Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Monid95

Monid95 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Постојано имам проблеми со подкожни влакна кои ми се појавуваат после било каква депилација. Нозете и препоните ми се како мозаици од флеки кои никако не се тргаат. Многу би сакала да го имам апаратов но немам финансии за него. Мислам дека би ми било најдобро решение

2. Stylish Girl

Stylish Girl Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Колку што истражував, навистина станува збор за многу ефикасен апарат, кој би сакала да го имам.

Сакам да прашам нешто за кое никаде по нетов не можев да најдам одговор во врска со уредов: Даи Philips Lumea може безбедно да се користи за бразилска епилација на интима?

3. Јасмина

Јасмина Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Од 11-12 години се депилирам. Морав. На сите им растеа гради, мене влакна Веќе 15 години и... на некои делови од телото има подобрување, а на некои растат нови, за прв пат. Велат нема потреба за медицински третмани. Ме интересира колку често може да се користи апаратов и како работи? Ме плашат малку тие зрачења, не знам колку се штетни за кожата. Од друга страна не можам да си дозволам толку скап третман или апарат Се надевам дека некогаш ќе имам нешто вакво, со надеж дека ќе ми помогне да заборавам на деновите кога се срамев од тоа што сум, кога само 3-4 дена месечно ,,смеев" да шетам со кратки ракави. Среќно на сите.

4. whiteButterfly

whiteButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    162
    Philips Lumea Prestige ќе биди прекрасен новогодишен подарок за мене. Би сакала да го имам бидеќи со него ќе си го решам проблемот со влакната и мојата кожа ќе биде нежна и прекрасна. Ви благодарам многу!

5. Berguzar

Berguzar Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    7.640
    Прашање до докторката ☺
    Имам можам да кажам претерано осетлива кожа и на депилација и на сонце, склона сум на алергии.
    Дали е безбедно користењето на уредот и какви несакани последици може да има ако воопшто ги има?
    Однапред Ви благодарам ☺

6. Pinolinka

Pinolinka Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Кога би можела да влезам во една када со восок,да се натопам од веѓи па до ножни прсти и се наеднаш да откорнам,..ама не е возможно.Кој немал(дај Боже никогаш да нема)хормонални проблеми не знае какви маки се и физички и психички.:headbang:Растат како луди и кај треба и кај не треба,а косата се ретчи ли ретчи..На консултации ми е кажано дека без третмани(ласерска епилација и мезотерапија) тешко да се нормализирам...Штета што не можам да си го дозволам ни едното ни другото.Лицето ми е како на врколак,секој ден губам минимум половина час со пинцета,секој втор ден со восок(колку години од животов залудно изгубени:drunk:),а на лето се кријам од светлина како вампир зошто не можам да го најдам крајот:bandit:..тежок удар за самодовербата и социјализацијата кои ми се сведени под нула:sweat:Се извинувам на долгиов пост,морав да си ја подолеснам душичкава:mm:Би било убаво да го добијам овој подарок,да се решам барем од едното проблемиште]:)Поздрав и со среќа на сите;)

7. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    Имам премногу влакна се депилирам и бричам али ми изгледа дека се повеќе и повеќе имам, имам по рацете по градите а како и повеќето овде не можам да си го дозволам да го купам па се надевам да го добијам на подарок и да се решам од маќите кои ги имам...

8. FashionistaM32

FashionistaM32 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mnogu bi saakala da go isprobam ovoj ured bidejki na vlaknava im nema kraj..Se nadevam ke mi bide kako novogodishen podarok i ke bidam presrekjna :D

9. luda4aaaa

luda4aaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    bi sakala da go dobijam bidejki otstranuvanje na vlaknata so vosok e premnogu bolno a kremite imaat odvraten miris a imam premnogu custvitelna koza sto dobivam alergiska reakcija

pozdrav

На teddytea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. еленифем

еленифем Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Prekrasen ured koj sekoja sovremena dama treba da go poseduva za da bidi sovrshena.
    Moeto prasanje e dali moze da se koristi na celoto lice ?
    depilaciite bez razlika dali so laden vosok ili arapska depilacija mnogu mu stetat na moeto lice, pojavuvajki mi se akni , no koga ednas ke pocnes so depilacija vlakna nasekoe rastat . ovaj ured mislam deka e sovrsen za mojot problem , bidejki site sakame ubavo mazno lice .:)

11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Дали може уредот да се користи за време на менструација?

