Очајни домаќинки (Desperate Housewives)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од wolf4e, 21 јули 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Аууу интересно. Не верувам дека некоја од домакинките ќе ја снема. Ќе ја уништат така серијата и ќе се намали гледаност, нема заработка, нема профит за телевизијата и отиде целиот проект.....Не се ваљда толку глупи режисерите :D

2. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Резиме на 16-та епизода :lol:
    Очекував малку повозбудлива да биде, со оглед на промото. Ама не беше лоша, и пак успеа да ми предизвика солзички. Многу беше трогателен делот со Габи и Хуанита, преубаво беше :(
    А Бет Јанг... кутрата :x Колку добро беше осмислен нејзиниот дел. Намерно отиде долу во делот за итни случаи :( Кутрата, сакаше и таа еднаш да биде корисна на некој, да помогне на некој :(

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    И јас сега ја изгледав.
    Габи отиде да им одржи лекција на Боб и Ли, ама на крај она си доби лекција :lol:
    Жал ми е за Бри што остана сама... По толку мажи и пак е сама. И на Рене ништо не и се случува...
    А за бубрегов... Не ми се верува дека Бет се уби, ама па барем нешто корисно направи на крајот.

4. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Додека ја даваа на А1 ја гледав , но откако престанаа не ја гледам повеќе , понекогаш ја гледам на фокс лајф кога имам време. Инаку омилен лик ми е Габи, според мене најубава е од сите и некако интересна е секогаш запаѓа во непогодни ситуации.

5. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Интересна епизода, ја сакам Габи кога си ги признава грешките и си ги поправува. Само едно не ми е јасно, при полна болница луге, Бет успеа да се самоубие!?

6. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Па во ургентен центар беше, сите се ратрчани, зафатени, затоа никој не ја забележа. И реално е, и во вистинскиот живот постојат ситуации кога во гужва, трчање, паника се прави нешто кое никој не го забележува :|

7. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Мене не ми се чинеше реално, но кога подобро размислам да може да се случи.
    Инаку епизодата не ми беше многу возбудлива бидејки прво ги прочитав коментарите па потоа ја гледав епизодата, друг пат така не правам....

8. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    И да не правиш. Тие коментари и мене многу пати ми ја уништиле епизодата. А инаку, епизодата сама по себе не беше толку возбудлива како што очекував...Најверојатно зашто очекував многу, судејќи по возбудливото промо :^)

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Е, аман луѓе ама сте строги, па од 24 епизоди не може секоја да е не знам колку возбудлива, не е серијава CSI

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Епизода дури на 3 април :(

11. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    It's not posible!!!! Претеруваат веќе, аман од тие паузи, од декември на тука пауза, за пауза!!!! :@

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    Ќе ја заборавиме серијава до тогаш, па ставрно претеруваат :^)

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас сум малку поназад :D ама
    многу ме нервира понашањето на линет спрема сузан(сега кога и го чува бебето) |( а и габи ми е смешна зашто мисли дека карлос постанува геј :rofl:

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
  15. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    аа 16 епизода каде да ја најдам плиссс да ја симнам

17. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
  18. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Конечно, ја изгледав и 17-тата епизода.
    Многу добра епизода, многу беше потресна. Една од оние епизоди кои ме потсетуваат зошто толку многу ја сакам оваа серија. Линет ме изнервира во оваа епизода. Мислев дека е подобра, ме разочара. Заради ова страдаат вистинските пријателства, заради тоа што кога доаѓаат вакви моменти секогаш едната страна помислува дека и пријателот би го направил истото да е на негово место. Така и Линет сега, не е лоша личност, ама ете, таа е уверена дека секој би го направил тоа, па затоа не чувствува никаква грижа на совест. А сега, малку да продискутирам за Пол. Абе ви кажав ли јас дека не е толку лош човекот? Го пишав тоа неколку пати, според мене Фелиша секогаш беше полоша од Пол. Да, Пол ја уби Марта, но беше гневен на неа, бидејќи таа беше причината за смртта на Мери Алис. Сигурно сите се сеќавате дека Мери Алис беше таа што ја уби Диадре, па никој за неа не кажа дека е лоша личност. А Пол сите го мразеа, ама за тоа е крив режисерот, тој направи така да изгледа. Е сега, не велам дека Пол е цвеќе за мирисање, ама искрено, многу жал ми падна за него, плачев дури. И вистина е дека на неколку пати се обидуваше да им наштети на соседите, но сето тоа го правеше затоа што беше затруен со гнев и желба за одмазда, бидејќи животот од убав, преку ноќ му се претвори во кошмар. А оваа Фелиша уште од почеток ми беше многу изопачена. Колку ли пати само се обиде да го убеди Мајк да го убие Пол, па што ја прави подобра од Пол? Баш е полоша и тоа многу. Пол ја уби Марта во момент на нервоза и гнев, а Фелиша многупати се обиде ладнокрвно да смисли план за убиство на Пол, без притоа таа дирекно да биде поврзана со тоа, за да не биде таа виновна. И сега во оваа епизода мислев дека конечно се покаја, но на крајот од епизодава, насмевката на нејзиното лице кажа се.
    Морам да кажам дека моментот кога Пол се расплака кај Сузан ми беше многу тажен ;(

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Пак сега ќе се скараат за работа Том и Карлос како во 6та сезона, ама ај се надевам дека Том ќе одолее на колата :lol:
    На Пол сега му текна да е добар, после толку збрки.Ама има некои моменти во серијава што не ми се јасни. Нели беше Мајк во Аљаска да заработи, ете сега се врати, ниту спомнуваат за финансии, ниту се враќаат на Вистерија Лејн.Исто така, зашто кога Пол рече дека не дава трансплантација не беше вклучена Бри да донира.Ова режисериве малку заборавени се,ама ако, јас им простувам, многу ја сакам серијава :D

20. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Не ми беше многу интересна епизодата, незнам зошто. А јас потполно се согласувам и ја подржувам Линет. Карлос да беше на местото на Том, ке прифатеше. Мислам дека фамилијата треба да биде пред пријателите, исто така и за финансиската состојба на фамилијата. А Пол никогаш не ми бил пријатен, нема ни да ми биде и сеуште го сметам за лоша и изопачена личност, а Фелиша за психички растроена личност.
    Бај д веј ке има ли нова епизода во понеделник?