Форумџика на годината

ПОДАРОК Philips Lumea Prestige за вас + консултации со дерматовенеролог

Дискусија во 'Тело' започната од Femina, 17 ноември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Добар ден до сите и до д-р Вероника Давчева Битољану. Моето прашање за производот е дали можеме да го користиме луѓето кои имаме витилиго. Ако можеме би сакала да го имам.

2. AleinaD15643

AleinaD15643 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali IPL sistemot koj se koristi e vsusnost vid na laser tehnologija i kolku e istiot bezbeden za nasata koza i organizmot voopsto? Vo odnos na bezbednosta dali moze da go koristi poveke od edna licnost i kako se odrzuva higienata na samiot ured, dali e potrebno istiot da se dezinficira so soodvetni dezinficiensi pred sekoja upotreba?

3. Zvezdicka11111

Zvezdicka11111 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,

Јас би сакала да прашам некоја од Вас дали го има користено и дали стварно има ефект, ако има стварно ефект тоа е стварно голем спас од болни депилации и лето исполнето во шорцеви и здолништа без да се мислиме за депилација. Би сакала многу да го имам :)
    И едно постручно прашање до докторката, дали и колку е безбеден, поготово за осетливите делови од телото како што се препони, пазуви и лице?

Со среќа на сите :)

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Иако веќе еднаш поставив прашање на почетокот на дискусијава, а не добив одговор - многу ме интересира дали користењето на овој уред би го решил проблемот со поткожни влакна?
    И би додала дека дефинитивно уште кога почнавте да го промовирате се заинтересирав премногу и дефинитивно би сакала да го поседувам, но како мајка на три мали деца во моментов тешко ми е да одвојам време дури и за брич а за уредов конкретно дефинитивно и финансии.

Последна измена: 30 ноември 2016
    На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leaa123

Leaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Имам 18 години и имам хормонско пореметување,пијам различни терапии и со тоа се повеќе влакна ми излагаат.Прашањето ми е дали апаратот би ми помогнал барем да ги изретчам?

6. zaspana ubavica

zaspana ubavica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Potreben mi bidejki imam golem problem na vlaknata na moeto telo, odnosno imam zgolemen rast na vlakna pa poradi toa sakam istiot mene da mi pripadni

7. Frosinatr

Frosinatr Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasan kolku e bezbedno koristeneto na ovoj ured(da ne predizvikuva nekakvi posledici) i kolku navistina pomaga? imam golem problem so vlakanata i zatoa imam potreba od nesto so koe 100% bi mi se resil problemot..:/

8. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Dali e bezebedno da se koristi ovoj ured? Dali ima rizik za dobivanje na rak na kozata poradi laserot koj se koristi? Dali deluva na luge so posvetol ten i posvetli vlakna? I kolku vreke traat efektite po zavrsuvanje na tretmanite? Vi blagodaram za odgovorite :)

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Zdravo, jas imam drugarka sto go ima koristeno. Vlaknata i se znacitelno izretceni no ne i se celosno isceznati. Cat pat ima po nekoe vlaknence.

10. vs85

vs85 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    posle kolku tretmani ima namaluvanje na rastot na vlaknata i dali ima stetno vlijanie vrz kozata i dali mozi neograniceno da se koristi?mislam deka philips lumea e idealnoto resenie za mazna koza i konecno da se stavi kraj na bolnite depilacii po saloni,raznite proceduri vo domasni uslovi,razni smesi so seker,roloni,kremovi,lenti za depiliranje i dr.koi pred se se bolni i komplicirani a efektot e minimalen.

11. NatashaMarko

NatashaMarko Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Imam golem problem so vlaknetost. Posebno vo delot pod pazuvite, bradata i preponite. Mnogu brzo mi rasnat i poradi toa moram sekoj vtor den da se sreduvam a toa mi e mnogu bolno. Pravev ispituvanja hormonski ama nemam problem osven sto imam pogolemo lacenje na testosteron maskiot hormon i policisticni jajnici koi gi drzam pod kontrola so redovni pregledi i poradi toa imam zgolemena vlaknetost. Zatoa ovoj prekrasen depilator mislam deka ke mi bide od ogromna pomos.

12. Black&White

Black&White Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво :)
    Немам прашања, а го посакувам зошто мислам дека е одличен производ за секоја жена... сепак од срце посакувам да го добие девојка или жена која поради одреден хормонски дисбаланс има сериозен проблем со влакнетост

На Femiforumka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yogini

Yogini Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам цврсти влакна и чувствителна кожа и поради тоа при било каква депилација кожата ми е секогаш иритирана со мозолчиња и црвенило кои долго време заздравуваат. Поради тоа навистина би сакала да го имам, а за жал сеуште не можам да си дозволам да го купам самата, ниту пак ласерски третмани за трајно отстранување.
    Ме интересира дали влакната трајно ги снемува или по извесен период повторно почнуваат да растат ?? Поздрав

14. BlueMoon14

BlueMoon14 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Најмногу сакам да го решам проблемот со влакната на препони, па ме интересира дали е безбедно да се користи на препони, кој дел може да се опфаќа?

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivana M

Ivana M Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali pred tretmanot moze da se koristi krema za depilacija namesto bric?

16. vilmickav

vilmickav Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali od povekekratna upotreba se pravat fleki ili izgoretini na kozata?Sum bila na trajna depilacija so slicen aparat i sum prezadovolna,iako po 3-4 god vlaknencata se obnovija.Sepak dolg period bev raat.Sega se izretceni,poslab koren i se nadevam deka ovaj aparat e pravo resenie.

17. ZelenoOka_87

ZelenoOka_87 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Навистина би сакала да го добијам Philips Lumea Prestige и да го решам мојот проблем со отстранувањето на несаканите влакна.Моето прашање е дали апаратот е безбеден за користење кај лица кои имаат кожни проблеми, поконкретно егзема? Благодарам однапред :f::)

18. dreamerg

dreamerg Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Буквално за се што ме интересирало наоѓам спас на форумов, па се прашувам зошто досега не сум се зачленила?! Кога видов дека Фемина дава шанса за освојување Philips Lumea Prestige бев стварно пресреќна, бидеќи не секој може да си го дозволи. Мака мачам со отстранување на влакната... знам дека не сум единствена влакнеста девојка, но навистина не можам на крај да излезам. Сум пробала се... најчесто со депилација бидеќи тоа се смета за најдолготрајно, но после една недела влакната повторно се познаваат. :( Не само влака на телото, на лицето посебо ме загрижуваат... има моменти кога ќе се почувствувам како машко, ме фаќа хистерија. :sweat: Не знам дали ќе си го најдам спасот?! ;((facepalm)

Ме загрижува дали може да има некои последици лоши? И дали е наменето за секој дел од телото? :)

19. Alexa89

Alexa89 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И те како би сакала да го имам. Не само за мене, туку и за сестра ми којашто го има истиот проблем. И двете сме со некој медиум тен, а темни влакна, баш буквално по целото тело. И двете испитавме хормони, и двете со покачени андрогени хормони, дефинитивно на татко ми сме се метнале. Сугестијата на ендокринологот беше дека можеме, али не мораме да земаме хормонска терапија, заради тоа што таков бил регионов, како демек по медитерански тип на жени сме биле, со не толку светол тен и темни влакна.
    Јас пробав со ласерска терапија на лице пред година дена којашто траеше некои си 6 месеци на секои 3 недели, ама не можам да забележам некоја значителна промена. Денес, лице (мислам на бркови и брада) депилирам 2 пати неделно, ама скоро секој ден сум со чупкалица да фатам некое влакно што боцка. Нозе, раце, стомак депилирам на секои 3 недели со топла депилација ( не дека нема влакна, туку ми е здосадено ). Така да дефинитивно доколу има некаков ефект, макар 60-80% како што прочитав погоре, е Лумеа е супер опција.

20. Angie94

Angie94 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    12
    Една моја пријателка веќе го има Philips Lumea Prestige и е презадоволна. Јас сум пробала некои слични производи но не се покажаа баш онака како што треба. Би сакала да го пробам и овој бидејќи отстранувањето на влакна со Philips Lumea Prestige пред се е брзо, лесно и ефективно.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.