ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Discussion in 'Тело' started by Femina, Nov 17, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Uste li...
    Neli vi zdodea???
    (facepalm)

2. Florci

Florci Истакнат член

Me interesira dali moze da se koristi i za intimni delovi i dali mozi da se koristi i na osetliva koza
    Bidejki imam prilicno cvrsti vlakna a kozata lesno mi se iritira pa retko se osuduvam na depilacija se nadevam deka ke go dobijam i konecno ke najdam bezbolno resenie

3. Сашка_Праска

Сашка_Праска Нов член

Дали после користење има некаква реакција на кожата?

4. mariz

mariz Форумски идол

Мене фејсбук прв пат ме доведе во темава, па еден коментар за секој случај да оставам :D

sanjaeva and referentka like this.
  5. ang246

ang246 Истакнат член

Поради здраствени проблеми кои беа многу сериозни многу пијав апчиња за да ги намалам катастрофалните болки, тоа доведе до последици секако.. ми се појавија темни дебели влакна насекаде но најкритични се тие на брадата не се отстрануваат со ништо освен со крема но после тоа боцкаа исто како да не се ни тргнати исто така ми се прават од кремот и рани кои се многу болни и траат повеќе денови дури и со недели.. незнам што да преземам повеќе со оглед на тоа што имам малку години а пред мене е цел живот незнам како би се справувала со нив... дали ќе ми помогни philips lumea? Би била многу среќна доколку го добијам бидеќи ќе ме спаси од голем проблем..

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ах, значи тоа е проблемот. Фејсбук. (facepalm)

Мариз не беше за тебе коментарот на Референтка. За овие што напнаа со новите профили.

sanjaeva, duffi, mariz and 1 other person like this.
  7. The Bee 89

The Bee 89 Нов член

Здраво девојки. Мене ме интересира дали овој депилатор има несакани дејства, односно дали може да и наштети на кожата и на организмот воопшто, како и дали смееме да се изложуваме на сонце за време на третманите. Би сакала да го имам за конечно да се ослободам од несаканите влакна, па макар и само да се изретчат, бидејќи стварно се измачување(посебно надусниците :smirk:).

8. simech

simech Нов член

Да, се согласувам дека апаратот е стварно потребен и исто ме интересира дали има некои последици и дали тоа зависи од типот на кожата?
    Инаку, најмогу ми се допадна тоа што депилацијата траела пократко отколку со обичен деплатор, и плус безболно :)
    Убаво би било да се проба:D:$

9. martye

martye Истакнат член

И јас би сакала да го имам.
    После колку време и третмани влакната ќе изчезнат?

teddytea likes this.
  10. bibijana3

bibijana3 Истакнат член

Би сакала да го имам.Имам влакна на лицето како резултат на хормонална терапија, и со другите начини тешко се отстрануваат и многу брзо растат,имам пробано буквално со се..Но сега ,за сега тешко дека ќе можам да си дозволам.Би го сакала као роденденски подарок.Родена сум пред Нова година...:l::l:

11. shz

shz Форумски идол

Сега ќе има наплив на нови членови исто како што беа емигрантите :D

12. mirK

mirK Нов член

Влакна, никој не ги сака. Ако некој немал проблем со влакна на лице, не знае што е мака. Кога велам влакна на лице, мислам за влакна на брада, на врат, страшно. Се депилирам секој втор ден со восок, ама џабе е, пак не може да биде мазно. и такви се црни и остри, како машка брада. Секакви природни лекови пробав, ама ништо не помага. Го користи ли некој што има проблем како мојот?
    Однапред благодарам.

