Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. creona

creona Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Која е трајноста на производот, дали после одредено користење има потреба од менување на филтерот за заштита на кожата, дали може да предизвика некои несакани ефекти, и што претставуваат овие 250 000 lamp flashes?

2. veci1

veci1 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo i od mene
    jas imam depilator na filips i go koristam 18 godini veke i sum zadovolna me interesira proizvodot fotodepilatorot dali moze da se koristi na lice imav problemi so hormoni i imam vlaknenca na bradata koj gi depiliram pa bi sakala trajno da gi otstranam no serazbira i na nozete izretceni mi se mnogu od depilatorot a imav jaki vlakna a sega se pomeki i poretki pa bi sakala odgovor od doktorkata
    vi blagodaram

3. Buf

Buf Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, нова сум на сајтов и сигурна сум дека моите прашања веќе се поставени и претходно, но има тоолку многу постови што цеел ден ќе ми треба да прочитам се :rofl: така да се извинувам што ќе се повторувам.. Ме интересира дали зраците можеби имаат некое штетно влијание, особено за лицето и вратот? Имам навистина голем проблем, генетски- на вратот ми растат влакна, и тоа видно црни како продолжеток од косата:$:$ пробував на незнам каков начин, но... со депилација за 2, 3 дена повторно се појавуваат.. а за ласерско вадење на влакна требаат мноогу:cash: а со оглед на тоа што имам 24 г. и штотуку почнав кариера да правам буџетот баш и не ми е мн голем :lol::| Проблемот започна уште со влегување во пубертет и навистина ми е мн тешко да го прикривам тоа,девојка сум неможам да ја соберам косата а некој да не ме погледне во врат:( (порано повеќе,сега веќе и се навикнав:|).
    Philips Lumea:clap: мислам дека е моето решение и веќе почнав да присобирам по некој денар , но зашто да не си ја пробам среќата и јас овде:D. Би ви била вечно благодарна ако ми помогнете да си го решам проблемот.
    Исто така ме интересира ако може да ми кажат оние кои веќе го имаат користено, дали се создаваат внатрешни влакна или бубулички?
    Однапред благодарам.. :*

4. MaggieMeowPaw

MaggieMeowPaw Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Оваа нешто е мојот спас. Се борам со оваа непријатност уште од пубертетот. Скоро каде да немам влакненца, а имам преосетлива кожа. И секоја депилација и обично поминување со брич ми ја иритира кожата и додека црвенилото ми помине, влакненцата повторно се појавуваат. И се така во круг. Би сакала да добија одговор од докторката дали со Philips Lumea Prestige ке можам да ги отстранувам и влакната од лицето, зошто како што споменав имам светол тен и осетлива кожа. Кога се депилирам целата поцрвенувам и ми излегуваат мали пликчиња и мал осип. Тоа баш ме загрижува! :(:$ Одкако се појави на пазарот овој апарат го посакувам да го имам. Па здравје ако не го добијам во скоро време ке го купам. :angel:

5. Melanija Meli

Melanija Meli Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    10
    Дефинитивно одлична работа спас за проблемите со влакна...штета што е скап и неможеме да си го дозволиме. проблеми со влакна имам на секое местенце.птемногу влакнасе борам со нив. иритации крварења внатрешни влакна.мислам дека е спас за сите женски.

На Ja-ja-ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ja-ja-ja

Ja-ja-ja Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Navistina kako sto se zboruva prekrasen aparat, samo sekoj ne moze da si go dozvoli, ete i jas bi sakala da go imam bidejki ne mozam da se oslobodam od grdite vlakna a navistina i e potreben na sekoja zena, a ne mozam da si priustam i da go zemam, da si go kupam.

7. Viktorija.sk

Viktorija.sk Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Го гледам апаратов откако се појави во Македонија. Одамна посакувам вакво нешто да имам, затоа што имам проблем со влакнатоста години наназад. Имено, од 16 години пореди изостанување на циклусот, почнав да пијам хормонални таблети, сменив 5-6 видови, секој месец точно ми идеше кога ги пиев, кога правев пауза, не ми идеше циклусот. тоа траеше околу 5 години. А уште пред да почнам да ги пијам хормон.таблети, имав изразена влакнавост, машки влакна, густи, јаки. Бричење, депилација со ладен восок... не се изретчија, и уште ми се такви, после 15 години. Ми рекоа кога ке се породам ќе се среди со циклусот и влакнавоста, но циклусот скоро се среди, а влакната останаа. Правев и хорм.испитување, се е во ред.

Сакам да прашам на која длабочина ги препоснава зракот влакната, и кои влакна? Зашто јас сум црвенокоса, но на нозеве влакната ми се веќе темни, а на лицеви посветли, и на лицето многу ги имам. Ито така дали од регијата на лицето ги отстранува влакната, и од препоните?

8. NadeV

NadeV Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сум пробала секаков можен вид на отстранување на влакна: бричење, депилација, епилација, креми за депилација.. некои се премногу болни или пак резултатот им е краткотраен. Сум размислувала и за ласерска депилација но цената секогаш ме предомислуваше :). Прилично сум влакнеста, правев и хормонален статус и се е во ред. Истата приказна како и кај повеќето што прочитав, мазна кожа 2-3 после депилација и потоа влакненцата почнуваат пак да растат, а за поткожните па и да не правам муабет.

