Исклучиво квалитетни и скапи очила ........ Најлошо е да се носат ефтини очила (со неквалитетно стакло ) , затоа што ги расипуваат очите :geek:
Јас ОБОЖАВАМ очила за сонце!!! Имам многу,најразлични модели и сакам постојано да ги менувам. И од таа причина не се решавам да купам да речам оригинал очила зошто ќе дадам толку пари,а знам дека за месец дена ке ми се здосадат и ќе сакам нови
Во право си! Јас имам едни наочари, шуќур најдов некои кои ми одговараат на лицето и носот! Штета што сите стакла се кафеави или црни, а не зелени (најдобри се за очите - ги одмараат)
Очилата за сонце ми се неопходен летен аксесоар.И баш имам различни модели, но најмногу ги обожавам оние големи со темни стакленца.
Уф,мојата вечна мака.Имам четири пара,едните ми се од авон,арни се не велам не,другиве одвај сум ги погодила,во нешто морам да не ги бендисам.А ми одговараат скоро сите форми,само јас сум неодлучна.Ама штом има сонце не излагам без нив.Остави тоа и што не можам оти при силно сонце многу ми солзат очиве,така да...
Temava otide vo drug pravec,ne stanuva zbor za kolku para ocila imate i dali nosite,tuku dali kupuvate orginal ili evtini nekvalitetni ocila sto se stetni za ocite.
E ako де Имам и поскапи од оптика ги купив 3000 и нешто чинам беа пред две години,ама ништо посебно не ми се покажаа,ако ги носам подолго време,кога ќе ги извадам ми се магли пред очи,исто и со поефтинките,овие од авон се убави,колку толку се со поасолно заштитно стакло.Се на се не марам многу во марки или скапо ефтино,едноставно и не верувам многу во тоа.Барем во пп не сум сретнала при толку оптики ниедни навистина квалитетни,се само некоја глупа имитација.
аман бре што сторивте со сликиве од очила...и оваа тема во продавница ја претворивте јас несакам многу очила за сонце и ги носам само кога морам, кога е ептен јако сонцето...ама поунаво ми е капче или шеширче да си ставам на глава....некако ми сметаат наочарите и често знае гава да ме боли откако ќе ги носам :roll: а за квалитет....знам дека овие што се пластичниве (поефтините) се штетни за очите бидејќи ја немаат потребната заштита од сончевите зраци, додека кај поквалитетните за кои треба да се издвојат стотина евра има таква заштита, па кога би решила да носам очила за сонце би си купила од тие со заштита и да се надоврзам на темава, мразам кога некој ми се обраќа и разовара со мене, а притоа има очила за сонце на очите ставено, а пак за оние што на тв се појавуваат со очила за сонце пред камера и мислат дека се фаци само едно големо УААААА own:
и да се надоврзам на темава, мразам кога некој ми се обраќа и разовара со мене, а притоа има очила за сонце на очите ставено, а пак за оние што на тв се појавуваат со очила за сонце пред камера и мислат дека се фаци само едно големо УААААА Vo pravo si za ovaa,no ako i drugata osoba nosi naocari i ti togas nema potreba od vadenje.
абе мало ти мајтап тераш со мене :roll: ај фала ги погоди да знајш и бојава ми е ептен по ќеф а штом велиш дека се со заштита ќе ти верувам