Може ли да ми дадеш контакт од смештајот? Ми нудат стан на Лагадин одма на плажа, 50еур од вечер. Лани во центарот плаќавме 40еур, исто за нов стан опремен со се. Ние сакаме од 8ми август да одиме здравје. Традиција ни е секое лето, покрај одморот во Гр, и една недела во Охрид да поминеме, само да се погоди времето.
И нас ни е ко традиција, прво Охрид идеме па после на море. Еве контакт, 2000 е за поглед директ на езеро, 1800 странично.
Немаат слободно за таа дата. Некако скапо ми дојде 50еур од ноќевање на Лагадин, а во Торoни до саботата бевме, плаќавме 65еур и тоа таму ми беше ефтино
Одамна не сум била Охрид, да ми предложите кои се убави плажи за млади, со музика и исто така места за ноќен живот, некое кул место, со рнб, техно..
Гледам никој не го спомнал градиште. Градиште има дел со автокамп каде што повеќето после 1 часот си одат во камповите и плажата не е со гужва. Мазни ситни камења има и водата е кристал. После тоа има место со лежалки и чадор па после почнуваат jungle beach и оревче.
Zdravo ,dali mozi nekoj da mi kazi sto ima odeno skoro vo Ljubanista vo Ohrid kako e plazata za so deca mali ,ceni,lezalki ,jadenje i sl ....falaa
Zdravo, dali nekoj znae godinava na Sv. Naum dali ima prostor bez lezalki na plazata i kako se dvizat cenite na lezalkite tamu?
Љубаништа е најубава за со деца, песок цела плажа, на почеток првите два чекора има камења ама не е страшно и натаму е песок. Има и вторп плитко. За цени не знам, стандардни се како сегде. Лежалки кма само пред барот и се наплаќаат ама не знам цена. Јадење имате к во барот и во ресторанот горе. Најбитно, имајте ги на ум камперите, не седнувајте пред, зад приколка. Гужви има во викенд, предпладне најубаво за место да си фатите Има простор и тоа бајаги ама бргу се потполнува ососбено за викенди. Одете порано да си најдете место
Препораки за сместување во Охрид. Јас ги гледав следниве : Спојлер: Lapidarius https://www.google.com/aclk?sa=L&ai...jQm4jU29GHAxWb_7sIHe5yLFIQn5wLegQIEBAB&adurl= Central Palace
Здраво. Планираме да одиме до Охрид наредна недела, која плажа ви е најдобра за со мало дете од 4год, да нема камења големи? Освен Славија..
Во Охрид не сум била од 2011 ама бебуш Јана нема пасош па оваа година се решивме за Пештани Ние бевме во Наутика апартмани 10 дена, се наоѓа на почеток на Пештани. https://www.facebook.com/profile.php?id=100083382573634&mibextid=ZbWKwL Тип топ скоцкано станче , 55 евра ноќ за мене, маж ми и две мали деца. Плажата е блиску, само улица се поминува. Интимна плажа и мала, само за луѓето што се сместени во тие куќи. Газдите префини, постелнина ни дадоа друга и пешкири после неколку дена... креветче за бебето ни понудија, лежалки на плажа, столчиња и маса. Можевме се тоа да користиме. Мани на смешајот е тоа што 1 километар е одалечен од градската плажа, ресторани и маркети... Маж ми вика дека тоа е предност, тој си сакаше буквален одмор, плажа - смештај одмор Јас си сакам и да има каде да се шетне а до таму со кола не можеш, нема паркинг никаде а пешки ако тргнеш најверојатно ќе те згази галеб автобус, нема пешачка патека. Можеби следна година би му дала на Пештани втора шанса ама блиску да сме сместени до градската плажа. Има природни сенки, мала плажа ама убава за деца, неколку ресторанчиња што ми легнаа на срце ресторан Кај местоно и ресторан Дац Има едни лизгалки за децата и една туристичка улица за шетање.
Девојки, утре идам во Охрид, барам сместување во Пештани ама некако нема ништо слободно. Се мислам за хотел Славија, дали има некој искуство каква е хигиената во собите и јадењето?
Немав отидено доста време од Охрид. Се вративме денес. Прекрасно си поминав. Искрено некако многу ми беше страв од сметките кои ги гледам по сајтови како Мотика и по Фб. Ама искрено многу фер ми беше секаде услугата. Бевме на Охридско лето, влезница 200 денари. Коректно, фино прекрасно искуство. Пред доста ресторани си има ценовници, така да си гледаш, и си бираш дали ти одговара. Ми остави впечаток Ресторан Кајче Охрид. Одлично искуство. Кафе на кеј, после Св. Софија 90 денари. Сега Дојран е поефтино, ама и нема така филски местенца како Охрид. Реално... Сметам дека е коректно. А посебно ако правам споредба со Грција, ок ми е. Што знам, можеби не сум многу шетано, па добро ми е
Zdravo decki, trebase da se odi vo Ohrid ali zaradi rasturanje na ekipata i zaradi uste nekoi okolnosti nema da se realizira Pa ako ima uste nekoj sto bi sakal da ide nekolku dena ohrid/struga a a e vo slicna situacija neka pise Inbox
Здраво. Некоја препорака за апартман или уште подобро хотел што не кошта цело богатство за во охрид? 3 вечери 4 дена ќе бидам таму. Со мало дете од 2 години. Ќе одам на 29 август дали тогаш е ладно за мало дете?
Препорака за плажи погодни за мали деца? Минатиот викенд бевме на плажата во Hotel Green Space, убава е за деца, плитко, ама многу камчиња, па сакаме да смениме.