Ги прочитав сите можни оценки во врска со Philips Lumea и има многу позитивни но и негативни искуства, па би ме интересирало:

- Дали може да дојде до хиперпигментација

- Дали е можно да настанат изгореници

- Дали е препорачливо да се користи на нозе со изразени вении

- Дали зрачењето е штетно

(може веќе некој ги поставила прашањава или пак дел, но не успеав се да прочитам)

9. Ja-ja-ja

Ja-ja-ja Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    A isto li tolku e dobar i prethodniot model, samo sto ima kabel, bas mi e potreben no ovoj mi e premnogu skap i ne mozam da si go dozvolam

10. Edna zena

Edna zena Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Me interesira dali mozi da se koristi na preponi. Dokolku da togas e perfekten za mene i bi sakala da go dobijam kako poklon :)

11. Ja-ja-ja

Ja-ja-ja Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vo neptun i vo setek go ima 29990 mu e cenata mislam

12. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Леле многу се согласувам со тебе, како ги читам мислењава, така глеам корисници со 1 мислење, регистрирани Вчера.

Се извинувам за офф-топик :)

13. jasti

jasti Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Здраво

Ве молам ако некој го има користено Philips Lumea Prestige да го сподели своето искуство, овој подарок ќе го добие една, ама другиве да имаме повеќе информации за него, ама да бидат реални а не само од реклами., колку време го користеле пред да има резултати.

И ја замолувам докторката да одговори на овие прашања поставени погоре

- Дали може да дојде до хиперпигментација

- Дали е можно да настанат изгореници

- Дали е препорачливо да се користи на нозе со изразени вении

- Дали зрачењето е штетно

И уште еднаш Ве молам за искуство

14. Pinolinka

Pinolinka Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво,еве јас како нова членка,вчера регистрирана,мислам дека не е во ред да се елиминираат новите профили,бидејќи наградната игра е јавна,на чело на сајтот на фемина,реклама на фб и сл.и никаде не пишува дека важи само за досегашните профили.Години наназад редовно го пратам форумов,не сум се зачленила,но овој пат,бидејќи навистина имам огромна потреба од овој производ,решив да си ја пробам среќата.Нормално,доколку има повеќе профили од еден корисник,немам ништо против да се елиминира,но слободно проверете дека овој е мој единствен профил и сметам дека на секого треба да му се даде шанса,значи сепак е јавна наградна игра,па секој со својата среќа;)

15. Sonce516

Sonce516 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали уредот може да го користат бремени жени и жени во лактација?

16. СариЧка18

СариЧка18 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Кој не би сакал да го има овој апарат кој е толку популарен .
    Но ме интересира за предел околу лицето кој е понежен , за влакна кои не се толку црни но сепак густи и се наоѓаат околу образите . Тој дел е видлив и нежен па дали апаратот прави некоја иритација на пример црвенило , акни и колку е ефикасен за тој дел ?
    Ви благодарам однапред :D

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    И јас имам многу големии црни влакна се депилирам секоја недела. Ме интересира дали е можно скроз да исчезнат влакната по подолг период на користење и дали го зголемува ризикот од појава н на меланом на кожата?

18. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Si go barav prashanjeto vcera so si go postaviv mislam cela tema 3 pati ja prochitav ne go naajdov...

Mnogu me interesira dali mozhe da se korsti za osetliva kozha. Imam egzema i mn teshko mi e da se depiliram, se korni kozhata i ostanuvaat samo krvavi delovi:( bljaki e. Brich isto a i od brich ushte povekje rastat vlakna. Depilciite se mn bolni i dosadno e postojanoto odeneje po kozmetichki saloni.

P.S. stvarno mn sakam odgovor dolgo se mislam za depilatorot i chitam na sekade ama pishuva samk deka e ok i za osetliva kozha a jas imam bash problem so egzemi

19. Sofsim

Sofsim Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

20. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Како и сите жени, и јас мака мачам со влакната по цело тело. Последниве неколку години постојано се депилирам, но влакната не ми се ни истенчени, ни изретчени. Одвреме-навреме морам и да се избричам, особено во летниот период кога не можам да ги чекам влакната да пораснат доволно за депилација или кога се брзам, па единственото решение ми е бричот. По бричењето, ситуацијата е уште покатастрофална :tmi:

Знам дека сум давала и давам многу пари за депилација на цело тело во козметички салони, но не можам да соберам поголема сума на пари и храброст да ги дадам одеднаш за фотодепилаторов. Го разгледувам уште откога излезе и знам дека ова е можеби единственото решение на подолг рок, но моментално не можам да си го дозволам. Прашања немам, затоа што имам прочитано доволно информации и рецензии за него и знам дека ќе ми одговара. Се надевам дека ќе можам да си го дозволам во блиска иднина, а којзнае, можеби и ќе го добијам овде (fingers)

Што се однесува до новите членови кои пишуваат само на темава за награда, Фемина објави статија на сајтот за ова, што значи дека наградната игра не е само за форумџики, туку за сите. Само се прашувам зошто ја реализираат преку форумов - за да се регистрираат повеќе нови членови со по едно мислење? 8-| Кој и да ја добие наградата, некој ќе се лути - форумџиките затоа што наградата ја добил некој што пред малку се зачленил, новите членови затоа што наградната игра всушност била за активни форумџики, а не за сите.

На duffi, LivingGlam, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.