
Epa Ex you imas i vo Tinos Pub Sekoja sreda ima za toa sum 100% sigurna. I za vikend. Letno vreme da, ima takvi Ili koncerti. Ama zimno vreme ne znam. I ova so skalite ne go znam Na Harem da ne mislite? Toa e vo Amamot dole. Ama toa e sega nesto moto klub mislam. Ne znam dali ima zabavi. Neka kaze nekoj. Jas vo Inclusive, Sky, Hangar, Likvid odam, Cuba, Kadmo. Cuba sega ne znam dali raboti.
Еј да, могуче Харем да беше тоа јас што го видов. Иначе другарка ми на некои други места била, ама Бог знае каде, не памтеше. За тоа Хангар имам слушнато, што музика има таму?