Очајни домаќинки (Desperate Housewives)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од wolf4e, 21 јули 2010.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Ерата на Очајните домаќинки од Вистерија Лејн заврши: после осум сезони, на 26 април беше снимена последната епизода. „Крај на една ера. Сите сме тажни.

Марша Крос и јас се расплакавме. Не можев да ја пуштам Фелисити. Постојано беше покрај мене осум години“ – напишала Ева Лонгорија покрај фотките кои ги објавила на Твитер.

Целата екипа се соочила со фактот дека, ете, навистина е готово.
    Последната епизода во САД ќе биде емитувана на 13 мај.

2. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Добра епизода!
    Линет стварно ме нервира со овој лигушот у тандем. Габи ме умре од смеа кога и ја зема наметката "give me that,you look like batman!" :rofl: :rofl: :rofl:
    Бри ми е срце и се мислам дека овој ќе се заљуби во неа и нема да може ефективно да ја одбрани. :(
    Едвај ја чекам следната,а несакам да заврши. :(

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Осеќам дека ќе си пуштам некоја солзичка на последната епизода ;(
    8 години се во прашање, ги следам уште од самиот почеток. Израснав со нив!
    И за некое чудо, ги памтам сите ликови и случки, дури и одредени фрази од сценариото. Кога ги даваа репризите на А1 по цело лето, пак ги гледав иако знаев што ќе се случи.

Вообичаено, секоја серија има подеми и падови, интересни моменти но и страшно досадни. Обично почетокот на секоја сезона е досаден, па некаде на средина се случува заплет, кулминација, за веќе на крајот од сезоната, неизвесноста повторно да спласне.
    Кај очајните домаќинки, барем јас никогаш не почувствував досадни моменти. Се си беше толку добро скоцкано и толку добро одиграно, што многу пати ме оставиле со подзината уста.

И што да кажам за последната епизода, освен тоа дека беше мнооогу интересна!
    Пак ќе кажам - навивам за Том и Линет. Овојпат ќе се воздржам од предвидувања за тоа како тие двајца ќе завршат, зошто обично секогаш се изненадувам на крајот.
    Многу ми падна жал за Сузан, ама мора да биде многу силна. До душа, нејзиниот лик не е баш таков, таа секогаш била кревка и секогаш имала потреба од маж покрај неа, ама во моментов единствен „маж“ во нејзиниот живот ќе биде Ем Џеј :)
    Рене уште од кога се појави ми стана многу интересна. И дава некој убав шмек на серијата. И фала Богу се појавија Боб и Ли, колку толку...
    Не знам што ќе се случи со Карлос, ама се си мислам дека ќе се врати на старата позиција. Баш како што му кажа Габи - You're a shark Carlos :)
    Познавајќи ја тактиката на продуцентите, знам дека на крајот ќе испадне нешто што ни на крај памет не ни дошло, така што не се ни обидувам да предвидам што ќе се случи со Бри и како ќе се извлечат од убиството. Ама верувам дека последната епизода ќе биде најдраматична, и ќе си ја приберам паломата до мене. :wasntme:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Kрајот се наближува,а мене ме интересира дали ке кажат нешто за ќерката на Габриел,за ќерката на Tом,таа што ја имаше со другата жена,злобното девојче :devil: :rofl:

5. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Ќерката на Том мислам дека не е важно воопшто дало ќе се појави или не, како што се сеќавам ја пратија кај некои роднини на мајка и, што значи таму може да си остане.

А за ќерката на Габи и јас мислам дека треба да се појави, тоа остана нерешено. Исто и за Орсон да видиме што ќе се случи со него.

6. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Немаше некое посебно дејство денешнава епизода...
    Ама само едно ќе кажам:

ТОМ врати се ;( ;(
    Таман си тргна кај Линет, ц ц ц ц... :( :(

И ајде Габи нека ја каже вистината, не се купува пријателство со поклони!!

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.243
    Допаѓања:
    67.766
    Ќе се врати Том, тоа веќе е и повеќе од сигурно. :)
    А и Габи и Карлос мислам дека нема да ја остават Бри во затвор, а како и изгледа ситуацијата веројатно е дека ќе ја осудат.

