Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Не ми се верува
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Summerlover, Antolinaa, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  2. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    351
    Одлична иницијатива на Фемина и Philips. Секоја чест !!! И секако благодарност до почитувната докторка дерматоневролог Вероника.
    Јас сум ептем заинтересирана за фотодепилаторот и веќе долго време размислував дали да си го купам, но кога ја видов наградната игра си реков можеби ќе ми се насмевне среќата.
    Па еве ќе ја искористам можноста да ја прашам докторката која е причината за појава на подкожни влактна, дали на тоа влијае бричењето и депилацијата, и дали ќе се намалат со примена на фотодепилацијата?
    А истот така сакам да ги прашам и девојките кои веќе го користат фофтодепилаторот дали им заштедува на време, за разлика од другите типови за отстранување на влакна?
    Ви благодарам однаред :):):)

3. Anetce cvetce

Anetce cvetce Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, prasam dali ovoj depilator gi vade i vnatresnite vlakna ?

4. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Сон на секоја жена е мазното и убаво тело. Голем непријател во борба против влакната е бричот бидејќи тој го зајакнува коренот на влакната кои потоа растат потемни и погусти. Сите го имаме проблемот наречен ВЛАКНА без оглед на кој начин ги отстрануваме тие за неполна недела повторно го заземаат своето место. Philips Lumea ми се чини дека е вистинското решение и спас од грозните влакна. Поради ова би сакала да го поседувам овој модерен уред. Со Philips Lumea до беспрекорна кожа. (hollest)

Моето прашање до докторката во кои случаи не е препорачливо да се употребува овој фотодепилатор и дали се можни несакани ефекти? :)

5. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Уште една причина плус зошто Фемина е дефинитивно мој број еден сајт!

За фотодепилаторот бев заинтересирана уште од кога прв пат прочитав за него, меѓутоа со оглед на тоа што сум студент, во моментот неможам да си го дозволам никако. :)
    Отсекогаш сум имала проблем со поткожните влакна, посебно на препоните. Премногу ми пречи на лето кога ќе облечам купачи и ми се гледаат црвените брунки на препоните, премногу ми влијае тоа на самодовербата. Пробав се, меѓутоа без никаков резултат. Понекогаш дури ми се прават огромни гнојници што не можам ни гаќи да облечам.
    Многу ме интересира дали фотодепилаторот ја спречува појавата на поткожни влакна? И дали помага со црвените брунки на препоните?
    Ви благодарам многу! :)

6. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Одличен апарат за секоја жена и девојка.И покажува навистина прекрасни резултати.Сонот на секоја жена или девојка е мазна кожа,а според изложеното сметам дека овој апарат го остварува тој сон.
    Ме интересира дали е безбеден да се користи преку целиот стомак(значи не само околу папукот туку цел стомак)?

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    Искрено и јас го посакувам овој депилатор, па нема да ми се слоши ако го добијам како подарок :$ затоа што со години се бричам и после бричењето кожата ми е иритирана. имам пробано и депилација со восок ама и таа не ми одговара, исто и со обичен депилатор и ми се прават поткожни (facepalm) затоа го посакувам како подарок бидејќи сега за сега не можам да си го дозволам па да си ја пробам среќата :D

Моето прашање е следно - Дали може и дали би било штетно да се користи на кожа со стрии?

На Natalie Shine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. aghain

aghain Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да го добијам овој производ поради тоа што имам прочитано многу позитивни критики и поради фактот што имам испробано сешто и ништо не било во целост ефикасно.

9. MilaDimcova

MilaDimcova Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ова дефинитивно ќе биде тоа што ќе му го побарам на дедо Мраз оваа година, па се надевам дека на 7 дек. ќе ми ја исполни желбичкава :wasntme:

Би сакала да го добијам Philips Lumea премногу, како и сите други девојќи на форумов.
    Се борам со подкожни влакна премногу често.. и имам испробано секакви начини да ги отстранам, но ете ја немам таа среќа како некои личности. 2-3 пати ги вадам надусниците, како и на брадата, а да не збориме за нозете и рацете. Овие проклети влакненца ми ја уништуваат самодовербата и ми вродуваат огромен страв и срам да се соблечам. :(:(
    Голема мака си имам со влакна во животов. Ми стана непожелно хоби во животов, па се надевам дека овој прекрасен подарок ќе ми овозможи да ги уништам сите негативни мисли кои сум ги имала за себе, како и да ми помогне да го добијам резултатот што го нуди.(hollest)

Прашања: Дали се појавува црвенило на местата каде што се употребува уредот?
    Дали може да се употребува секојдневно?
    Дали е безбеден и се користи и за интимна зона?

