Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elenmar

elenmar Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,
    jas citajki za proizvodot mozam da kazam deka e nesto sto sekoja zena bi posakala, no me interesira posle kolku vreme koristenje isceznuvaat vlaknencata vo celost i bidejki deluva na korenot na vlaknoto dali toa ima nekoe negativno dejstvo vrz kozata,
    blagodaram

2. elena.jankova

elena.jankova Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам дали апаратот е безбеден за користење во бременост ?
    Благодарам однапред :)

3. withlove

withlove Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пробав секаков вид на депилација (освен фотодепилација) и заклучив дека мојата кожа е доста сензитивна, за што верувам дека ваквиот начин не би ми предизвикал никаква иритација на кожата. Исто така многу важен податок е што депилацијата кратко трае со оглед на фактот дека имам пребукирано време и скоро и да немам време со часови да го правам тоа. Браво за иновацијата на Filips!!!!

4. p.mar

p.mar Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Моментално за мојот буџет цената на Philips Lumea е превисока, но мислам дека оваа направа е многу корисна со оглед на резултатите од искуството на корисничките. Се надевам дека еден ден ќе се најде и во мои раце, а до тогаш ќе се занимавам со епилатори :D

5. Mama on line

Mama on line Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, баш се радувам што има можност да добијам одговор на прашања што ги имам за апаратот.
    1. Дали бројот на импулси може да се менува во зависнот од регијата што се третира?(Конкретно се плашам за лицето)
    2. Дали навистина не треба да се менуваат делови? (мислам дали има ламба, сијаличка или нешто такво што ги испушта зраците)
    3. Имам две ќерки од 13 и 11 години, кога би можеле тие да го користат?
    Јас сум со светол тен, од 15 години се депилирам и веќе ми е што би рекле стаите ЗБОПТИСАНО ама тоа не ми е проблем трпам болка и издржувам.
    Но летово првпат постарата ќерка одеше на камп треку училиште и побара да ги средиме барем нозете за да не се срами пред другарчињата. Ја однесов на восочна депилација и нејзините солзи мене ме печеа. Што станува за понатака кога ќе треба да депилира раце, препони и дел од лицето затоа што е со малку потемен тен од мојот, влакната многу и се познаваат. А кога ќе дојде и помалото на ред ми се чини солзите ќе бидат крокодилски. Не за џабе рекле кога се раѓа женско дете и стреите плачат. Би сакала да го имам овој апарат но финансиски не ми е достапен цената го надминува мојот буџет.
    Го посакувам овој подарок не само за себе туку и за моите ќерки да ги поштедам од болки, маки со поткожни влакна, црвенила и влакна кои повторно и повторно растат.

6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Јавно замолувам, апелирам и лобирам да и се додели Лумеата на @Gosh, како убедиливо највлакнеста личност на форумов (у машко-женска конкуренција).

Благодарам однапред. :bow:

На Jordanovska-K, theowndemon, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  7. martye

martye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Ќе бидам презадоволна доколку го добијам :) Да се има вакво нешто е одлично ;)
    После фотоепилацијата по колку време почнуваат да паѓаат влакната? На колку време се прави фотоепилација? и дали треба пред да правиме фотоепилација да се депилираме, бричиме и т,н ?

На Sandybeach му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jovangabi

jovangabi Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    I jas bi sakala da go imam pa da se priklucam (iako nemam srekja vo vakvi raboti)... Majka sum na dve mali decinja, taka da mozete da zamislite kolkav problem mi e maznata koza :D znaci nema sansi nonstop sreduvanje, So bric - posekotini, mali mozolcinja, depilacija - skapo... Mngu pati go imam gledano, no ne mozam da si go priustam...

9. AneleT

AneleT Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Би ја замолила д-р Вероника Давчева Битољану да одговори на моето прашање :
    Дали со користењето на Philips Lumea Prestige се појавуваат поткожни влакна на раце, нозе и препони?
    Ви благодарам!
    Доколку со користењето на Philips Lumea Prestige се спречуваат поткожните влакна, јас посакувам да сум среќната добитничка бидеќи имам многу голем проблем со истите. И се надевам дека засекогаш ќе исчезнат поткожните влакна.
    Поздрав

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Philips Lumea ми е на врвот на листата на новогодишни желби и би била пресреќна кога би го добила. За идејата за купување на производов имам разговарано со неколку пријателки и членови на семејството, но никој не се решава да "потегне" нога и да го купи, поради недостаток на лични искуства и препораки од луѓе кои веќе го користеле и се задоволни.
    Би сакала да го добијам и пробам фотодепилаторот и да им пренесам искуство на сите оние од моето окружување кои се заинтересирани за производот.
    Посебни прашања немам, бидејќи долго време истражувам, но би сакала да ми овозможите да добијам и сопствено мислење за производот :)

11. PanterZz

PanterZz Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Philips Lumea е производ на иднината, бидејки со него се заштедуваат време и пари. Времето во денешницата е најскап ресурс, односно при ваков брз живот - овој производ одлично се вклопува во процесот на заштеда на време. Една од причините зошто сакам да го имам овој производ е токму таа - заштеда на време. Друга причина зашто сакам овој производ да се најде под мојата елка е тоа што овозможува трајно исчезнување на влакната (кои кај мене претставуваат проблем).