12. SweetGirl 23

SweetGirl 23 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите (highfive)
    Нова сум овде, се надевам на пријатно дружење.:hug::l:
    Во врска со темава зар има девојка или жена која нема проблеми со влакната?
    Барем јас не познавам таква. :D Од како памтам за себе имам вакви проблеми,кои наместо да исчезнуваат
    со текот на времето тие се зголемуваат.Пробав доста начини да ги отстранам влакната но безуспешно.:(
    Би сакала да го пробам уредот,бидејќи во последно време е доста експониран,па пуста женска љубопитност.Искрено ме интересира зрачењево како делува на кожата и дали постои опасност од компликации од прекумерна употреба ? Ви благодарам и со среќа на добитничката,очекуваме повратна информација за ефективноста на истиот.:*

13. Marty96

Marty96 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Супер би било да го имам PHILIPS LUMEA PRESTIGE, многу читав за него и некако верувам. Сум видела многу работи сум пробала многу работи меѓутоа ништо не ми помогнало. Имам многу црно и многу круто влакно, што е многу голем проблем. Дури на недела ипол веќе треба да се депилирам затоа што многу брзо ми растат. Многу се надевам на ова , не можам да си го дозволам финански поради тоа што видов дека чини доста пари, за мене. Поздрав,до најдобрите Philips :)

14. animsaj9

animsaj9 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    И мене ме интересира дали има било каква опасност од користењето?
    А секако, сакам да го добијам од иста причина како и другите, а имам и три влакнести ќерки. :D
    Секоја жена сонува да биде совршено мека и мазна.

15. icequeen

icequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Ме интересира дали има некои несакани ефекти врз кожата поради зрачењето со користење на фотоепилаторот? Јас имам зголемена влакнавост во пределот на лицето поради проблеми со јајниците. Би сакала да го имам првенствено затоа што не можам да одвојам толку пари да си го купам, а второ затоа што сакам да се спасам од влакната на лицето. Депилирањето секоја недела и пол е неподносливо. За влакната по телото, градите... не вреди да се коментира.

16. Snow_White

Snow_White Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво ,
    Од секогаш сум имала проблеми со одбирање на вистинскиот начин на депилација.
    Сум пробала секакви депилации (восок ладен топол, депилатор, шеќерна депилација) и сепак мојата кожа е секогаш изиритирана.
    Ми се појавуваат мали ситни брунчиња(во вид на многу ситни гноенки),од кои некои не исчезнуваат дури до наредна депилација (25 дена). И потоа пак одново, и никогаш до сега не сум ги добила вистинските мазни раце и нозе. Дали би имала проблем ваков проблем со Philps Lumea Prestige?

Поради ова би сакал да го имам Philps Lumea Prestige, за конечно да ги добијам мазните раце и нозе.

17. prosetka

prosetka Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Би сакала да прашам дали производот е безбеден да се користи при бременост и доење.
    Би сакала да го имам, но покрај финансискиот аспект, дополнително не знам дали мојата состојба дозволува негово користење :)

18. Kleopatra111

Kleopatra111 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..jas navistina bi sakala da go dobijam ovaj proizvod bidejki imam crn ten i imam mnogu crni vlakna, so debel koren i teshko gi izdrzhuvam depilaciite, a i iskreno nemozzham da si dozvolam da go kupam.Imam i na liceto i bukvalno sekoe utro sum so pincetata vo racete.. pozz

19. Sandra Kirkovik

Sandra Kirkovik Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam 38 god, posle dolga hormonska terapija mi izrasnaa mnogu vlakna po celooto telo, imam i brada i brkovi :), so Vasiot proizvod bi mi pomognale povtorno da bidam mazna i nezna kako zena .. Vi blagodaram...pozz

20. Hana.Arb

Hana.Arb Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pozdrav,i mene me interesira mnogu uredov i sum zainteresirana za nego,sakav da prasam dali vazi istoto kako i so klasicnite laseri koi se upotrebuvaat vo dermatoloska ordinacija deka ne deluvaat na sedi vlakna,koi nemaat pigment?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.