10. JELenaA

JELenaA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Со оглед на тоа дека до пред некоја година го користев philips hp6400 депилаторот од кој почнаа да ми се појавуваат премногу поткожни влакна тоа што мене ме интерсира е пред се која е причината за појавата на овие поткожни влакна и дали може да се појават истите при употреба на philips lumea? :)

11. cuzyouhadabadday

cuzyouhadabadday Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Овој апарат можеби би можел да го реши мојот вечен проблем со влакнестите предели на моето тело, но како и секој млад студент не можам да одвојам толкава сума самостојно.
    Се соочувам со премногу влакна во пределот на лицето и вратот и тоа ми претставува огромен проблем и особено ми влијае на самодовербата. За останатите делови на телото воопшто и да не спомнувам, рацете и нозете морам секојдневно да ги средувам како би била мазна.
    За влакната на лицето сум пробала многу начини на нивно отстранување, но на крајот резултатот е целосно негативен, нема никакво подобрување.
    Ме интересира дали овој апарат е безбеден за користење во пределот на лицето?
    Би ви била вечно благодарна доколку ми помогнете еднаш за секогаш да го решам проблемот со влакната на лицето.

12. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    Како и повеќето од коментари што ги прочитав ( т.е прашања ), и мене ме интересира дали би се појавувале поткожни влакна со употребување на Philips lumea prestige? За жал, имам лошо, вакво искуство со други депилатори, но сепак, бидејќи сум човек што сака да пробува нови работи, би му дала шанса, а и би била пресреќна доколку ми се деси да го засакам толку многу што не би можела да си го замислам животот без него, хаха, али стварно :D досадни ми се овие влакнава........

13. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Сакам да го добијам овој апарат затоа што преку глава ми е од сите влакна, на секое место на моево тело и како што сум зафатена со милион работи, би ми се олеснил животот за 1000000%. Доколку би добила шанса да го користам мислам дека живот ќе ми значи да не се стресувам повеќе ни пред партнерот ни пред ништо. Ако имам една желба на светов е тоа да жените се безвлакнести. Поздрав.

14. Ella2266

Ella2266 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би било одлично доколу го добијам на подарок philips lumea , бидејќи имам доста густи и напорни влакна и би било добро да можам да ги отстранам на подолг период. Но имам чуствителна кожа па ме интересира дали може да предизвика некои проблеми ?

15. Nency123

Nency123 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Навистина ова е шанса која не се пропушта. Би била премногу среќна доколку го добијам овој подарок. Верувам дека ова е уште еден од квалитетните производи на Philips. Се информирав за фукнциите на овој апарат уште самиот почеток, па сега останува да се надевам на овој прекрасен подарок и нормално да се ослободам од несаканите влакна :D:D:D

16. Scorpy

Scorpy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Гледам оти никој не прашал досега.. ме интересира колку ќе биде успешно кај лица со дијагностициран синдром на полицистични јајници? џабе фрлање пари или колку толку ќе има некој ефект?

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Imam svetol ten a vlakna dosta. Mov na liceto koj najmnogu mu smeta. Dokolku bi go dobila depilatorot bi mu se olesnil premnogu zivotot zatoa sto mi e potrebno mnogu vreme za depilacija na golem del od teloto i plus po cel den sama so malo bebce.

Dali e bezbeden da se koristi po celoto telo? I dali e celosno bezbolna metoda?

18. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    заинтересирана сум за апаратот од неколку причини.првата причина е дека освен на нозете се исфрлувам по обична депилација и на лицето-уста,веѓи и на рацето и покрај многуте обиди со различни депилации морав да се откажам од депилација а имам потреба и тоа ми е за сега нерешен проблем.другата причина а воедно и прашање до докторката ми е дали се користи безбедно во бременоста и тоа на цело тело,имам уште 2 месеци,веќе мака мачам со бричење мислам дека нема до можам до крај вака а обична депилација не иде во обзир.решението и спасот го видов во овој апарат.однапред ви благодарам

19. Tatina Princeza

Tatina Princeza Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Паа, влакна имам по скоро цело тело, но бидејки долго време ги бричев сега влакното е премногу цврсто и од еден корен има дури у по две - три влакна... Би ми било драго ако го освојам, на тој начин би си го решила мојот проблем... :)

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Постот ми е напишан повеќе со цел да си ја тестирам среќата, да видам дали апаратот ќе ми (се) падне мене, иако имам некое чувство дека ќе го добие @referentka со нејзиниот пост со смајли што се мава по глава:D.
    Ова според Марфиев закон, да не помисли некој дека алудирам на некоја местенка или слично:!:.

Немам некое конкретно прашање, речиси сѐ беше опфатено и одговорено пред неколку месеци кога го тестираше и рецензираше @Dijana .
    Кога веќе ја тагирав неа како (поранешен) администратор, би сакала да ја прашам дали новозачленетите имаат право да учествуваат во оваа наградна игра- не за друго, ако немаат да ги поштедиме некои лица да прават по десетици профили.

Јас лично би сакала да го пробам, иако реално немам некој сериозен проблем со влакна. Кога читав некои постови овде:(... Девојки жал ми е што минувате низ такви маки:hug:, се надевам дека што побрзо ќе дојдете до ваков апарат и ќе се решите од проблемите. Од друга страна позитивно е што има решение, можеби не утре, но по некое време ќе можете да си го дозволите и да уживате во мазна кожа.(hollest)

Последна измена: 29 ноември 2016
    На Bozica1980, Jordanovska-K, Avery и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.