12. jasti

jasti Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Здраво

Прочитав голем дел од поствоите и има многу прашања, празни муабети :swear:, но не гледам никакви одговори или корисни информации од некој кој го користел овој апарат или има некој податок што можи да му помогне на некого.
    Ако тоа било целта на овој тема, ок.

А таа докторката ако има намера да ја следи дискусијта на овој форум и да даде некое мислење, крајно време е да напиши нешто. Бидејќи кој знај дали воопшто ќе се додели подарок, а со ваква дискусија без конкретни одговори и искуства нема да потикнат продажба на нивниот производ.

Се извинувам ако излегов од темата (иако искрено незнам кој пост е во рамките на темата)

На Pinolinka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Littlebird❤

Littlebird❤ Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mnogu vi blagodaram za ova shansa koja ja pruzite,da se ima ovoj proizvod e navistina super bidejki e prakticen I efikasen a sekoja zena nema moznost da si go dozvoli.Kako site zeni taka I mene ovoj proizvod mi e mnogu mnogu mnogu potreben, ke bidam mnogu srekna ako go dobijam ke bide prekrasen novogoshien podarok Blagodaram

14. BabyGirl223

BabyGirl223 Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Навистина браво и фала на Фемина и Филипс за оваа шанса некоја од нас да ја добие оваа чудотворна направа. Особено, сега предновогодишно. :D

Не постои девојка и жена што не би сакала да се ослободи од влакната, затоа не можам да опишам колку би била пресреќна ако се случи чудо и јас го добијам обој препарат. Како човек со хирзутизам, од мало девојче си патам од злобни коментари и чудни погледи и прашања на сметка на мојата влакнатост. Имам светла кожа која е пренежна, а густи, цврсти и темни влакна. После бричење обавезно ми се исфрла кожата, а пак после депилација ми се појавува ужасно црвенило кое трае до 5 дена, а понекогаш дури и крварење и модринки. И џабе депилација, пак раснат на еден ден. Затоа, би била многу многу многуууу среќна ако го добијам. Се имам пробано и ништо. Надежта ми е во Philips Lumea. :D

15. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Би сакала да го имам уредот затоа што преку глава од фрлање пари на безброј депилации и спремање психички за болки секој нареден пат:whew:

16. Ves A. Atanasova

Ves A. Atanasova Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dobra večer majka sum na 4 mesečno bebence pa me interesira dali e dozvoleno so Lumea da depiliram pazuvi zaradi doenjeto, deka so vosočna depilacija ne smeam zaradi mlečnite žlezdi? A bi sakala da go imam zatoa što za klasična depilacija mnogu retko možam da oddvojam vreme. Odnapred Vi blagodaram i ogromen pozdrav

17. Ves A. Atanasova

Ves A. Atanasova Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dobra večer majka sum na 4 mesečno bebence pa me interesira dali e dozvoleno so Lumea da depiliram pazuvi zaradi doenjeto, deka so vosočna depilacija ne smeam zaradi mlečnite žlezdi? A bi sakala da go imam zatoa što za klasična depilacija mnogu retko možam da oddvojam vreme. Odnapred Vi blagodaram i ogromen pozdrav

18. vodolijaa88

vodolijaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите! Искрено многу го посакувам овој депилатор од иста причина како и останатите-несакани влакна по цело тело, а особено оние многу цврстите влакна на брадата, вратот, градите...Сум пробала секаков вид на депилација но имам многу чувствителна кожа и затоа морам да бирам или да шетам влакнеста или да шетам целата црвена со мозолки. Бричот е секогаш тука но растат со брзина на светлината па мораш само со бричот в раце. Се надевам дека овој депилатор е ефикасен како што се вели па сите да си го решиме проблемот.Поздрав!

19. LunaS

LunaS Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    DALI POSLE POCETNATA FAZA(4-5 TRETMANI) E STETNO AKO SE KORISTI DEPILATOROT NA POKRATKI PERIODI NAMESTO NA SEKOI CETIRI DO OSUM NEDEILI DAQ SE KORISTI NA DVE-TRI NEDELI?

20. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Прашање до дерматологот... ме интересира овој препарат колку е медицински сигурен, како се направени истражувањата дека нема последица од тие третмани, и колку е тоа сигурен да се користи под пазувите бидејќи таму се наоѓаат премногу жлезди вклучувајќи ги и млечните?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.