Очајни домаќинки (Desperate Housewives)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од wolf4e, 21 јули 2010.

1. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Го нема ни мажот и на Кaрен (Kерен) сеедно .

2. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Мајк бе леле бе ;( ;( ;( Ама каков проштален говор падна пред да го упуцаат... Се чекаше моментот..

3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас не сум уште стигната до последната сезона, го следам на фокс лајф ама видов на Е денес дека
    точно е тоа за Мајк. :( Зошто мора да зафркнат на крај со серииве веќе...

4. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    Останав ваква :o и покрај тоа што знаев што ќе се случи на крајот на епизодата.
    Никогаш Мајк не ми бил нешто посебно омилен, меѓутоа низ целата серија тој ја вадеше Сузан од сите нејзини проблеми, и некако кога ги споија во 5 секунди сите нивни заеднички моменти, :( некако ептен ме погодија.
    Инаку дека Мајк е убиен , тоа сигурно, бидејќи веќе има објавено слики од наредната епизода :'( за која пишуваат дека е една од најтажните во серијата. Така да, спремајте палома ;)
    Повторно ми падна жал за Линет, навистина беше beach ама некако уште не можам да ги замислам разделени. А Габи овој пат беше во право. И покрај тоа што е себична, секгоаш семејството и било на прво место, сетете се само кога Карлос беше слеп, кога беше во затвор...како таа успеа да се справи со сите тие тешки моменти, а Карлос навистина добива луди идеи |(

5. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Чикита, се согласувам со тебе и само ќе додадам дека тоа со себичноста и „разгљаленоста“ е само покритие на Габи. Така се прави дека е челична, а е всупност кревка и секогаш на крај попушта :) :) Мајк умира секако , инаку немаше да дадат последни заеднички моменти, само ме интересира како ќе се реши случајов со бебето од Џули, т.е. дали ќе го роди на крајот да го видиме или ќе заврши, а таа уште бремена (се надевам не, се треба да се разјасни) . И најважносто , со убиствово ме интересира како ќе заврши се. во едни спојлери прочитав и дека Сузан се сомнева дека Мајк имал афера...

6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Е не е фер, навистина не сакав Мајк да умре.
    Мене ми беше супер лик, малку мистериозен, а сепак добар во душа. А и жените стално се лепеа за него.
    Јас сеуште се чудам како стално спомнуваат мирно соседство кога кое убиство е ова по ред :D
    Ова е дефинитивно најдобрата сезона до сега, жал ми е што завршуваат, но од друга страна во последниве 2-3 сезони серијава доаѓа како тотално друга да е. Не Вистерија Лејн него Бруклин 2 дел.

7. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Ептен ептен ќе ми недостигаат, последниве години беа добра забава ...

8. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    На кого нема да му фалат, најдобри беа и најдобри се.

Не ми се верува за Мајк. Многу тажно. Зар сами ќе останат домаќинкиве на крајот?
    Колку ме нервира новава девојка на Том, не можам да ги замислам Том и Линет разделени, па и он уште толку ја засакал оваа. Секогаш ќе бидам за Габи, што ако е себична, зар треба да биде Мајка Тереза? Ја видовме како изгледа кога е сиромашна, пак се врати на богатиот живот и само така ја замислувам. Орсон сигурно пак ќе се појави на крајот.

Уште само малку до крајот на најдобрата серија. ;( ;( ;(

9. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Ако некој сака спојлери за следните епизоди , еве, само на англиски... :
    8-17 "Women and Death" March 18

Mike's funeral is held. The women recall how he affected their lives; much of the episode involves newly created flashbacks.

Guest stars in the flashbacks include Bree's mother (Rebecca Wisocky); young Bree (Mackenzie Brooke); Bree's first husband Rex (Steven Culp); and Carlos's mother (Lupe Ontiveros).

Bree is called back to the police station for questioning about Alejandro.

8-18 "Any Moment" March 25

Andrew's engaged to be married, but Bree is unsure about her son's future spouse, especially since he's marrying . . . a woman named Mary Beth (Ashley Morris)!

Gabrielle visits an employment agency in hopes of finding work. She is not as employable as she believes she is. Just what might Gabrielle be good at doing?

Lynette puts a plan into action . . . a plan to win back Tom!

Julie is concerned by her mother's lax parenting skills as she lets MJ do anything he wants.

Ben proposes to Renee.

8-19 "With So Little to Be Sure Of" April 1

Gaby begins her new job as a personal shopper; she's not above flirting with potential customers. Carlos isn't happy about this.

Susan suspects Mike had an affair...what he was hiding is much more interesting.

Detectives question someone at a hotel about whether Alejandro stayed there.

