Зошто не ми ја отвора страната на природно математички факултет да не ја имаат сменето, дајте ми линк ако некој има
Во минатото туризмот бил шега и глупост , како и недоволно развиен во денешно време или пак за некое време туризмот ќе стане главна економска гранка на секоја држава Не го потценувај туризмот , може да се покаже покорисен од другите гранки , а особено во Македонија.
^Не гледам потценување на туризмот во постов, туку сум пишала дека тој смер е најлесен на тој факултет.
Па сега некој мора да биде најлесен ... мене ми е драго што отворија ваков смер и тоа на државен факултет , другарите кој се запишаа и од муабети велат не е како на приватните да си играш Тошо малерот и да поминеш без учење и со пари , како на другите приватни факултети што прават. И друго Неможеш да кажеш нешто вакво и да не се навреди некој.
Ок, лошо е кажано, али поентата е дека тежината на овој смер отскокнува од тежината на другите смерови, ако сакаш така.
ПМФ одамна има спуштени критериуми и факт е дека губи од квалитет, па не знам зошто ја потценуваат оваа насока. Демек на смерот Географија се учи? Видов кој се запиша, кој заврши и како заврши. Смерот е боза, а е на ПМФ. Исто се случува и со други смерови на ПМФ. Препишување во изобилие, колку ти душа сака. Многу студенти завршија факултет хемија или биохемија без мака. Заклучив по студентите од моја генерација. Ги знам нивните квалитети и можности, и за жал не се поклопуваа со избраната материја. Чудно, ама ете ги станаа и инжинери. Не верувам дека во меѓувреме станале попаметни. Сепак, си важи она, ако сакаш да научеш, колку и да е лесен смерот. Ако си решил одеш на факултет заради надоградување и образување, а не колку да имаш некаков факултет.
^Па ваљда уште ме држи мислење дека на оние нуклеарни физики, математики таму, биохемии итн. многу смера има се учи?! Или само така, бомбастично звучи.
Може ли некој што е запишан на туризам да ми каже дали ве праќаат на пракса? Ми кажаа дека имало само теренски екскурзии кои се сметале како пракса, а не по туристички агенции, хотели итн.
Pred se, se izvinuvam zs pisuvam na latinica.. Zenski, da li ovaa godina nekoja od vas ke se zapisuva na turizam ? Ke moze da mi kazete da li ima tamu priemen ispit ?? Pozdrav se najubavo.
Продавам книги за насока географија, отсек туризам: 1. Основи на туризмот (Никола Панов) 2004год 2. Tуристичка географија (Никола Панов, Снежана Штетиќ) 2008год 3. Рурален туризам (предмет селски туризам) (Милена Талеска) 2009год 4. Сообраќајна географија (Никола Панов, Ристе Темјановски) 2006год 5. Природно географски основи на туризмот (Ристо Мијалов) 2010год 6. Заштита на животна средина (Олгица Димитровска) 2012год Сите се оргинали, договор за цена во ЛП
Тие штп стидирате туризам, ќе може да ми кажете кои изборни предмети да ги земам, за прва година, бидејќи сеуште не знам какви се професорите.. Поздрав
Ќе може некој да ми каже од утре од колку сме на факс? Овие денови не бев на факс. Ги прашувам овие што се прва година. Поздрав, се надевам некоја ќе ми одговори
Може хелп. Моја пријателка сака да се запише у Ск. туризам и сака подоцна да биде шеф на рецепција. Знам премногу далеку оди ама да прашам каде може да се запише.. Поздрав
Јас сум матуранка и планирам да се запишам на туризам во Штип. Ме интересира дали има ваков факултет и во Велес бидејќи прочитав на првата страна некој напишал? ... и совет од оние што студираат туризам што проектна да изберам која ќе ми влијае за бодови на факс. Благодарам однапред
Vo kratko nekoj za turizam.....profesori asistenti,koj sto kako predava,odnos,profesionalnost,opsto....fala
Статистика и економика? Па како еден туризмолог ќе пресмета на пример некој колку дена ќе остане некаде или ќе отиде и други слични работи? И економика има доста поврзаност со туризам..така да не лупај глупости