Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alessija

Alessija Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, има ли конечно спас за сите нас кои маки мачиме со овие тврдоглави влакна? :( Мене ме интересира колку е безбеден апаратот, и дали може да се третираат и интимните делови?

На Sofi.Z му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Macbetha

Macbetha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Здраво. Долго време ги следам рекламите на фејсбук за депилаторот, но некако цената ми е хммм. А, ги следам рекламите зашто имам доста голем и упорен, долгогодишен проблем со влакната. Имам светол тен, многу влакна и МНОГУ осетлива кожа која е склона кон поткожни цисти, и сум била на депилација само еднаш, и тоа лошо заврши. Кожата не некои места ми беше буквално содрана, добив воспаление и реков НИКОГАШ повеќе. Најголемиот проблем го имам со влакната на подбрадокот, кои некои ми рекоа дека се хормонски, но испитав хормони и испадна дека се е во ред. Ужасно ме нервираат, постојано се мотам со марами и ролки, и ако ги издепилирам или искубам со чупкалица, сум целата ишарана со точки. Дали можам да го користам овој производ за лице, и дали ТРАЈНО ќе се ослободам од влакната? Дури и да успее да ги отстрани макар за месец - два па да треба повторно би била презадоволна.

3. Miss Catmama

Miss Catmama Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ваков "инструмент" e многу потребен во време кога многу од нас поради различни причини и обврски немаат време да посетат козметичар или да се прикладат на нивните распореди. Во мојот личен случај, работното време ме условува да водам грижа за себе само во вечерните часови, кога козметичките салони се затворени... а јас сум уморна.
    Долго време користев класичен депилатор кој што ми ги отстрануваше влакната но ми направи проблем со поткожни влакна, па сега го избегнувам. Депилацијата со восок - дома често завршува со скинати влакна кои што излегуваат на површина доста скоро.
    Не верувам во трајно отстранување на влакната меѓутоа, ретчење на истите со тек на време сум сигурна дека се постигнува. Изретчените влакна би ми заштедиле премногу време.. и би ме направиле многу среќна.

4. Alessija

Alessija Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Смее ли да се депилираш/бричиш помеѓу третманите?

5. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Наеднаш сите го засакаа а кога беше само тема спиеја скоро сите членови :)
    А за прашањата...ако сте го сакале од секогаш...нема да поставувавте прашања..зошто на гугл ке имавте прочитано се за него.

На Dust, mariz и Marty123 им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    76.317
    Озбилно тоа го прават? божеее (facepalm)
    Да иначе на фб ми искочи мене...

7. HermosaMariposa

HermosaMariposa Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Очајно поаскувам да го добијам фотодепилаторов... Долги години имав проблем со хормоните и со терапија, диети и слично ги контролирав, меѓутоа влакната по лицето не се губат. Имам премногу влакна на лицето кои се црни и со темен корен и навистина би сакала да го решам тој проблем бидејќи ми претставуваат голем комплекс. Меѓу другото би сакала да ја прашам д-р Вероника Давчева Битољану колку е безбедно да се користи на лице и дали евентуално остануваат некои флеки или слично, бидејќи имам слушнато и такви муабети. Ви благодарам однапред!

8. Sofi.Z

Sofi.Z Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Драги дами :)
    Мака мачам со овие пусти влакна. :)) Имам 24 години и еве за цел век не можам да се оправам од подкожни. И стварно све би дала да се ослободам општо од влакна... Одев редовно на депилација но пред 4 години научив сама да се депилирам со шербет и откако почнав сама, морам да признаам дека има разлика, малку ми се изретчени, но можеби и заради стабилизација на хормони после пубертет. Али подкожни ми се прават редовно (од секогаш ми се правеле) и затоа сум размислувала за трајна депилација но не можам да си дозволам таков третман... Има ли некоја од Вас искуство со креми некакви за намалување, изретчување на влакната?

На HermosaMariposa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. HermosaMariposa

HermosaMariposa Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да, на гугл пишува за фотодепилаторот, меѓутоа едно е маркетиншка реклама, друго е совет од стручно лице, односно лекар.

10. Соња Танеска

Соња Танеска Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас имам чувстивтелна кожа и видливи капилари, затоа поинаквиот вид на депилација е голем проблем за мене, уште кога излезе се распрашував за депилаторот и би сакала да знам дали во ваков случај има некакви штетни последици. Би била среќна да го добијам :)

11. D.Sara

D.Sara Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Најпрво, ме радува шансата за можна награда. :)
    Ме интересира на колку време треба да се направат првите третмани односно дали секој ден или со паузи во неделата?

12. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Матичен лекар нема да ти даде совет..на официјалната страна за продуктот пишува и за гаранциите и има прашања и одговори...цел свет се продава овој произ
    Прогледај убаво на странаѕа има коментари од стручни лица и гаранции и поврзани прашања и одговори..не ти треба наш лекар за совет за производ што крши во цел свет.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi.Z

Sofi.Z Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Почитувана Докторке Вероника Давчева Битољану,

До Вас имам прашање во врска со било каков третман за трајна депилација, фото депилација конкретно со овој апарат, односно ласерска... Бидејќи имам светол тен, по природа не ретко ми се појавуваат нови бемки, пеѓи, ми се случило некои и сами по себе да отпаднат или да исчезнат, до сега не сум имала по сериозни последици, дали ваков третман би требало да одбегнувам? Секако не би го користела овој апарат врз некоја бемка, но со оглед на светлиот тен а и поткожните влакна и нивната густина размислувам за некое трајно решение.

Ви благодарам однапред за одговорот.

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.747
    Допаѓања:
    172.962
    Никаде не пишуваше дека не смееш.

Инаку, има се на гугл. Не од реклами туку од искуства.
    Одете на страната на амазон и има еден куп рецензии за овој производ.
    Или на други страни...
    Ако некој сака да дознае, ќе дознае.
    И се едни исти прашања се вртат, дали е штетно за кожата?
    Не чекајте одговор од докторката, пронајдете го сами. Бидете снаодливи во животот. Не чекајте на готово.
    Во животов никој нема да ви принесе се на готово.

На Marty123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Дaли oвoј депилaтoр е зa чувствителнa кoжa?
    Би сaкaлa дa гo имaм зaтoa штo другиoт вид нa депилaцијa е бoлен и е нaпoрнo честoтo пoсетувaње нa кoзметилки сaлoни

16. kimii

kimii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Mi se smaci vekje od povekjecasovno depiliranje i iritacija i crvenilo koe mi ostanuva nekolku dena
    Bi sakala da go imam i da se oslobodam od potkoznite vlakna koi postojano izleguvaat
    Moeto prasanje e dali moze da se koristi na cuvstvitelna koza
    Vi blagodaram na odgovorot odnapred

17. elbo

elbo Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sekoja zena bi go posakala da go ima... Moeto prasanje do doktorkata se odnesuva na slednoto:
    Kakvo e dejstvoto vrz kozata? A posebno na mestata so kapilari i veni?

18. MayaTheBee94

MayaTheBee94 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Која е разликата помеѓу IPL и ласерска епилација и колку третмани се потребни?
    Би сакала да го имам бидејќи верувам дека ќе ми ги скрати долгогодишните маки..:D
    Благодарам од срце:l:!

19. Nina+O

Nina+O Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    108
    Ете и јас да пробам, никогаш не учествувам во наградни игри но за се има прв пат.
    Прашањето- дали има негативни појави од користењето на Philips Lumea Prestige на долг рок и доколку нема негативни последици по здравјето, кои стандарди или сертификати ги има Philips Lumea Prestige за квалитет?

Последна измена: 30 ноември 2016
  20. majoma bo

majoma bo Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo dami! Veruvam deka mngu od nas maka macat so spravuvanje so nesakanite vlakna po naseto lice i telo. Jas sum edna od niv koja so godini se obuduvam na bezbolen i brz nacin da se oslobodam od nesakanite vlakna. Do sega ne uspeav vo toa. Vo momentot, no i vo bliska idnina nemam moznost da si go dozvolam Philips Lumea pa toj ke mi bide NOVOGODISNATA ZELBA. Se nadevam deka Dedo Mraz ke ja procita ovaa poraka :)

На Nina+O му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.