Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anomis96

Anomis96 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mnogu bi sakala da go dobijam bidejki imam nezna I osetliva koza, ne mi odgovara depilacija ni so topol ni so laden vosok, a od bricenjeto nikogas nemoze da imas mazna koza. Zatoa bi sakala da go imam :)

2. 9Natasa

9Natasa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    16
    Би сакала да знам дали после првите 6 месеци, кога ќе се намалат несаканите влакненца, дали е потребно уште 2-3 третмана за нивно целосно исчезнување. И кои се можните последици од исчезнување на влакненцата, ако воопшто ги има?

3. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Hello. јас имам прашање за дали може да се користи производот за во салон, односно дали е океј да се направи третманот на повеќе жени? И дали помага за бели влакна? Фала однапред :*

4. Kattie.ch

Kattie.ch Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ова би бил совршениот подарок за претстојните празници ! :inlove:
    Верувам дека е среќа да се има Philips Lumea Prestige... би била пресреќна доколку го добијам :l:

5. fittgirl

fittgirl Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ne mora da znaci ako ne si najaven/a na forumot deka ne si redoven/a na femina.mk

6. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Еве јас да кажам дека ептен би ми бил погоден Philips Lumea, не можам веќе да го трпам она кубење со восок. :(

7. Mary Jene

Mary Jene Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, од кога излезе производот следам искуства од корисници, би сакала да се најди и во мојата колекција. Се надевам за брзо. :D Имам мн. осетлива кожа, после депилација ужасно сум црвена и ми требаат неколку дена кожата да се врати во нормала. Сакам да прашам дали може да се користи за лице (третман на веѓи, зошто ми се дебели,брзо растата, богами секој втор ден се чупам) и доколку можи, колку време трае третманот и дали има несакани последици? :wasntme:

8. Marija#N

Marija#N Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bi sakala da go dobijam bidejki nema mesto kade sto nemam vlakna osven na grbot i tamu kade sto gi imam se gusti i mnogu cvrsri, sto velam kako igli mi se. I na liceto isto taka se macam so vlakna. Vo zivotot bric nemam staveno na nozete, od cetvrto oddelenie se depiliram i nemam nikakvo podobruvanje. Nema metod na depiliranje sto go nemam probano ama nema podobruvanje. Neznam kolku bolki imam istrpeno od ovie pusti vlakna. Ako go dovijam jas ke bide koristeno od dve licnosti, i mojata sestra maki maci. Pozdrav do doktorkata i moe prasanje e dali koga se koristi uredot treba da imas dolgi vlakna, da bidat vlaknata depilirani ili briceni.

9. diana

diana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Здраво. Ме интересира дали овој депилатор помага и за трајно отстранување на влакната кои се јавуваат на лицето и на грбот како последица на полицистични јајници. Мене ми дијагностицираа полицистични јајници пред неколку години, но за проблемот со влакнатоста досега не сум нашла решение. Ласерската депилација ем е скапа ем не е трајна.

10. elenkator

elenkator Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Имам темен тен и премногу јаки влакна , од кога го видов Филипс Лумеа посакав веднаш да го имам и си викам прва прилика што ни имала повеќе пари ке го купам обавезно затоа што неможам повеќе многу ми е мачно ,на лице се депилирам секој 3 ден за нозе да не правам муабет на лето особено секој ден брич у рака, имав некои проблеми со менструален циклус па ги пиев Примолут нор 5 па најверојатно ми оставија трајни последици и сеа сум за никаде ,па се надевам дека колку толку ке ме спаси

11. veryme

veryme Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас имам еден мал, но сериозен проблем.. Имам испукани капилари на нозете. Сум читала дека кој има испукани капилари не смее да се депилира поради проширување на испуканите капилари и тоа е точно. Значи јас морам на секој 4 ден да ги фаќам влакната со бикче, а тоа е навистина досадно и заморно. Ме интересира дали има некои негативни последици во однос на капиларите ако се користи овој уред „Филипс Лумеа“?

12. Shtabeska

Shtabeska Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво!! Отсекогаш сум имала проблеми со влакната на моето тело, затоа многу ме заинтересира овој апарат.
    Ме интересира дали црни дебели влакна можат да се остранат и ако е можно за колкав временски период ќе се појават истите?
    Поздрав!! :)

13. iki.united96

iki.united96 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    За чудово прочитав уште првата недела од кога го промовираа во Нептун но останав со прашањето во глава “Со оглед на тоа дека работи на принцип на зрачење дали има некакви негативни ефекти врз нашата кожа и пред се врз нашето здравје?“ :)

14. Аница100

Аница100 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сум пробала различни начини на отстранување на влакната. Од бричење, отстранување со крема за депилација, депилација со восок (топол и ладен) и шеќерна депилација. Имам јаки влакна. Од бричење ми се појавуваат поткожни влакна. Депилацијата со восок е болна. Нешто поиздржлиа и подолготрајна е шеќерната. Отсекогаш сум сакала да пробам електроепилација и во поново време третман со ласер, меѓутоа поради високата цена, за мене прескапо, не сум можела да си приуштам. Ваков апарат би бил решение за моите „маки„ со несаканите влакна.

15. ivona.007

ivona.007 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    :)
    :party:;)
    Zdravo !
    Razmisluvam da go zemam aparatot bidejki dolgo vreme se boram so hirtuizam a imam samo 20 god.svetla koza temno vlakno bukvalno po celo telo .sum probals so sekakvi prirodni nacini no zaludno
    Me interesira kolku dolgo moze da se koristi i dali duri vo tekot na terapiite se depilira

16. Girliki

Girliki Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Јас имам хирзутизам на лицето поради полицистични јајници. Иако веќе со години сум на терапија и влакната на лицето се видливо редуцирани, ме интересира дали со помош на овој апарат ќе можам целосно да се ослободам од влакната на лицето (брадата), или барем да го успори нивниот раст ? Ви благодарам.

17. Марија.Н

Марија.Н Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, пред скоро време слушнав за апаратов и бев воодушевена. Ме интересира дали е безбедно повеќе личности да го користат истиот апарат без притоа да има некои последици врз нив или тоа зависи од типот на кожата колку е чувствителна кај самата индивидуа. поздрав :)

18. Sara.pp1

Sara.pp1 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Колку е добар овој производ по здравјето?
    Сум размислувала да го купам но цената е малку повисока, а притоа незнам дали за тие пари навистина има ефект и вреди?

19. 321

321 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Имам светла кожа и црни влакна речиси на сите делови од телото, на нозете и на препоните се густи со појава на поткожни влакна, но најголем проблем ми се влакната на брадата и вратот бидејќи се црни и цврсти и секојдневно морам да ги кубам. Ми стана неподносливо и се решив за ласерска депилација но направив само 3 третмани бидејќи ми беше прилично скапо и иако тогаш влакната се изретчија, подоцна со тек на време пак се згуснаа.Немам хормонско пореметување ниту друг проблем и сум сигурна дека Philips Lumea би ми помогнал многу :)

20. Luciabella

Luciabella Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да го имам за себе, би ја исполнил мојата неостварена желба.

Прикачени фајлови:

• xmas_0020.jpg
      xmas_0020.jpg
      Големина на фајлот:
      160,8 KB
      Прегледи:
      14
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.