13. nikolovska605

nikolovska605 Нов член

11 години веќе се мача со секојдневни депилации главно на подбрадокот , со какви не вососци, шербети,депилатори, по козметички салони депилација со струјни игли, 15 третмани ласер, хормонски терапии иако немам полицистични јајници што го наведуваат како главен проблем за влакнетост и хормонските резултати се во граница на нормала влакната се сеуште тука и секоја ден се се погусти и поцрни. Веќе навистина не знам што да пробам па сакала да го добијам Philips Lumea Prestige за да си ги решам преоблемите со влакната.Дали пред употреба на Philips Lumea Prestige треба да се треба да вадат влакната со восоки или да се се бричат и колку време пред третманот? Ви благодарам

14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Лелееееееее, давајте бодликава жица, заградете го форумот:?:поставете тоалети ТОЈ(facepalm)
    Итрици мајчини овие од Фемина;) за еден апарат што понудија, добија ко седмица на лото:rofl:

sanjaeva, LivingGlam and Dust like this.
  15. Jason123

Jason123 Популарен член

Најтрагично е што мислам дека не се нови членови, туку еден член си штанца профилчиња.
    Не знам како не и/му досади... |(

zhap4e and ушко like this.
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Како и секоја девојка така и јас би била пресреќна доколку се намали влакнетоста. Би сакала да прашам дали има некои несакани и/или сериозни последици за кожата и општо за организмот?

17. Микче

Микче Нов член

Веќе со години флертувам со идејата да имам ласерски депилатор или да појдам на ласерско отстранување на влакна. Меѓутоа, многу ми е скапо, а имам бела кожа и сивкасти влакна кои многу лошо и нечисто изгледаат, па мора да се бричам или депилирам цело време. Имам две прашања:
    1. Дали има ризик од рак на кожа?
    2. Колку пати, на колку време, се користи? Дали со тек на време едноставно нема да имам влакна, или ќе ги имам но ќе се разретчуваат?

18. curly_Andrea

curly_Andrea Истакнат член

Многу би сакала да го добијам , депилацијата со восок е навистина болна и стандард наредните 3 дена сум отечена и нема шанси да не се примети дека сум ги депилирала влакненцата на лицето, нозете или било каде, и поткожни влакна ми се појавуваат многу од депилиранјето па често морам да се бричам. Ова некако ми изгледа по ефикасно а богами и трајно решение.
    Само ме интересира во врска со зраченјето , ласерот колку е штетен последици такви работи нема?

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

И јас би сакала да учествувам во трката за подарок. :)
    Потребен ми е депилатор кој нема да ги кине влакната. Дома имам депилатор кој дел од влакната успешно ги отстранува, но добар дел од влакната остануваат скинати или едноставно депилаторот ги пропушта.

Прочитав доста позитивни искуства за овој депилатор, па би сакала да го имам.

Ме интересира дали депилаторот е наменет за лична употреба или може да го користат повеќе лица?
    Дали се можни несакани ефекти при негова употреба и кои?
    Дали може да се користи за отстранување на влакната на интиматата, пазуви и надусници и дали е потребна одредена нега на кожата пред и по употреба на истиот?

Благодарам!

mariz and Dust like this.
  20. Marty123

Marty123 Истакнат член

Се пoчестo гледaм девoјки кoи се соочуваат со проблемот влакна на лицето, кој е многу иритирачки и притoa си јa губиш самодоверба.
    И јaс сум еднa oд нив и нaвистинa е мaчнo дa се депилирaш секoј 2-3 ден, бидејќи нaвистинa се гледa и не ти е пријaтнo дa те гледaaт кaкo фрик и нa кривo.
    Имaм кoристенo разни опции како депилација сo вoсoк, шеќернa, избелување итн. нo зa жaл не се нaмaлувaaт влaкнaтa. Кoгa би мoжелa дa си гo дoзвoлaм депилaтoрoв Philips Lumea Prestige сигурнo би гo oдбрaлa бидејќи немa штo дa се изгуби. И секaкo би билa пресреќнa дoкoлку гo дoбијaм кaкo пoдaрoк и кoнечнo дa се решaм oд oвие иритирaчки влaкнa.

Thread Status:
Not open for further replies.