Очајни домаќинки (Desperate Housewives)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од wolf4e, 21 јули 2010.

1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Се раскинав од плачење.
    Како се вика песната на Карен што и ја пуштија на грамафонот?
    Многу беше убава! :)

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    http://www.youtube.com/watch?v=IH0_XfxnXWI

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Кога е репризата од сабота, кога од недела и во колку сатот? :)

4. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Ја има ли негде на интерент серијата да ја гледам со мк синхронизација. Мнгу сакам да ја гледам ама некако се си ја испуштам? :))

5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Турската верзија си има своја тема:

serii-i-emisii/ocajni-domakinki-turska-verzija-t12094/

6. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    ме остави без зборови последнава епизода.
    мене лично многу ми се допадна
    ...целата серија беше направена да се разрешуваат мистерии, и секогаш остануваше нешто неразјаснето. Меѓутоа, јас сметам дека одлично заврши серијата. Верувајте дека кога ги дадоа духовите на вистериа лејн, правев паузи на сите лекови и пробав да се сетам кој што улога имал во серијата. Навистина многу години стојат зад серијава...
    Можеби крајот требаше да биде заокружен со тоа дека тие ќе останат пријателки засекогаш, но заврши како што почна...со мистерија. И јас би се сложила со Виножитка дека кутијата е само знак дека таму секогаш ќе има мистерии.
    Многу ќе ми недостигаат домаќинките... :(
    Среќна сум што Том и Линет се вратија заедно, што Габи ќе успее да создаде бренд, што Бри достигнува таква убава кариера...само за Сузан ми стана жал...кога го дадоа Мајк, :'( .
    Ќе морам сите сезони одново да ги гледам...никогаш нема да ми бидат досадни, никогаш!

7. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Неповторлива серија со одличен емотивен крај. Последната епизода беше одлична навистина, се ми се допадна, заврши онака како што и треба. Не знам само што не ви било јасно со кутијата или зошто некој би бил незадоволен од вакво финале.

А за турското гомно, си имате тема, не ја валкајте оваа.

8. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    има ли некој линк каде можам да ги гледам сите сезони, одамна ги гледав и дојдов до некаде, ама сега незнам од каде да продолжам :lol:

9. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Ај ќе ве молам доколку некој сака да даде линк од последната епизода.

10. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
  11. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Ми се допадна крајот. Ќе ми фали серијава, толку години и беше омилена, уште на а1 кога почнаа да ја даваат.

12. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    А преводот од каде го најде?

13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Од поднаписи, ама со англиски ги гледам, за друг дали има незнам.

14. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577

дали треба да се логирам на странава за са можам да ја гледам серијата, бидејки кај мене ништо не отвара :^)

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.233
    Допаѓања:
    67.739
  16. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    RainBow се логирав на страната што ја постира, но пак неможам да ги гледам епизодите, првин ми покажа дека немам програм за да ги гледам, го симнав програмот што го бараше и пак несака, незнам зошто изгледа јас незнам да се снајдам на страната, ај ако сакаш објасни убаво што и како е :tmi:

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.233
    Допаѓања:
    67.739
    Не, на замунда треба да имаш акаунт, на страната јас што ја постирав не мора да си логирана.
    Само кликни ја епизодата што сакаш да ја гледаш и оди подоле во search links. Можеш да гледаш на putlocker, sockshare, filebox, gorillavid, барај ги тие линкови. :)

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Meне па ми се допадна крајот на серијата, кога ќе споредам други серии кои траат и помалку од 8 сезони а се е испомешано на крај и пола работи испуштени, тука мора да кажам дека имаа само мали пропусти.
    Мене речиси сите сезони ме задржаа до крај, освен мала криза имаа во средината. Интересно беше што внесуваа постојано нови ликови, мирното местенце Вистерија Лејн беше се, само не мирно. Имаше добри моменти кои се за паметење од самоубиства, до неколку убиства, паѓање на авионот, ураганот, бракови, разводи, пребродување на болести, рак, сиромаштија, богатство, изневерувања итн.
    Имаше убав дел на крајот кога играа покер и кога рекоа дека некои луѓе живеат покрај соседи кои не ги ни познаваат, ни добар ден не си викаат, а овие соседи делеа буквално СЕ.
    Мене ми се допадна што заврши токму како што и требаше, со среќни моменти на едно место, тажни на друго. Таков е и животот, подем и пад, тага и радост, насмевка и солзи. Еден живот згаснува, друг се раѓа.
    Е сега жал ми е што им се разотидоа патиштата, ама Вистерија Лејн има нови очајни домаќинки.
    Таков е светот, се се врти во круг и продолжува дејствието без запирање.
    Жал ми е што завршија и се изнаплакав.
    Дури се изнаплакав за Том и Линет иако ме нервираат, посебно Линет, но сепак ниедна домаќинка не е совршена, си имаше мани, но никогаш не стави нешто пред семејството, никогаш!
    Габи и Карлос ме изнасмеаа со градинарката, на глас се смеев дома :D
    Жал ми е за Сузан, но сепак имаше делче каде што таа кажа дека можеби ќе е спремна за нова љубов.
    А Бри крајот не ми се допадна, политичарка, ал ајде, плус нов маж, ама таа секоја сезона има нов маж, дури и по неколку, испадна она од поштена мома и ладна домаќинка да е со најмногу мажи поминати, ама таква е и секогаш во реалноста мирните се всушност најнемирни ;)
    После изгледани 181 епизода, над 125 саати поминати со домаќинкиве ќе кажам дека ќе ми недостигате :(

19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Јас само да ви кажам дека последнава епизода ми е симната од понеделникот и немам срце да ја изгледам. Не знам што ќе се случи, не отварам спојлери и не чепкам по нет за тоа, ама не сакам краеви и ги одложувам што е можно повеќе. Најверојатно ќе се посветам викендов и ќе најдам време сама да уживам и жалам што веќе нема да ги гледам.

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Леле мори мајко. Едвај чекам да видам што ке се случува понатаму. Јас сум тек на 2 сезона од ново почнав да ја гледам бидејки кога ја даваа на а1 кога ке ја гледам кога не и заборавив до каде стасав. Ама интересно е а? :geek: