Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. catwomen

catwomen Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски,
    Многу ги имам истражувано апаратите за отстранување на влакна на филипс и мислам дека нема прашање на кое немам добиено одговор, освен следното
    кога би го имала (како одличен кандидат со светол тен и црни влакна) и упорна употреба ме интересира дали стварно ќе има барем 70-80% проценти губиток на влакна, бидеќи многу од девојките кои прават промоција и мислење за производот кажуваат дека не се упорни па неможе да биде веродостоен исходот.
    супер божиќен подарок за една среќна феминка :)

2. im2013

im2013 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    66
    Zdravo...I jas maka macam so vlaknenca na liceto ,stomakot...imam policisticni jajnici I insulinska rezistencija,pa ottamu I nasledstvoto na nametlivite vlaknenca..nemam sredstva da si go dozvolam,a bi sakala da go imam! :) me.interesira,doktorkata,da ni kaze za negativni posledici,od laser,eve konkretno I za pod pazuvite me interesira,preci li toa sto tamu se mlecni zlezdi?sekoe dobro :)

3. Twinklestar

Twinklestar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Жими се сега со брич се бричев кај брадата и надусници!!!! се пробав,и на крај со брич и се кријам со пудра:( да не зборам за остатокот на телото. Ме интересира, на колку време исчезнуваат? и на колку дена се прави секој третман? Ве молам да ме усреќите како најдобар подарок во мојот живот и олеснување :( Ве гушкам многу за ваков подарок од вас :hug::hug::hug::hug:

4. milena2804

milena2804 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас сум една девојка која цел живот се депелира, но и цел живот се мачам и имам проблеми со поткожни влакна. Пробав секакво спречување и секаков лек за поткожните влакна од брич до пилинг и ништо не помага па дури и со шекерна депилација и некогаш се раскраварувам за да го извадам влакненцето затоа што некои влакна ми растат под кожа посебно кај препоните со месеци. Би била многу благодарна ако го добијам овој прекрасен подарок и да се спасам еднаш засекогаш од поткожните влакна затоа што ствараат болка накнадно по депилацијата.
    Поздрав до Д-р Вероника и имам едно прашање до нејзе дали депилаторот има некои негативности од ласерот или не?
    :)

5. Marta ⛄

Marta ⛄ Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    :DБи сакала да знам дали може да се појават несакани дејства врз кожата дали може да ја оштети и сл. И би сакала да го имам бидејќи неможам да го купам, си ја пробувам по втор пат среќата.

6. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Kaко скоро сите членки на овој форум кои пријавиле интерес за оваа дискусија и овој подарок и јас имам проблем со несакани влакненца низ целото тело, особено ми пречат поцрните влакна на лицето. Цела година ги следам дискусиите за овој апарат и девојките кои тестираа овој производ, сметам дека кај мене би имало ефект но, за жал не можам финансиски да си го дозволам.
    Моето прашање е дали може без штетни последици да се користи на повеќе регии од телото истовремено со ист интензитет?

7. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Моето прашање до докторката е во врска со интимната област,дали е безбедно користењето, дали има било какви негативни влијанија врз репродуктивниот систем и дали може да се користи при бременост ?

8. Nadia DiFlore

Nadia DiFlore Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да прашам, дали овој апарат има рок на траење?

Секоја жена го посакува и е потребно, но не сите можат да си го дозволат.
    Досега не сум добила подарок, па би била пресреќна ваков корисен и квалитетен апарат да добијам. :)

Поздрав

9. VesnaTA

VesnaTA Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Немам некое посебно прашање... Знам дека е добар и корисен, но штета што секој неможе да си го дозволи.. И едно големо браво до вас што ке израдувате една дама со ваков подарок. Јас би била среќна и благодарна ако би го добила... Со среќа на сите дами (fingers)

10. Kristella

Kristella Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ова е нешто што неможе да се замени со обично бикче или било што друго, восок, ленти ...
    Со ова секоја дама ќе биде среќна и задоволна. Би сакала да го имам и јас...

11. JoinMe

JoinMe Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сум нова тука, (23 год) но откако излезе овој апарат скоро секојдневно барам некои споделени искуства по форуми и еве налетав тука. Не сум во можност, па не ми се ризикува ако не е ефикасен, бидејќи НЕ ПОСТОИ НЕШТО КОЕ НЕ СУМ ГО ИСПРОБАЛА (од "бабини" препарати до ласер) БЕЗУСПЕШНО.
    Имам сериозен и СЛОЖЕН здравствен проблем кој... со секојдневна борба некако успевам да дојдам до некој баланс, но никако да го средам проблемот "ВЛАКНА".
    Читам овде се жалите нозете не ви биле мазни :) Јас би оставила и дупло да ми биде телото како што ми е, (нозе, задник, стомак...) доколку лицето би ми било во ред. Со влакна на лице се борам повеќе од 10 год, а со самодоверба и работи проследени од неа, кој знае до кога...
    Се надевам некој ќе сподели вистина за ова чудо.
    п.с Може слободно да ми пишете доколку ви се потребни совети од оваа област, бидејќи добро сум запознаена.

=пред да тргнеш некаде, прашај некој кој бил во истите чевли=

На Femiforumka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.969
    Јас веќе се пријавив и кажав дека ќе го донирам доколку го добијам, на личност што има проблеми со влакна!

Но едно нешто ми боде очи и сметам дека требаше да биде нагласено уште во воведниот пост, некое правило за пријавување!
    Вака, има голем пропуст.

Повеќе од половина од коментарите се од нови членови кои намерно или ненамерно(за што не верувам) имаат креирано профили и нон стоп се пријавуваат.
    Воведниот пост е на 17ноември и сметам дека сите профили креирани по тој датум не треба да учествуваат. Исто така и сите профили со (да речеме) помалку од 50 мислења.
    Голем дел од членовите тука се со години, секојдневно го збогатуваат форумот, придонесуваат за неговиот раст, а за возврат треба да добијат третман каков што заслужуваат. Во најмала рака, треба да бидат ценети.
    Поценети од наменски креираните профили.

На Mishela, Avery, Dgirlll и 9 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не е фер. Јас дури сега ја гледам темава(facepalm) а сакам да го имам.:D:inlove:
    Се важи вака? Значи, учествувам? Може да го добијам? :$

Последна измена: 30 ноември 2016
    На Dgirlll, referentka, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Kika28

Kika28 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јас со влакната се борам од 12 години, особено пречат влакната на лицето. Хормоните ги испитав се беше нормално, јајниците се во ред, бев и на ласерска депилација за после 8 третмани и потрошени 16 000 денари да неамам никаков резултат. Сега самата си правам шеќерна паста и се депилирам секоја недела, од причина што се темни влакна со јак корен често кожата на лицето ми е солупена.

Дали докторката може да ми даде одговор што да превземам за влакнетоста на лицето?, се друго може да се држи под контрола.

Благодарам,

Христина

П.С. Ваков апарат би бил спас за мене, но и за секое девојче кое се соочува со ваков проблем, која и да го добие се надевам дека ќе биде ефикасен и ќе ја ослободи од влакната.

15. ВиолетааЈ

ВиолетааЈ Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Мене ме интересира дали по посакуваниот резултат апаратот повеќе не се користи понатаму или сепак има време кога влакната пак ќе се појават?И дали овој апарат е погоден за лица кои имаат чувствителна кожа?
    Ви благодарам за шансата да учествувам :)

16. joki_xo

joki_xo Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас би сакала да го добијам Philips Lumea Prestige и конечно да се ослободам од црните дебели влакна, а воедно и од многуте поткожни влакна! :) И мене првично ме загрижуваше употребата на кожа со мали ситни бемки, меѓутоа одговорите на дерматологот ме утешија :D

17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.969
    Јас и ти жабо сме биле точно 6 месеци разлика на форумов(27март и 27 септ:D) секако ти постара од мене како и во приватниот живот:D
    Така да штом за мене се важи пријавувањето, за тебе со толкав стаж МОРА да се важи:mm:

На ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. Irena K.M

Irena K.M Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mislam deka e revolucioneren proizvod , koj ke go olesni zivotot na sekoja zena.Me interesira samo dali posle toa proretcuvanje na vlaknata za 60-70% se pojavuvaat povtorno posle izvesno vreme ili e toa bas trajna depilacija?

19. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Уф, многу би ми го олеснил животот. Безболен третман за намалување на влакната, Да, ве молам :D
    Ме интересира колку третмани се потребни отприлика, за намалување на растењето на влакната? И дали е препорачливо да се користи или не во бременост?

Благодарам:bow:

20. leontija

leontija Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Може ли да го користам на лицето бидејќи во моментот користам депилатор но веќе не сакаат да се отстранат станаа премногу цврсти и дали би можело да го користам доколку влакната се светли?

Баш би сакала да го имам, бидејќи ако ми ги отстрани оние од лицето епа раат ќе си видам =] ќе нема веќе машка брада ленти депилатори =]

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.