8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    20та епизода

Габи: But the best that you can be is a different kind of shark! :!: :lol:
    Малце ми се досадни муабетиве помеѓу Габи и Карлос, он доброта, черити, она shoes, clothes, money бла бла бла. На крај ќе зачини со добра реченица и ќе ми изнуди насмевка. :)
    Смешна ми е Линет со обидите да дознае што повеќе за кучката и Том, али ова со Мумбаи и ги помати плановите, не само Џејн, туку и она губи тогаш.
    Сузан ми беше најокеј оваа епизода, и целиот нејзин труд околу тоа да не се почувствува отсуството на Мајк, и испадите на Ем Џеј веќе ми станаа навика.
    Бри .. не знам што да коментирам околу нејзинава ситуација и адвокатов.

21ва епизода
    Униформата на Портер! :rock:
    Ах Џејн, Џејн утната фацо. Конечно ти текна да се повлечеш. Туку ме зачуди како Том не го виде дека е Ли, тој пред кој се соблекуваше Линет, ама ај.
    Туку на сликава горе се појавува и Мери Алис, знам дека ја има вметнато во секоја епизода (нели го чита раскажувањето), а ги нема Сузан и Бри.
    Што ми изгледа дека на свадбата ќе ја осудат Бри. Значи ајде Габи толкава себична кучка да испадне, марама и купува за расправа во суд. |(
    Не сакам Бри да иде во затвор, па највеќе се жртвуваше за сите, и никогаш никој не предаде, ниту пак покуша да се искупи за убиството (како на пр. Сузан со сликата), дај бре другарството преовладуваше сите овие години, на крај Бри да го изеде стапот. :|

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Алелуја, ја тргнаа кучкава на Том, не можев да ја поднесам. |(
    Ама не би било интересно ако во една епизода Том раскине со неа, и одма и се врати на Линет.
    Ќе бидат они двајца пак заедно, претчувствувам :wasntme:

Габи како и секогаш, крајно себична. И убаво и го плеснаа тоа во фаца Линет и Сузан.
    Редно време беше малку да се подзамисли.

Некако не ми оди тој план Сузан да ја напушти населбата, нема да биде исто без неа. Е тука веќе не знам како ќе се средат работиве, ама Портер не ми е некако уште дозреан за татко. А и со Џули ми се распар.

Осеќам дека свадбата нема да помине така мирно, сигурно ќе има некој скандал.
    Уф, едвај чекам да видам што ќе се случи! Сезонава е врв!

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoxyTheFreak

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Јас па не мислам дека Габи е себична.
    Гледате и дека неа совеста ја јаде како му се нафрли на тие мисиркиве во маркетот и како преувеличи за куклата што и ја скрши Хуанита.
    И она е скршена ама па несака ни ќерките да си ги остави сами без татко.
    До некаде ја оправдувам!
    Сузан многу ме нервираше на почетокот на сезоната како лик. Многу кукавички се постави и ме изнервира. И сакам да биде истата Сузан пд 1ва сезона. Коптава,забегана,шашава...
    Вака не ми прај мерак. :|
    И Рене во седма сезона беше никаква сега баш ми е жена со став. Башка и опак смисол за хумор има ко Габи! :rofl:
    п.с. Го изгледав трејлерот за последна епизода и солзи ми течеа. Масакр ќе биде другиот понеделник! :|

11. JoxyTheFreak

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ааааа неможам да чекам нога ќе си прегризам од возбуда!
    УБРЗАЈТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! :devil:

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    E баш ми е криво што следната недела завршува, ама ајде барем ќе не почастат со две епизоди :)
    Битно Линет и Том ќе се смират, а како ќе се реши убиствово баш ме интересира.
    Туку мене ми е криво што Сузан ќе остане сама, а сите од домаќинкиве ќе се снајдат :|

13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Од дамна не сум го гледала тој филм. А за кое убиство се зборува?

14. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Ств?
    И на кој канал кје го има и у колку саат и коа :lol:

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Нема ни канал, ни саат. :)
    Го гледаме на нет, и следнава недела е последната епизода од 8мата сезона, што воедно е и последна сезона на DH.
    Еве кај глеам јас:

http://www.cucirca.com/2007/05/22/watch ... es-online/

16. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    утре последната епизода.....јеее томи линет are back together! Се надевам на хели енд Бри да се спаси од казната, ке ми фали серијава!

17. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    Не е денес последната епизода???

18. JoxyTheFreak

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    ^Денес кај Американците утре кај нас по торенти,страници,линкови кој како се снашол! :)

На plawa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    До вечер сигурно ќе ја стават. Претходниве епизоди после саат време ги ставаа...

20. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Ајде кога ќе ја стават последната епезода ве молам постирајте линк :)