Bree is questioned again by the police. She needs the help of a lawyer (Scott Bakula).

April 15 Preempted by finale of Titanic miniseries

April 22 Preempted by Hallmark Hall of Fame movie Firelight

8-20 April 29

A garbage truck runs over a small car...MJ is responsible.

8-21 May 6

8-22/23 May 13 2012 2 hour series finale

The general premise of the episode's last act is the same idea Marc Cherry had when he first wrote the pilot.

Marc Cherry will have a cameo appearance in the finale.
    Ако не е во ред да ги постирам, се моли одговорниот да ги избрише :)

10. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    леле ко рекоја дека некој ке умри јас мислев цело време за старата Мекласки,ама не е можно да умре Мајк ама оскеав оти секогаш Сузан е малер ама најмногу го сакав најискрен беше секогаш и се праеше за сузан и не изводеше како другите.Јас мислам дека сами ке останат на крајот,мене од шо ми фалат почнав отпочеток да ги гледам, нејкам да заврши серијата најпојке ја сакам :?:

11. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Уште едно изненадување ќе има, го прочитав, само да не претерувам со спојлери, а и ќе се расипе забавата во гледањето

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Еве ја Мекласки жива и облечена баш како за погреб.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eве ме назад на темава по не знам колку долго време,имав пропуштено 2-3 епизоди од 7 сезона,и скоро цела 8 :^)
    Mногу ми е мака што ова е последната сезона,омилена серија ми е :doh:
    Tуку за епизодава....16
    Hајпрво многу ми е жал што Tом и Линет се разделија,но ја трпеше и трпеше човекот што на крајот пукна и замина,па премногу го притискаше,но сепак ми е жал,некако 2-3 епизоди пред да покажат дека Oрсон ги пишуваше писмата,си помислив на него затоа што долго време не го имаа покажано,па да испадне изненадување,уф колку ми е жал што Mајк умре ми беше најомилен машки лик од серијава а и најубав ;( се изнаплакав на крајов кога ги покажуваа сите моменти заедно со Cузан :sweat: Чак ми беше симпатичен на почетокот но после полна да ме нервира,многу ме интересира каква ке биде последната епизода :^)
    Hајсмешни ликови ми се Xуанита и Cилија најмногу тие ке ми недостигаат :rofl:

Hајсмешниот момент од 8 сезона :rofl:
    http://www.youtube.com/watch?v=dSNafAA2BNE

14. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    5.121
    Е ајде де, пиши го. Кој сака нека го отвори, кој не немора
    Јас сум си љубопитна, сакам пред време да знам :D
    Можеш да пратиш лп ;)

На AnaKarenina и wolf4e им се допаѓа ова.
  15. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Мекласки изгледа ќе испадне убиец, само кого убила не знам. Да не се мисли на Иди , нели ја прегази кола, ама не се сеќавам дали тогаш се кажа кој ја прегази...Еве промо од 18. еп http://www.spoilersguide.com/desperate- ... ent-promo/ и тоа дека Сузан се сомнева дека Мајк имал афера, ама мислам го пишав тоа веќе претходно...Мислам дека нема да ја видеме смртта на Мекласки , во едно интервју вели дека продуцентот јавно и ветил дека нема да и го убие карактерот во серијава :) ...ќе видиме...

16. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Иди направи сообраќајка и откако излезе од колата ја удри струја и на место. Исто така ако помниш беа големи пријателки Иди и Мекласки, така што не верувам дека има врска со убиството.

17. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    да, да, во право си така беше...тогаш за кое убиство се зборува што го извршила мекласки...не можам да се сетам на ништоа оваа како се викаш нараторката што умира во пилотот демек, пријателка на домаќинкиве?мери алис или?со неа како се расчисти случајот. ако разбрав точно, продуцентот за финалето има замисла во стилот на пилотот..да не спрема уште еден таков случај , ама не ми се верува

18. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Кога Сузан зборуваше и кога почна Amazing Grace и то беше, фино лепо си се изнаплачив. И се зачудив за Бри, не верував дека ќе ја поврзат со убиството, и баш ме интересира како ќе се извлечи, оти не верувам да заврши в затвор.

19. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    КАј ај има онлајн новата?Ама не торент за симнување, дали ја има некаде онлајн да ја пуштам сега...

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Не сум плачка, ама епзиодава ме уништи ;(
    Баш ми е мило што Линет ќе преземе нешто :clap: Само, ако испадне Габи на крај скромна и помирена со малку навистина ќе го уништат нејзиниот лик. Не може 8 сезони да е по пари, а последните 5 епизоди скромна, се надевам дека нема да ја утнат работата.