Jas sum na pmf turizam, vo sporedba so drugite smerovi kako sto se matematika i hemija i slicno normalno deka e polesen, ali site iame pravo na izbor da se zapiseme kade sakame. Moeto prasanje bese dali se priznati diplomite od pmf vo druga zemja vo evropa i kade moze da se dobie taa informacija?
Pa jas kolku sto znam za razlika od privatniot turizam dosta se vrednuva pmf i dosta e priznat kako sto imam slusnato
Јас по струка сум дипломиран менаџер за туризам. Работни позиции со оваа диплома - рецепција во хотел, агент во туристичка агенција, продажба на авиобилети ама да земеш и курс ИАТА , туристички водич ама плус и за тоа мора дополнително курс, професор на некој предмет од оваа област ама треба уште неколку испити на филозофски факултет. Инаку, како и со секоја факултетска диплома можеш да работиш од бутик, кафич, па банка, или во опшина дури и министерство..зависи шо среќа ќе си имаш
Здраво, дали има некој на форумов што е на туризам и оди на пракса во туристичка агенција? Имам потреба пд одредени информации па да ми излезе во пресрет
Дали за запишување на факултет ќе мора да го имаме променето државјаството? Бидејки сега ми е во Македонија, дали ќе биде задолжително да пишува Северна Македонија?
Здраво, дали има некој што студира/л туризам на ФТУ Охрид? Ве молам споделете ваше мислење за факултетот