Rockenrola,рок клуб,долу во Амамот е,не може да го промашиш. House и слично во Rebel,се друго е топ за избегавање Да се едитирам,Jazz In е исто така кул, Inclusive no no no,таму од диџеи единствено бил Галоски,инаку српско има нон стоп.
Здраво женски, следен викенд сакам да одам во охрид, па ме интересира како е периодов, има ли туристи, времето како е, и како се движат цените низ кафичи/ресторани/кафани?
Дали знаете по кафаниве низ Охрид или во околина каде ќе има жива музика на 7ми? Не е битно дали преку ден или навечер.
Не знам. Ја кога одам во Охрид, цела се мењам. И секад коа иам потреба од бегање идам таму. Некако мир наоѓам. Воздухот за спиење е преубав, чист воздух, си шетам сама а е безбедно. У еден е штама. Овде спијам више 3 вечери со отворен прозор. У 12 легнувам, у 2 заспивам.. Скопје ми е добро што има многу избор за искачање. Таму после месец дена седење и вртење исти места ми здосадува.
Убаво е за да смениш средина и мисли. Јас и заради тоа не сакам преселба, тука друг ритам имаме (барем јас) па би ми било тешко да се прилагодам во мирно и тивко место.
Навика е. Мене првите 2 дена ми е чудно, после ми е топ, е после месец дена шизам више. Ама на 60+ ќе ни е доста таа улица и кејот